IFI logo
Se flere bilder
Holder det rent med Plumbo

Foto:

Holder det rent med Plumbo

Det finnes et pulver som har åpnet rør siden 1909. Slik bruker du det riktig.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Plumbo er en norsk merkevare som har vært markedsleder på avløp i Norge siden 1909. Hvert år åpner Plumbo opp 1,5 millioner plastrør i Norge. Ifølge selskapet bak det berømte merkenavnet, er det flytende avløpsåpnere som vokser mest i markedet. Men mange sverger fortsatt til pulvervarianten. Plumbosjef, Christian Krefting, forteller at ingen flytende produkter kan måle krefter med pulveret.

Se flere bilder
Plumbo flytende avløpsåpner/gel

Foto:

FLYTENDE VEKST: Flytende avløpsåpnere er ifølge Krefting i størst vekst. – De er enkle å bruke, sier Christian Krefting.

Kjøkkenhjelp

– Plumbo-pulver er det sterkeste produktet av alle avløpsåpnere på markedet. Det er særlig egnet til bruk på kjøkkenet. Men når du velger pulver, er det ekstra viktig at du leser bruksanvisningen nøye. Det er blitt hevdet at Plumbo-pulver kan forsteine seg i rørene. Det skjer bare hvis du bruker produktet feil. Hell angitt mengde plumbo i sluket og tilsett rikelig med varmt vann. Helst vann som nærmest er kokende. Skyll godt og lenge. Det vil åpne opp sluk som er tettet med hår og organisk avfall. Ligger det fysiske gjenstander som steiner eller plastbiter der, må det fjernes med hendene, sier han.


Se flere bilder
Christian Krefting, Plumbo

Foto:

PLUMBOSJEFEN: Christian Krefting er mannen som har gjort Plumbo til et av landets sterkeste merkenavn. – Det er fordi produktet virker, sier han. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Mer enn pulver

Er avløpet på for eksempel badet tett, kan du også bruke Plumbo avløpsåpner i flytende form. Det finnes blant annet to effektive gel-varianter på markedet: «Plumbo Heavy Gel» og «Plumbo Proff Aktiv Gel». Disse er utviklet for å bryte ned propper laget av hår, såpe og fett.

– På badet har avløpsrøret ofte bare et svakt fall. Den flytende avløpsåpneren vil derfor enkelt renne ned til proppen og starte oppløsningsjobben. Flytende avløpsåpnere er tyngre enn vann og synker raskt ned til proppen som skaper problemet, forklarer Krefting-direktøren.

Se flere bilder
Plumbo gel og pulver

Foto:

FIKSER JOBBEN: Det finnes mange varianter av Plumbo, som er egnet til hvert sitt bruk. (Foto: Krefting)

Enkel forebygging

For oss som vil forebygge tette rør, er Plumbo Rørvask løsningen.

– Dette er et rengjøringsprodukt for avløpet. Hell 1 til 2 desiliter Plumbo Rørvask i vasken og la dette stå og arbeide i minst femten minutter, gjerne lenger – før du skyller ned med varmt eller kokende vann. Gjør du dette en gang i måneden vil du slippe problemer med tette avløp, sier han.

Slik bruker du Plumbo i pulverform:

  1. Hell varmt vann i vasken
  2. Hell riktig mengde pulver i avløpet
  3. Vent i 30 minutter
  4. Etterfyll med rikelig mengder varmt eller helst kokende vann som du henter fra et annet rom
  5. Husk å åpne vinduet og lufte godt mens Plumbo Pulver arbeider
Mer informasjon:

Krefting

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.