IFI logo
Se flere bilder
Slik holder du sommerens plager unna

Foto: Krefting, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Slik holder du sommerens plager unna

Hele året ser vi fram til sommeren. Solen som varmer, den frodige naturen og de lange, lyse kveldene. Men det varme været har sine baksider: mygg, veps, snegler og andre plagsomme kryp forstyrrer sommerfreden. Her er tipsene du trenger for å holde dem på avstand.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sommeren er en tid hvor mange blir plaget av uvelkomne gjester. Myggen svermer rundt terrassebordet i kveldssolen, og gir seg ikke før den har fått det den vil ha.

Heldigvis er redningen nær.

– Mygg og myggstikk hører sommeren til, men det er vel ikke det vi synes er best med den! I verste fall kan det gå betennelse i stikk du ikke klarer å la være i fred. Myggmidler er en effektiv måte å forhindre at myggen stikker, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Unngå terrassemyggen

Det finnes gode råd for deg som plages av mygg på terrassen. Løvaas sitt beste tips er å bruke myggspiral under bordet.

– Skal dere sitte på terrassen og nyte sommerkvelden er myggspiralen veldig effektiv. Mitt tips er å plassere den under bordet dere sitter ved. Da unngår dere stikk på beina, og røyken stiger og jager også myggen som prøver seg «over beltestedet», sier Løvaas.

I farta

«Ut på tur, aldri sur» sies det. Men kommer myggen snikende mens du prøver å nyte sommernaturen i skog og mark, er det forståelig at humøret svinger. Da bør du bruke et myggmiddel som følger deg hvor enn du går.

– Er du ute på tur, er et myggmiddel som kan brukes på kropp og klær det beste. Hvis du for eksempel bruker X-it myggmidler, finnes det som både melk, roll-on og spray. Lukten virker frastøtende på myggen, så den holder seg unna, forklarer Løvaas.

Se flere bilder
Myggen er ikke favorittgjesten rundt middagsbordet. Hold den unna med gode midler.

Foto:

Myggen er ikke favorittgjesten rundt middagsbordet. Hold den unna med gode midler.

Oljen sneglene hater

Owatrol olje er en allsidig og god olje som kan brukes til så mangt. Men en litt artig og overraskende egenskap, er at den også kan holde plagsomme kryp unna!

– Snegler og maur liker ikke Owatrol, uten at jeg vet hvorfor, sier Anne-Lise Hansen hos Owatrol.

Owatrol kan derfor brukes til å ta vare på kjøkkenhagen, eller til å få treet til å blomstre igjen.

– Den som bruker pallekarmer som bed til i kjøkkenhagen, kan påføre Owatrol på treverket og derved slippe at snegler spiser opp grønnsakene. En venn som hadde et lite epletre som aldri blomstret fordi det var fullt av maur, malte stammen med Owatrol. Maurene ble borte og treet både blomstret og ga frukt, sier Hansen. 

Mer informasjon:

Krefting

Owatrol

 

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.