IFI logo
Se flere bilder
Smarte gulvfliser til ute og inne

Foto: Duri Fagprofil, IBG, Storeys

Smarte gulvfliser til ute og inne

Dette er gulvet for deg som er lei av å vaske og vedlikeholde treterrassen.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvorvidt du er forsynt av å pleie treverk eller du rett og slett ønsker forandring raskt, finnes det fine alternativer til utegulvet – blant annet gulvfliser i gjenvinnbare materialer. De er enkle å montere, så du kan fort vekk ha et nytt gulv på plass i løpet av en ettermiddag. 

Se flere bilder
Gulvfliser i plast til gangen

Foto:

BLOMSTER Store og små blomster spredt rundt omkring kjennetegner Hestra Daisy fra IBG, her en blå variant lagt i gangen.

Til bruk både her og der

Gulvene kan legges både ute og inne, så bruksområdene er nært sagt grenseløse. Dette er slitesterke saker. Konstruksjonene gjør at de er selvdrenerende, og derfor spesielt godt egnet for bruk på fuktige områder, som på terrasser, uteplasser og balkonger, i kjellere, vaskerom, badstuer, boder og ved bassenget. De luftige, perforerte platene er kraftigere enn de gir inntrykk av, for de tåler faktisk å kjøres over med bil! Derfor er de supre å legge i garasjen

– Disse gulvplatene er utrolig bruksvennlige på alle måter. Monteringen er enkel, små hull gjør at de tørker raskt, og de tåler godt både kulde og varme, sier Roger Johansen, innkjøpsansvarlig hos IBG.  

Se flere bilder
Gulvfliser til garasjen

Foto:

STERKT OG PENT Her er det orden i garasjen! Gulvet er slitesterkt og lett å holde rent. Hestra fra IBG.

Hendig håndtering

Flisene er lette i vekt og kommer i små, hendige pakker som er enkle å bære og få med seg hjem. Ved legging er det vanligvis ikke behov for verktøy, for platene kan enkelt klikkes sammen for hånd. Eventuelt kan de bankes på plass med en gummiklubbe. Demontering er heller ingen vanskelig affære, så de kan flyttes og legges om igjen et annet sted. 

Se flere bilder
Blått gulv til terrassen

Foto:

EFFEKT Knallblått gulv gir farge til verandaen når huset er hvitt – Hestra Universa fra IBG.

Minimalt med vedlikehold

Gulvenes overflater gjør at de krever særdeles lite stell.  

– Det er jo mye skitt i nedbør og i perioder ganske mye pollen. Stort sett holder det lenge å spyle gulvet, som i prinsippet er vedlikeholdsfritt, men dersom det ikke er nok, er det vanlige rengjøringsmidler som gjelder, forteller Johansen. 

Se flere bilder
Delikate gulvfliser til terrassen

Foto:

SMAKFULLT En delikat, sandfarget flis fra Bergo og Storeys preger terrassen.

Farger og mønster

Gulvplatene kommer i flisformat, og det finnes en rekke mønstre og farger å velge mellom. Det er langt ifra kun sort og grått som gjelder! Som alltid kan et gulv fremheve miljøet eller tone det ned, alt etter smak og behov. Det kan legges som ensfarget eller i mønster og soner ved å mikse farger. Fordi gulvene er gjennomfarget og ikke falmer med det første, har du glede av dem i mange år.

IBG/Industri og Boliggulv har hele fire kolleksjoner å skilte med, alle fra produsenten Hestra. Daisy har pregede blomster i samme farge som selve flisen. WoodLook illuderer fete tregulv, mens Universa og Hestra har mønster som små rosetter.

Storeys har også levert samme type gulvfliser i en årrekke, disse fra produsenten Bergo. Her finnes det ulike design og et bredt spekter av farger å velge mellom, samt en flis i ekstra stor størrelse.

Se flere bilder
Lilla gulvfliser byr på energi

Foto:

FRISKT INNSLAG Et fargesterkt innslag til uterommet! Bergo fra Storeys.

Løfter totalinntrykket

Duri Fagprofil leverer gulvet Lounge, som finnes i en sort, flettet utgave. Dan Urban Styffe, daglig leder i bedriften, løfter frem gulvet som en estetisk faktor.

– Hvorfor gå på hard betong eller fliser når man kan skape en luksusfølelse på vaskerommet? Lounge tilfører rommet det lille ekstra, understreker han.  

Se flere bilder
Tøffe gulvfliser på vaskerommet

Foto:

STILIG Tøffe og praktiske gulvfliser, som dekker det ikke så pene betonggulvet på vaskerommet. Lounge fra Duri Fagprofil.

Se flere bilder
SMART Her er Lounge lagt på terrassen, og gir et stabilt, praktisk og stilig utegulv.

Foto:

SMART Her er Lounge lagt på terrassen, og gir et stabilt, praktisk og stilig utegulv.

Mer informasjon

Duri Fagprofil

IBG

Storeys

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.