Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Fra inne til ute

cloud_download
fullscreen
 • Fra inne til ute

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, INTAG

 • Fra inne til ute

  Foto:

 • Fra inne til ute

  Foto:

 • Fra inne til ute

  Foto:

Tekstiler i spreke farger og mønstre gjør mye med uteplassen. Det finnes egne utendørstekstiler, som er laget for å tåle vær og vind, men også vanlig innendørstekstiler kan bli klare for sesongen med en runde impregnering.

Annonse
<p>Når du impregnerer tekstilene, stenges vanndråpene ute. Da holder putene seg tørre.</p>

Når du impregnerer tekstilene, stenges vanndråpene ute. Da holder putene seg tørre.

Skal du pynte opp uteplassen med puter og annet snacks, finnes blant annet egne utendørstekstiler, laget spesielt for å takle vær og vind. Men også andre tekstiler kan fint brukes ute, hvis du bare impregnerer dem først.

Så har du andre tekstiler i for eksempel bomull, som du ønsker å bruke ute, kan også de bli rustet til å takle vær og vind. Impregnere du dem, blir også inneputene vann-, smuss-, og oljeavvisende, og enklere å holde rene. Impregneringen kan påføres med spray, pensel eller rulle, eller i vaskemaskinen. Metode avhenger av produkt og type stoff.

Her er ekspertenes tips til impregnering:

Inger S. Løvaas hos Krefting har en enkel oppskrift på hvordan du kan impregnere putene.

– Legg putene ut på terrassegulvet, så det ikke lukter inne. Så er det bare å spraye på med for eksempel Herdins Imprenex Express. Den er veldig enkel å bruke, og putene blir både vann-, støv- og skittavvisende. La dem tørke, og så er de klare til bruk. Hvor ofte du må impregnere kommer an på hvor mye du bruker dem, men jeg vil anbefale rundt en gang i måneden når det er sesong. Sjekk etter om fukten trekker inn i stoffet. Gjør den det, bør du ta en ny runde, sier hun.

Trine Bråthen hos Kemetyl anbefaler to runder impregnering før du tar med tekstilene ut.

– Det er på tide å impregnere når du ser at fuktighet trenger igjennom stoffet. Du bør spraye på to ganger med Kemetyl STOPP Impregnering for at det skal bli vannavstøtende. Hold sprayen på 20-30 centimeters avstand. Så er det bare å la det ligge til tørk i rundt 1 døgn – da blir det klart til bruk. Husk at tekstilene må være rene før du begynner. Og les alltid bruksanvisningen på tekstilene du skal impregnere først, råder hun.

<p>Bruker du impregneringsspray, bør du holde sprayen på litt avstand når du påfører. Det er også viktig at du følger produsentens anvisninger.</p>

Bruker du impregneringsspray, bør du holde sprayen på litt avstand når du påfører. Det er også viktig at du følger produsentens anvisninger.

Mer informasjon

Mer informasjon:

Kemetyl

Krefting

 

Alfort & Cronholm

IBG

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]