En god rens av grillen kan gjerne gjøres flere ganger i løpet av sesongen, litt avhengig av hvor mye grillen er i bruk. For det er mye hyggeligere å starte grillingen med rene rister. Når grillen skal stues bort for vinteren, er det også smart å ta en grundig rengjøring. Men det er heldigvis lenge til.
LES OGSÅ: Ti terrassetips som gjør deg klar for sommeren .
Dele på Pinterest
GIR JERNET: Grillsesongen tærer på jernet. Gir du jernet en god rens, får du en grill som varer. Foto: Krefting
Dele på Pinterest
VEKK MED FETTET: Et spesialrensemiddel for grillen er effektivt, og løser opp sot og fett i løpet av sekunder. (Foto: Alfort)
Når du er i butikken
Det finnes rengjøringsmidler som er spesielt utviklet for å fjerne innbrent fett og sot på grillen. Krefting og Alfort har løsninger som gjør rengjøringen rask og enkel. Så neste gang du er i butikken bør du se etter navn som «Ovn og Grillrens» eller «Grillrent».
Spray og tørk
Her er oppskriften på en vellykket sommer:
1. Finn frem en klut eller en grov skurepad og et egnet grillrensemiddel.
2. Spray grillristen godt inn med rensemiddelet og la det virke i noen minutter slik at det får tid til å løse opp fett og sot.
3. Tørk godt av med ren klut. Er flekkene ekstra stridige, kan du bruke skrurepaden.
Husk alltid å følge produsentens anvisninger.
Dele på Pinterest
SPRAY PÅ: Moderne grillrenser er bare å spraye på og la det virke i noen minutter. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)
Dele på Pinterest
TØRK AV: Tørk av med en klut eller en skrurepad der som smusset sitter ekstra hardt. (Foto: Robert Walmann)
Ta en potet
Et lite grilltips på tampen:
Ta en potet og del den i to. Stikk en gaffel inn i den runde delen av poteten. Varm opp grillen og «smør» grillristen med den flate delen av poteten. Grillen får da en «non-stick overflate» som bidrar til at fisk og kylling ikke klebrer seg så lett.
Anbefalte produkter:
Plumbo PowerClean Ovn & Grillrens
Nitor Grillrent