Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Ta vare på kunstrottingen

Også «vedlikeholdsfrie» møbler behøver litt vedlikehold en gang i blant.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ta vare på kunstrottingen

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Butinox Futura, Golvabia, WOCA

Kunstrottingmøblene har uten tvil funnet sin plass på norske terrasser. En av grunnene til at kunstrotting har blitt så veldig populært, er at det krever lite vedlikehold. Men alt er relativt. Også «vedlikeholdsfrie» møbler trenger omsorg i ny og ne.

– Plastrotting er ikke vedlikeholdsfritt. Selv her vil det feste seg sopp, alger og grønske. Særlig på de mer matte og rue plastoverflatene. Derfor må du også rense og vaske disse møblene, sier Audun Klauseie hos Alanor.

Dele på Pinterest Kunstrottingmøbler har blitt svært populært i norske hjem. På en pent behandlet terrasse kommer møblene til sin rett.

Kunstrottingmøbler har blitt svært populært i norske hjem. På en pent behandlet terrasse kommer møblene til sin rett.

Vask og beskytt

Med vask holder møblene seg rene gjennom sommeren. Men det kan også være smart å gi kunstrottingen en mer varig beskyttelse. Da lever hagemøblene lenger.

Alanor Plastfornyer er et sett som inneholder både møbelrens og en plastvoks. Bruk møbelrensen for å rengjøre og rense møblene. Når det er gjort, og møblene har tørket, kan du bruke plastvoksen for å gi et beskyttende sjikt. Den bidrar til at plastrottingen ikke tørker ut og sprekker opp, eller blir misfarget, sier Klauseie.

Dele på Pinterest Du gjør lurt i å vaske og beskytte kunstrottingen - da lever den lenger og tar seg bedre ut på plattingen.

Du gjør lurt i å vaske og beskytte kunstrottingen - da lever den lenger og tar seg bedre ut på plattingen.

Annonse

Med jevne mellomrom

Inger Løvaas hos Krefting mener at møbler i kunstrotting har godt av jevnlig vask. Da holder de seg godt hele sesongen.

– Som alle andre ting som står ute, blir kunstrotting og plast også møkkete. Pollen, luftforurensing, støv og skitt legger seg som et grått lag. Dette laget bør vaskes bort før du setter bort møblene om høsten, men også med jevne mellomrom i sesongen, sier hun.

I likhet med Klauseie, råder hun oss også til å vaske og beskytte møblene, for at rottingen skal holde seg lenger.

Lenger levetid

– Ja, det beste er å gjøre begge deler. Med «Stabil Kunstrotting og Plast, Vask og beskytt» utfører du to oppgaver på en gang. Møblene blir vasket og får i tillegg en beskyttende blank hinne med voks. Dette gjør at møblene holder seg rene og blanke lenger, samtidig som de blir lettere å rengjøre, forklarer Løvaas.

– Det er enkelt å ta vasken. Skyll møblene med rent vann først, så sprayer du på middelet. Vask over med en fuktig klut, skyll av og tørk til slutt med en tørr microfiberklut, sier hun.

Mange løsninger

«Multi Cleaner» og «Multi Protector» fra WOCA er laget for hagemøbler i de fleste materialer, som kunstrotting, tre, stål og plast. Da kan du både rengjøre og vedlikeholde materialene. Og har du andre møbler som trenger litt omsorg, kan også disse få en runde!

Også Altort & Cronholm stiller med et alternativ med Plastrengjøring fra Nitor. Det er et effektivt rengjøringsmiddel til plastmøbler, og for så vidt andre overflater av plast. Så det passer også perfekt til rengjøring av kunstrottingen ute.

Det er altså ikke mangel på løsninger – så det finnes ingen unnskyldninger for å la kunstrottingen stå og sutre!

Dele på Pinterest Det er en enkel og rask jobb å vaske møblene. Her med WOCA sitt rengjøringsmiddel.

Det er en enkel og rask jobb å vaske møblene. Her med WOCA sitt rengjøringsmiddel.

Mer informasjon:

Alanor

Alfort & Cronholm

Krefting

WOCA

 

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]