Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Nå skal vi vaske markisen

Sommerens enkleste vaskejobb står for tur. Her er det bare å rulle ut, vaske og la solen tørke opp.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nå skal vi vaske markisen

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Chera Westman/ifi.no

Pollen, fett, sot, veistøv og sur nedbør. Alt havner på husets vinger – markisen. For å bevare markiseduken pen lengst mulig, bør den vaskes hver sommer og høst. Lar du markisen stå urørt, kan den lett få jordslag og grønske. Det betyr mørke flekker og en udelikat overflate.

Bort med algene

Det finnes en rekke produkter som egner seg for markisevask og markiseimpregnering. Markiserens fra Hagmans er et effektivt rengjøringsmiddel som selges av Industri- og Boliggulv AS (IBG). Kristoffer Amundsen fra IBG forteller at rensen fjerner fett, sot, alger og mugg.

Annonse

Impregner samtidig

– Markiserensen kan også brukes på andre utendørstekstiler, som kalesjer og puter. Når du først er i gang med vask vil jeg også anbefale å impregnere markisen. Da får du en vann- og smussavisende overflate. Hagmans markiseimpregnering er tilpasset grovere tekstiler og fungerer til alle typer markiser. Det er en spray som er enkel å bruke. Men pass på at du bruker nok. Duken skal være helt gjennomfuktet, sier han.

Sterke saker

Seleaclean Idealvask fra Krefting er også et effektivt konsentrat som er perfekt til vask av tekstiler.

– Idealvask er like sterkt som Kraftvask, men inneholder ikke lut og kan derfor brukes på de fleste rengjøringsoppgaver, som utvendig vask av hus, bil, båt, campingvogn, landbruksredskaper, stall, utvendig fjøs, tekstiler, tepper, plastmøbler, markiser og båtkalesjer. Vasken inneholder hverken fargestoffer, klor, parfyme, lut eller fosfater, sier Inger Løvaas hos Krefting.

 

Dele på Pinterest Veistøv, sot, sur nedbør og smuss tærer på husets vinger. For at de skal holdes pene, må de vaskes sommer og høst.

Veistøv, sot, sur nedbør og smuss tærer på husets vinger. For at de skal holdes pene, må de vaskes sommer og høst.

Spyl med hageslangen

Alfort & Cronholm har med sitt eget varemerke Nitor også markisevasker på markedet. Deres Markise- og kapellrengjøring fjerner jordslag, grønske og skitt fra utendørstekstiler. Midlet kommer i en praktisk ejektorflaske som kobles direkte på hageslangen og sprøytes ut over markisen. Flasken sørger for at doseringen blir riktig.

Dele på Pinterest Markiserens fra Nitor/Alfort kan spyles på med hageslange. Du kan også vaske markiseduken med mildt såpevann.

Markiserens fra Nitor/Alfort kan spyles på med hageslange. Du kan også vaske markiseduken med mildt såpevann.

Rull inn tørr duk

Enten du vasker med mildt såpevann eller spesialprodukter, er det viktig å huske på at duken må være helt tørr før du ruller markisen inn. Ruller du inn en fuktig markise, kan den få mugg og mørke flekker. Og da er vi jo like langt.

Mer informasjon:

Alfort & Cronholm

IBG

Krefting

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]