Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tre trinn til oppfrisket terrasse med beis

En værfylt sommer sliter hardt på terrassen – enten det har vært mye sol eller mye regn. Heldigvis er det enkelt å få beisen i topp stand igjen.

  • <b>VELHOLDT: </b>Terrassebeisen slites raskt av vær og vind. Fort og lett er det å vedlikeholde den. (Foto: Nordsjö)

    Foto:

  • <b>FORSKJELL:</b> Etter en sommer med slitasje fra både regn og sol, vil et servicestrøk beis få terrassen til å se flott ut igjen. (Foto: Robert Walmann/Ifi.no)

    Foto:

  • <b>NYTTIG:</b> Bruk en terrasserull med låsfunksjon så fungerer rullen både til påføring og for å stryke ut beisen. (Foto: Jordan)

    Foto:

Annonse
Annonse

Både sol og regn utsetter terrasseplattingen for hard medfart. Etter en sesong ute i alt slags vær, kan det være behov for en oppfrisking av overflatebehandlingen før høsten og vinteren.

En kjapp vask, litt pussing og et strøk beis gjør underverker for værslitte terrassebord.

– Å påføre et servicestrøk beis på terrassen er ikke en stor jobb, sier Lars Petter Rustan hos Jordan. 

LES OGSÅ: Unngå de vanligste terrassetabbene.

Nybeiset terrasse

VELHOLDT: Terrassebeisen slites raskt av vær og vind. Fort og lett er det å vedlikeholde den. (Foto: Nordsjö)

Slik går du frem:

To-i-ett verktøy

NYTTIG: Bruk en terrasserull med låsfunksjon så fungerer rullen både til påføring og for å stryke ut beisen. (Foto: Jordan)

1. Vask

Rens skitne flater fri fra begroing, alger og smuss. Bruk en egnet terrasserens som får virke på flaten noen minutter uten å tørke inn. Skyll deretter rent med godt med vann fra hageslangen.

 

2. Puss

Er treverket blitt flisete og flassete, pusses tregulvet lett over med fint slipepapir. Sett slipepapiret på et brett på langskaft, så går jobben fort og lett. Tørk så av med en mikrofiber gulvklut som fjerner alt slipestøv.

 

3. Behandle

Når treverket igjen er tørt, og værmeldingen sier det ikke ser ut til å komme nedbør på noen dager, påføres et strøk beis i ønsket farge. Beisen påføres raskt med rull på forlengerskaft, og strykes ut med en bred, flat pensel. Alternativt kan du bruke en spesiell terrasserull med låsfunksjon som gjør at det samme verktøyet kan brukes både til påføring og til å stryke ut og forhindre overskytende beis på terrassen. 

Tynt strøk

– Det er viktig at beisen ikke danner sjikt, sier Tommy Haraldseth teknisk produktsupport hos Nordsjö.

Så fort og lett får du plattingen frisket opp og klar til å stå imot værets makter gjennom en lang og mørk høst og vinter!

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]