Kategorier

Meny

Konto

Fra inne til ute

Tekstiler i spreke farger og mønstre gjør mye med uteplassen. Det finnes egne utendørstekstiler, som er laget for å tåle vær og vind, men også vanlig innendørstekstiler kan bli klare for sesongen med en runde impregnering.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fra inne til ute

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, INTAG

Skal du pynte opp uteplassen med puter og annet snacks, finnes blant annet egne utendørstekstiler, laget spesielt for å takle vær og vind. Men også andre tekstiler kan fint brukes ute, hvis du bare impregnerer dem først.

Så har du andre tekstiler i for eksempel bomull, som du ønsker å bruke ute, kan også de bli rustet til å takle vær og vind. Impregnere du dem, blir også inneputene vann-, smuss-, og oljeavvisende, og enklere å holde rene. Impregneringen kan påføres med spray, pensel eller rulle, eller i vaskemaskinen. Metode avhenger av produkt og type stoff.

Her er ekspertenes tips til impregnering:

Dele på Pinterest Når du impregnerer tekstilene, stenges vanndråpene ute. Da holder putene seg tørre.

Når du impregnerer tekstilene, stenges vanndråpene ute. Da holder putene seg tørre.

Inger S. Løvaas hos Krefting har en enkel oppskrift på hvordan du kan impregnere putene.

– Legg putene ut på terrassegulvet, så det ikke lukter inne. Så er det bare å spraye på med for eksempel Herdins Imprenex Express. Den er veldig enkel å bruke, og putene blir både vann-, støv- og skittavvisende. La dem tørke, og så er de klare til bruk. Hvor ofte du må impregnere kommer an på hvor mye du bruker dem, men jeg vil anbefale rundt en gang i måneden når det er sesong. Sjekk etter om fukten trekker inn i stoffet. Gjør den det, bør du ta en ny runde, sier hun.

Trine Bråthen hos Kemetyl anbefaler to runder impregnering før du tar med tekstilene ut.

– Det er på tide å impregnere når du ser at fuktighet trenger igjennom stoffet. Du bør spraye på to ganger med Kemetyl STOPP Impregnering for at det skal bli vannavstøtende. Hold sprayen på 20-30 centimeters avstand. Så er det bare å la det ligge til tørk i rundt 1 døgn – da blir det klart til bruk. Husk at tekstilene må være rene før du begynner. Og les alltid bruksanvisningen på tekstilene du skal impregnere først, råder hun.

Dele på Pinterest Bruker du impregneringsspray, bør du holde sprayen på litt avstand når du påfører. Det er også viktig at du følger produsentens anvisninger.

Bruker du impregneringsspray, bør du holde sprayen på litt avstand når du påfører. Det er også viktig at du følger produsentens anvisninger.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]