Kategorier

Meny

Konto

Annonse
MaxMaling annons
Annonse
MaxMaling annons

Slik får du grillen ren

Fastbrent grillolje hører ikke sommeren til. Vi vil ha rene og pene griller når sommermaten skal tilberedes. Derfor må vi skure og rense.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik får du grillen ren

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Krefting, Alfort

En god rens av grillen kan gjerne gjøres flere ganger i løpet av sesongen, litt avhengig av hvor mye grillen er i bruk. For det er mye hyggeligere å starte grillingen med rene rister. Når grillen skal stues bort for vinteren, er det også smart å ta en grundig rengjøring. Men det er heldigvis lenge til.

LES OGSÅ: Ti terrassetips som gjør deg klar for sommeren.

Dele på Pinterest Skitten grill

GIR JERNET: Grillsesongen tærer på jernet. Gir du jernet en god rens, får du en grill som varer. Foto: Krefting

Dele på Pinterest Grill

VEKK MED FETTET: Et spesialrensemiddel for grillen er effektivt, og løser opp sot og fett i løpet av sekunder. (Foto: Alfort)

Annonse

Når du er i butikken

Det finnes rengjøringsmidler som er spesielt utviklet for å fjerne innbrent fett og sot på grillen. Krefting og Alfort har løsninger som gjør rengjøringen rask og enkel. Så neste gang du er i butikken bør du se etter navn som «Ovn og Grillrens» eller «Grillrent».

Spray og tørk

Her er oppskriften på en vellykket sommer:

1. Finn frem en klut eller en grov skurepad og et egnet grillrensemiddel.

2. Spray grillristen godt inn med rensemiddelet og la det virke i noen minutter slik at det får tid til å løse opp fett og sot. 

3. Tørk godt av med ren klut. Er flekkene ekstra stridige, kan du bruke skrurepaden.

Husk alltid å følge produsentens anvisninger. 

Dele på Pinterest Spray grillrens

SPRAY PÅ: Moderne grillrenser er bare å spraye på og la det virke i noen minutter. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Annonse
Dele på Pinterest Skurepad grillrens

TØRK AV: Tørk av med en klut eller en skrurepad der som smusset sitter ekstra hardt. (Foto: Robert Walmann)

Ta en potet

Et lite grilltips på tampen:

Ta en potet og del den i to. Stikk en gaffel inn i den runde delen av poteten. Varm opp grillen og «smør» grillristen med den flate delen av poteten. Grillen får da en «non-stick overflate» som bidrar til at fisk og kylling ikke klebrer seg så lett.  

Anbefalte produkter:

  • Plumbo PowerClean Ovn & Grillrens
  • Nitor Grillrent

Mer informasjon:

Alfort

Krefting

Annonse
LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
[Some text some message]