Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Gjør deg klar til et mykt terrasseliv

  •  
  •   Publisert:
INNBYDENDE: Når uteplassen ser innbydende ut, vil vi tilbringe mer tid der. (Foto: INTAG)   Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, INTAG, Green Apple og Tapethuset
Tekstiler pynter opp på terrassen og gjør det hyggelig å sitte ute om sommeren. Men for at de skal holde seg fine lenge, må vi sørge for at de tåler vær og vind.

– Tekstiler tilfører form, tekstur og farge til utemiljøet og gjør det hyggelig og «lunt». Det setter raskt et personlig preg på uteplassen. Og når det ser innbydende ut, blir vi også mer fristet til oppholde oss der, sier Annette Jørstad Bolme hos INTAG.

Men puter og tekstiler til utendørsbruk må ha andre egenskaper enn de vi har inne i sofaen.

– Vi har varierende somre med litt uforutsigbart vær her til lands, og vi må derfor stille litt ekstra krav til tekstiler som skal brukes ute, sier Lars Gomnes hos Alfort.

Laget for været

<b>VÆR OG VIND:</b> Utetekstiler og impregnerte tekstiler beskytter mot vann og smuss. (Foto: INTAG)
VÆR OG VIND: Utetekstiler og impregnerte tekstiler beskytter mot vann og smuss. (Foto: INTAG)

Det finnes tekstiler som er laget spesielt for å tåle litt ekstra. Utendørstekstiler bør stå høyt på ønskelisten i sommer. Jørstad Bolme hos INTAG forklarer at utendørstekstilene er perfekte for terrasselivet, da de tåler både sol og vann.

– Utendørstekstiler har en høy lysekthet, som gjør at de ikke falmer like lett som et vanlig tekstil. I tillegg er de ofte vannfaste, slik at vann og søl preller av, eller de tørker veldig raskt. Mange tekstiler er også beskyttet mot salt, klor og muggsopp, sier hun.

<b>LEVER LENGE:</b> Utendørstekstiler er laget for å tåle litt ekstra. Da kan de trygt pynte opp ute. (Foto: INTAG)
LEVER LENGE: Utendørstekstiler er laget for å tåle litt ekstra. Da kan de trygt pynte opp ute. (Foto: INTAG)

Spray deg til tette tekstiler

Også vanlige tekstiler kan bli klare for sesongen. Du må bare impregnere dem først.

– De aller fleste tekstiler kan brukes ute, så lenge du behandler dem med impregnering. Da blir de rustet til å takle vær og vind, og holder mye lengre, sier Inger Løvaas hos Krefting.

En enkel prosess

<b>BESKYTTER:</b> Impregner tekstilene, så er de klare til utendørsbruk. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)
BESKYTTER: Impregner tekstilene, så er de klare til utendørsbruk. (Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Ved å impregnere tekstilene, gjør du dem vann-, smuss-, og skittavvisende, og de blir enklere å holde rene. Prosessen er enkel, og du forlenger tekstilenes levetid på få minutter.

– Ta med putene ut. Da slipper du lukten inne. Så sprayer du på med impregneringssprayen. Vanskeligere er det ikke! La dem tørke, så er de klare til bruk. Det er ingen regler for hvor ofte du må impregnere – det kommer an på bruken. Men når det er sesong vil jeg anbefale rundt én gang i måneden. Bare sjekk om vann trekker inn i stoffet. Hvis det er tilfelle, er det på tide med en ny omgang med sprayen, sier Løvaas.

– Behandler du putene med en god impregnering, kan du nyte sommeren uten å bekymre deg for at tekstilene ødelegges, avslutter Gomnes hos Alfort.

<b>TÅLER SOMMER:</b> Tekstilene fra Thibaut, som føres av Green Apple i Norge, tåler sol og sommer. (Foto: Green Apple)
TÅLER SOMMER: Tekstilene fra Thibaut, som føres av Green Apple i Norge, tåler sol og sommer. (Foto: Green Apple)
<b>VELUR:</b> Det finnes velur som er spesiallaget for å tåle utelivet, slik som disse fra Maria Flora/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)
VELUR: Det finnes velur som er spesiallaget for å tåle utelivet, slik som disse fra Maria Flora/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

Mer informasjon

Alfort

Krefting

INTAG

 

Green Apple

Tapethuset

Les også Sy deg en sommer!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: