Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Nå skal grillen rengjøres!

  •  
  •   Publisert:
Outdoor cooking   Krefting
Høstvasken av grillen er hverken vanskelig eller tidkrevende.
Rengjøre grillen
SKRUBB: For å få grillen ren, la den brenne i noen minutter og skrubb av løst fett. Krefting

En godt brukt grill liker flammer. Det er derfor smart å la grillen gå for full maskin i ti minutter. Så brennes alle restene bort. Løst fett skrapes av med grillbørsten. For å få risten til å skinne, trengs imidlertid midler som er laget for anledningen. Det vet markeds- og kategoriansvarlig Inger S. Løvaas hos Krefting.

Rent og pent

Ren grill
FORT GJORT: Spray på en grillrens når risten er lunken. «Plumbo Ovn og Grillrens» eller «Plumbo Fettløser» er gode produkter, sier Inger S. Løvaas. Krefting

− Når overflaten er noe nedkjølt, spray på en grillrens. «Plumbo Ovn og Grillrens», eller «Plumbo Fettløser» er gode produkter. La det stå og virke i om lag femten minutter. Tørk deretter av med klut eller papir. Er flekkene ekstra gjenstridige, fjernes disse med en gryteskrubb. Utenpå grillen gjør man det på samme måte, forteller hun.

Farlig fett

Under grillen er det en fettoppsamler. Denne bør tas av og vaskes grundig for å være helt sikker på at den er helt ren.

− En full fettoppsamler kan være uheldig hvis den antennes, advarer Løvaas.

Stålglans

Er grillen av stål, kan et stålprodukt benyttes for å beskytte og gi ekstra glans. Løvaas anbefaler «Plumbo Stålglans» som et godt alternativ. «Grillrent» fra Alfort er også konstruert for å fjerne innbrent fett og sot på grillen.

Rengjøre grill
FETTFJERNER: Det finnes mange gode grillrensere på markedet. Alforts «Grillrent» er også konstruert for å fjerne innbrent fett og sot på grillen. Alfort

Olje mot rust

Unngå rust på grill
UNNGÅ RUST: For å unngå at grillen ruster er det smart å påføre syrefri olje, mener Inger S. Løvaas hos Krefting. Krefting

For å unngå rust, mener Løvaas at vi skal påføre alle utsatte flater med syrefri olje.

− «Stabil vaselinolje» er fin å bruke til dette. I tillegg til å vaske grillen, kontroller at det ikke er noen rusthull på koblingene til brennerne, og tørk over brennerne med svamp eller klut, sier hun.

Klar for ny sesong

Slangen fra gassbeholderen må også sjekkes.

− Det er viktig å forsikre seg om at den ikke lekker gass. Gassbeholderen skal oppbevares stående over bakkenivå, på et godt ventilert sted. Når dette er gjort, er det bare å sette inn grillen og vente på vårsolen og ny grillsesong, sier hun.

Dette ble brukt:

  • Plumbo Ovn og Grillrens - KREFTING
  • Plumbo Fettløser - KREFTING
  • Plumbo Stålglans - KREFTING
  • Stabil vaselinolje - KREFTING
  • Grillrent - ALFORT
Les også Den viktige høstsjekken

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: