Kategorier

Meny

Konto

Vinterens fukt gjør terrassevasken enkel

Har snøen akkurat smeltet, er terrassen fortsatt fuktig. Det gjør det enkelt å fjerne skitt og smuss fra plattingen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vinterens fukt gjør terrassevasken enkel

Foto: Chera Westman/ifi.no og Robert Walmann/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vårens regnvær og snøsmelting fukter opp treverket utendørs langt inn i porene. Det løser opp skitt og smuss, trafikkstøv og pollen, slik at det sitter løst. Det er derfor aldri enklere å vaske terrassen ren enn tidlig om våren.

– Men vent til den laveste døgntemperaturen er 10 varmegrader. Da virker rengjøringskjemikaliene best, og treverket kan tørke godt ut etterpå, sier malermester Morten Fehn hos Jordan.

LES OGSÅ: Ren nytelse på terrassen

Riktig kjemi

Det er ingen flater som fuktes opp og skitnes til like fort og godt som horisontale flater utendørs. Derfor er årlig terrassevask, og jevnlig tilførsel av ny overflatebehandling, et viktig virkemiddel for å holde den i fin form lengst mulig.

– Hvis du vasker nå før treverket har tørket helt etter vinteren, er alt av skitt og begroing enkelt å få fjernet, sier han.

Dele på Pinterest Årlig vask

Foto: Robert Walmann/ifi.no

ÅRLIG VASK: Hvis du vasker nå før treverket har tørket helt etter vinteren, er alt av skitt og begroing enkelt å få fjernet, sier han.

Gode vaskemidler

Når du skal fjerne gammel overflatebehandling, skitt, smuss og forurensing, finnes gode vaskemidler som er beregnet for akkurat den jobben. Disse jobber best på noenlunde oppvarmede flater. Derfor bør laveste temperaturen i løpet av døgnet ikke understige ti grader.

Før du beiser på ny, må treverket få tørke godt ut. Vent derfor til døgntemperatur og vær har holdt seg stabilt godt en periode før du påfører beis på den nyvaskede treplattingen.

Dele på Pinterest SITTER LØST

Foto: Chera Westman/ifi.no

SITTER LØST: Fukt løser opp skitt. Etter vinteren er det enkelt å få fjernet uhumskheter fra terrasseplattingen.

Tips!

Skal du beise terrassen, er det en fordel å vaske veggen bak plattingen først. Rengjøringskjemikaliene du bruker på veggen kan gjøre arbeidet med nyvasket og nybeiset terrasse ugjort, dersom du ikke dekker meget godt til.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]