Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Tre trinn til oppfrisket terrasse med beis

FORSKJELL: Etter en sommer med slitasje fra både regn og sol, vil et servicestrøk beis få terrassen til å se flott ut igje...   Robert Walmann/Ifi.no, Nordsjö, Jordan
En værfylt sommer sliter hardt på terrassen – enten det har vært mye sol eller mye regn. Heldigvis er det enkelt å få beisen i topp stand igjen.

Både sol og regn utsetter terrasseplattingen for hard medfart. Etter en sesong ute i alt slags vær, kan det være behov for en oppfrisking av overflatebehandlingen før høsten og vinteren.

En kjapp vask, litt pussing og et strøk beis gjør underverker for værslitte terrassebord.

– Å påføre et servicestrøk beis på terrassen er ikke en stor jobb, sier Lars Petter Rustan hos Jordan. 

LES OGSÅ: Unngå de vanligste terrassetabbene.

Slik går du frem:

To-i-ett verktøy
NYTTIG: Bruk en terrasserull med låsfunksjon så fungerer rullen både til påføring og for å stryke ut beisen. (Foto: Jordan)

1. Vask

Rens skitne flater fri fra begroing, alger og smuss. Bruk en egnet terrasserens som får virke på flaten noen minutter uten å tørke inn. Skyll deretter rent med godt med vann fra hageslangen.

 

2. Puss

Er treverket blitt flisete og flassete, pusses tregulvet lett over med fint slipepapir. Sett slipepapiret på et brett på langskaft, så går jobben fort og lett. Tørk så av med en mikrofiber gulvklut som fjerner alt slipestøv.

 

3. Behandle

Når treverket igjen er tørt, og værmeldingen sier det ikke ser ut til å komme nedbør på noen dager, påføres et strøk beis i ønsket farge. Beisen påføres raskt med rull på forlengerskaft, og strykes ut med en bred, flat pensel. Alternativt kan du bruke en spesiell terrasserull med låsfunksjon som gjør at det samme verktøyet kan brukes både til påføring og til å stryke ut og forhindre overskytende beis på terrassen. 

Tynt strøk

– Det er viktig at beisen ikke danner sjikt, sier Tommy Haraldseth teknisk produktsupport hos Nordsjö.

Så fort og lett får du plattingen frisket opp og klar til å stå imot værets makter gjennom en lang og mørk høst og vinter!

Mer informasjon

Jordan

Nordsjö

 

Butinox

Flügger

Krefting

Osmo

Owatrol

Sioo:X

Skattekammeret

WOCA

Les også 10 tips til tipp topp terrasse

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: