IFI logo
Se flere bilder
Slik får du grillen ren

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Slik får du grillen ren

På tide med en rens av grillen! Det er lurt å gjøre dette flere ganger i sesongen, og maten blir best på en ren rist. Og å grille har vi ikke tenkt å gi oss med riktig enda, har vi vel?

Charlotte Holberg Sveinsen

Charlotte Holberg Sveinsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

En god rens av grillen kan med fordel gjøres flere ganger i løpet av sesongen, litt avhengig av hvor mye grillen er i bruk. Når grillen skal stues bort for vinteren, er det også smart å ta en grundig rengjøring. Men det er heldigvis lenge til.

Se flere bilder
Skitten grillrist

Foto: Krefting

GIR JERNET: Grillsesongen tærer på risten. og det er ikke så fristende å legge maten her, er det vel?


Se flere bilder
Grill flamme ild

Foto: Alfort

VEKK MED FETTET: Et spesialrensemiddel for grillen er effektivt, og løser opp sot og fett i løpet av sekunder. Varmt såpevann og en skrubb tar mye, men ikke alt.

Når du er i butikken

Det finnes rengjøringsmidler som er spesielt utviklet for å fjerne innbrent fett og sot på grillen. Krefting og Alfort har løsninger som gjør rengjøringen rask og enkel. Så neste gang du er i butikken bør du se etter navn som «Ovn og Grillrens» eller «Grillrent».

Spray og tørk

Her er oppskriften på en ren og pen grill:

1. Finn frem en klut eller en grov skurepad og et egnet grillrensemiddel.

2. Spray grillristen godt inn med rensemiddelet og la det virke i noen minutter slik at det får tid til å løse opp fett og sot. 

3. Tørk godt av med ren klut. Er flekkene ekstra stridige, kan du bruke skrurepaden.

Husk alltid å følge produsentens anvisninger. 

Se flere bilder
Spray grillrens grilrist

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SPRAY PÅ: En rist som ikke er så skitten kan renses ved å bløtlegges i varmt såpevann før skrubbing. På de mer hardbrukte variantene er det fint med en grillrens; da er det bare å spraye på og la det virke i noen minutter.


Se flere bilder
Skurepad grillrens rist

Foto: Robert Walmann/ifi.no

TØRK AV: Tørk av med en klut eller en skrurepad der smusset sitter ekstra hardt.

Ta en potet

Et lite grilltips på tampen:

Ta en potet og del den i to. Stikk en gaffel inn i den runde delen av poteten. Varm opp grillen og «smør» grillristen med den flate delen av poteten. Grillen får da en «non-stick overflate» som bidrar til at fisk og kylling ikke klebrer seg så lett. 

Se flere bilder
kjøtt grill rist

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

MAT: Da er det bare å nyte. Maten er klar!

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.