IFI logo
Se flere bilder
Slik får du grillen ren

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Krefting, Alfort

Slik får du grillen ren

Fastbrent grillolje hører ikke sommeren til. Vi vil ha rene og pene griller når sommermaten skal tilberedes. Derfor må vi skure og rense.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En god rens av grillen kan gjerne gjøres flere ganger i løpet av sesongen, litt avhengig av hvor mye grillen er i bruk. For det er mye hyggeligere å starte grillingen med rene rister. Når grillen skal stues bort for vinteren, er det også smart å ta en grundig rengjøring. Men det er heldigvis lenge til.

LES OGSÅ: Ti terrassetips som gjør deg klar for sommeren.

Se flere bilder
Skitten grill

Foto:

GIR JERNET: Grillsesongen tærer på jernet. Gir du jernet en god rens, får du en grill som varer. Foto: Krefting

Se flere bilder
Grill

Foto:

VEKK MED FETTET: Et spesialrensemiddel for grillen er effektivt, og løser opp sot og fett i løpet av sekunder. (Foto: Alfort)

Når du er i butikken

Det finnes rengjøringsmidler som er spesielt utviklet for å fjerne innbrent fett og sot på grillen. Krefting og Alfort har løsninger som gjør rengjøringen rask og enkel. Så neste gang du er i butikken bør du se etter navn som «Ovn og Grillrens» eller «Grillrent».

Spray og tørk

Her er oppskriften på en vellykket sommer:

1. Finn frem en klut eller en grov skurepad og et egnet grillrensemiddel.

2. Spray grillristen godt inn med rensemiddelet og la det virke i noen minutter slik at det får tid til å løse opp fett og sot. 

3. Tørk godt av med ren klut. Er flekkene ekstra stridige, kan du bruke skrurepaden.

Husk alltid å følge produsentens anvisninger. 

Se flere bilder
Spray grillrens

Foto:

SPRAY PÅ: Moderne grillrenser er bare å spraye på og la det virke i noen minutter. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Se flere bilder
Skurepad grillrens

Foto:

TØRK AV: Tørk av med en klut eller en skrurepad der som smusset sitter ekstra hardt. (Foto: Robert Walmann)

Ta en potet

Et lite grilltips på tampen:

Ta en potet og del den i to. Stikk en gaffel inn i den runde delen av poteten. Varm opp grillen og «smør» grillristen med den flate delen av poteten. Grillen får da en «non-stick overflate» som bidrar til at fisk og kylling ikke klebrer seg så lett.  

Anbefalte produkter:
  • Plumbo PowerClean Ovn & Grillrens
  • Nitor Grillrent
Mer informasjon:

Alfort

Krefting

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Annonse
HappyHomes annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.