Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Slik velger du riktig utegulv

Plast, tre, teppe eller flis? Det finnes gulv som ikke trenger tak.

 • <b>DIN STIL:</b> Plastfliser i mange farger og mønstre som drenerer vann og som tåler norske forhold er løsningen for deg som trenger et lettstelt utegulv som kan ligge hvor som helst.

  Foto: Bergo Flooring

 • <b>EN-TO-TRE:</b> Det er ikke noe «hokuspokus» for å få et tregulv til å vare lenge. Det må bare behandles riktig. – Olje, beis og god rengjøring er drivstoff for treverk, sier Anders Døvre fra Osmo.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • <b>FISKEBEIN:</b> Fliser lagt i fiskebeinsmønster skaper en lun og trivelig stemning.

  Foto: Golvabia

 • <b>HARDE TAK:</b> Legger du «Porcellanato»-fliser ute, har du et gulv som tåler alt. Alltid. – I tilegg ser det lekkert og dyrt ut, sier Helge Aasen hos Norfloor.

  Foto: Norfloor

 • <b>MYKE FØTTER:</b> Et uteteppe er en drøm for føttene. – Trenden er at folk vil ha kvalitetstepper med garn som tåler sollys og som kan ligge ute hele året, sier Bjørn Musum hos Musum Interiør i Trondheim.

  Foto: Musum Interiør

Annonse
Annonse

Et fint uterom gjør at du vil være mer ute. Men det holder ikke bare med planter, puter og pynt. Gulvet må også være med på leken. Det skal være praktisk, pent og lett å vedlikeholde. Og det må tåle vær og vind. I tillegg skal det være godt å gå på selv med bare føtter.  

Plastfliser

Fliser laget av plast er et smart valg til terrassen eller andre uterom. De kommer i mange farger og mønstre som gjør at du kan skape din personlige vri på gulvet.

– Plastfliser er drenerende og fuktavvisende. I tillegg er de svært slitesterke og tåler de fleste bruksområder i årevis. De er like gode inne som ute, sier Emil Lindèn fra Bergo Flooring.

Tregulv

Behandle tregulv

EN-TO-TRE: Det er ikke noe «hokuspokus» for å få et tregulv til å vare lenge. Det må bare behandles riktig. – Olje, beis og god rengjøring er drivstoff for treverk, sier Anders Døvre fra Osmo.
(Robert Walmann/ifi.no)

Trykkimpregnert tre på terrassen er kanskje det vanligste utenfor norske hjem. Behandlet tre tåler mer fukt enn ubehandlet tre, og plankene ligger like stødig i storm og stille. En fordel med tre under føttene er at de ikke blir for kalde i skyggen. Velger du lyse farger, blir det heller ikke for varmt i varmen. For å få tregulv til å vare lenge, trengs årlig rengjøring og jevnlig behandling med olje eller terrassebeis.

– Det er fordi treverk er et levende materiale som vil bli flisete eller sprekke opp hvis du ikke behandler det riktig. Steller du pent med tregulvet, får du en nydelig terrasse i mange år. Tre er kos, sier Anders Døvre fra Osmo.

Uteteppe

Tepper på terrassen er også pent og praktisk. På en stor terrasse vil et teppe samle utemøblene inn i en lun sone. Akkurat slik et salongteppe gjør inne i stuen.

– Det finnes mange løsninger for folk som vil ha tepper ute. Noen velger billig nålefilt eller tuftet kunstgress med høyt strå som ser ut som gress. Trenden nå er at folk vil ha skikkelige tepper ute, gjerne som tåler sollys og kan ligge ute hele året, forteller Bjørn Musum hos Musum Interiør i Trondheim.

LES OGSÅ: Lekkert med uteteppe på terrassen

Teppe ute

MYKE FØTTER: Et uteteppe er en drøm for føttene. – Trenden er at folk vil ha kvalitetstepper med garn som tåler sollys og som kan ligge ute hele året, sier Bjørn Musum hos Musum Interiør i Trondheim.
(Musum Interiør)

Fliser

Fliser i fiskebeinmønster

FISKEBEIN: Fliser lagt i fiskebeinsmønster skaper en lun og trivelig stemning.
(Golvabia)

Helge Aasen hos Norfloor er ekspert på såkalte «Porcellanato»-fliser. Dette er fliser som er laget av oppmalt stein og presset under stort trykk og brent på høy varme slik at råvarene smelter tilbake til stein. Han mener slike fliser er perfekt for deg som vil ha et vedlikeholdsfritt gulv utendørs.

– Disse flisene tåler alt hva norsk natur har å by på. Når du har lagt slike fliser, trenger du ikke tenke på annet enn å rengjøre dem ved behov. De blir heller ikke falmet av UV-stråling. Steinfliser kan legges der underlaget er avrettet og stabilt, sier han.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]