Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Lekkert med uteteppe på terrassen

  •  
  •   Publisert:
FORDELER: Det er mange fordeler med et uteteppe. Det gjør blant annet at underlaget ikke blir varmt for bare føtter. (Foto...   Bjørg Owren/ifi.no, Mari Rosenberg/ifi.no, Musum Interiør, Golvabia
Det finnes tepper som kan ligge på terrassen hele året. Utetepper er både praktisk og pynter opp på plattingen.
Uteteppe på terrassen
UTELIV: Tepper og tekstiler pynter opp på terrassen, og bringer liv til uteplassen. Her er teppet «Zakura» fra Golvabia. (Foto: Golvabia)

Tepper på terrassen er pent og praktisk. På en stor terrasse vil et teppe samle utemøblene inn i en lun sone. Akkurat slik et salongteppe gjør inne i stuen. En annen fordel med tepper ute er at fliser ikke blir for varme for bare føtter. Med andre ord: Tepper på terrassen er trygt og lekkert. 

LES OGSÅ: Tipsene du trenger til uteplassen.

Velger kvalitet

– Det finnes mange løsninger for folk som vil ha tepper ute. Noen velger billig nålefilt eller tuftet kunstgress med høyt strå som ser ut som gress. Trenden nå er at folk vil ha skikkelige tepper ute. Vi selger tepper på rull i fire meter bredde som er et vevd produkt i gjennomfarget polypropolen. Det garnet tåler sollys og kan ligge ute hele året, forteller Bjørn Musum hos Musum Interiør i Trondheim. 

Utetepper til uteplassen
STEMNING: Tapethuset tilbyr, gjennom Maria Flora, både tepper i rolige nøytrale farger, samt tepper i farger som spriter opp uteplassen. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

For lengre levetid

Teppe som tåler vann
UTEN FUKT: Tepper med perforert bakside gjør at vannet kan slippe gjennom. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

For de som vil ha et uteteppe i mange år, anbefaler Musum å rulle det sammen når vinteren kommer.

– Ikke fordi teppet ikke tåler norske vintre, men fordi det ofte er mye skitt i nedbøren og teppene blir tilsmusset. På en annen side er det lett å gjøre slike tepper rene. Det er bare å tørke av flekker, sier han. 

Finere uterom

Musum Interiør har et stort utvalg i tepper som tåler utebruk og de tilbyr kundene å lage tepper etter kundens mål.

– Vi tilpasser teppene og syr kanter slik at teppene passer perfekt på terrassen. Vi erfarer at nordmenn bruker mer penger på uterommet. Vi velger stadig dyrere møbler og vil gjerne ha det like fint ute som inne. Et skikkelig uteteppe vil løfte uterommet til nye høyder, sier Bjørn Musum. 

Tilpasse uteteppe
PASSER PERFEKT: - Vi tilpasser teppene og syr kanter slik at teppene passer perfekt på terrassen, sier Bjørn Musum hos Musum Interiør i Trondheim. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Mer informasjon

Musum Interiør

 

Golvabia

INTAG

Tapethuset

Teppeabo

Les også Ta vare på kunstrottingen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: