Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tipsene du trenger til uteplassen

Om sommeren flytter innekosen ut. Terrassen er et yndet sted i de varme månedene – her lager vi mat, slapper av og er sammen med venner og familie. Her er de beste tipsene for et lettvint uteliv!

 • <b>I RO OG MAK:</b> Når du har sørget for at alt er som det skal på uteplassen, kan du nyte en god bok eller et magasin i ro og mak. (Foto: Butinox)

  Foto:

 • <b>NYT:</b> Det er på tide å nyte sommeren. Men litt småting må gjøres først. (Foto: Anne Manglerud/Green Apple)

  Foto:

 • <b>UTELIV:</b> Hagemøbler, grill, terrassegulv, markisen, utetekstilene – det er mye vi flytter ut på terrassen om sommeren. Husk at det trenger omsorg. (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>ALLSIDIG UTEPLASS:</b> Uteplassen brukes til så mangt. Her lager vi mat og inviterer middagsgjester. Da bør den vise seg fra sin beste side. (Foto: Alcro)

  Foto:

Annonse
Annonse

1. Grillet er godt

Uteplassen vedlikeholdes

UTELIV: Hagemøbler, grill, terrassegulv, markisen, utetekstilene – det er mye vi flytter ut på terrassen om sommeren. Husk at det trenger omsorg. (Foto: Beckers)

Rens grillristen jevnlig og sikre degsmaksrike måltider hver gang du griller.Bruk et rengjøringsmiddel for fjerningav innbrent fett og sot. Gjenstridigskitt fjernes med skurepad.

Les mer om hvordan du rengjør grillen her.

2. Rent og pent

Kost vekk fjorårsløv, gress og støv. Vask med vann og vedlikeholdskjemikalier, og sett inn trebordene med ny beis ved behov.

3. UV-beskyttelse

Utendørsolje gir en slitesterk overflate og beskytter terrasseplatting, hagemøbler og annet treverk utendørs mot UV-stråler.

Tips til uteplassen

NYT: Det er på tide å nyte sommeren. Men litt småting må gjøres først. (Foto: Anne Manglerud/Green Apple)

4. Alternativer til tre

Utekjøkken

ALLSIDIG UTEPLASS: Uteplassen brukes til så mangt. Her lager vi mat og inviterer middagsgjester. Da bør den vise seg fra sin beste side. (Foto: Alcro)

Bygg flotte miljøer med naturstein, frostfrie fliser, komposittmaterialer eller klikkbare plastfliser som holder lenge uten annet vedlikehold enn jevnlig kosting og vasking.

5. Skjoldfri markise

Seiltak og markiser skygger for solen, men uten vask vil støv og sur nedbør gi stygge skjolder. Vask duken med markiserens.

Les mer om hvordan du vasker markisen her.

6. Impregnering

Impregnering gjør utendørs tekstiler vannavvisende. Bruk det på bordduken, på markisen, parasollen og solsengen slik at flekker og søl preller av uten synlige spor.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]