Kategorier

Meny

Konto

Holder det rent med Plumbo

Det finnes et pulver som har åpnet rør siden 1909. Slik bruker du det riktig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Holder det rent med Plumbo

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Krefting

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Plumbo er en norsk merkevare som har vært markedsleder på avløp i Norge siden 1909. Hvert år åpner Plumbo opp 1,5 millioner plastrør i Norge. Ifølge selskapet bak det berømte merkenavnet, er det flytende avløpsåpnere som vokser mest i markedet. Men mange sverger fortsatt til pulvervarianten. Plumbosjef, Christian Krefting, forteller at ingen flytende produkter kan måle krefter med pulveret.

Dele på Pinterest Plumbo flytende avløpsåpner/gel

FLYTENDE VEKST: Flytende avløpsåpnere er ifølge Krefting i størst vekst. – De er enkle å bruke, sier Christian Krefting.

Kjøkkenhjelp

– Plumbo-pulver er det sterkeste produktet av alle avløpsåpnere på markedet. Det er særlig egnet til bruk på kjøkkenet. Men når du velger pulver, er det ekstra viktig at du leser bruksanvisningen nøye. Det er blitt hevdet at Plumbo-pulver kan forsteine seg i rørene. Det skjer bare hvis du bruker produktet feil. Hell angitt mengde plumbo i sluket og tilsett rikelig med varmt vann. Helst vann som nærmest er kokende. Skyll godt og lenge. Det vil åpne opp sluk som er tettet med hår og organisk avfall. Ligger det fysiske gjenstander som steiner eller plastbiter der, må det fjernes med hendene, sier han.

Dele på Pinterest Christian Krefting, Plumbo

PLUMBOSJEFEN: Christian Krefting er mannen som har gjort Plumbo til et av landets sterkeste merkenavn. – Det er fordi produktet virker, sier han. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Mer enn pulver

Er avløpet på for eksempel badet tett, kan du også bruke Plumbo avløpsåpner i flytende form. Det finnes blant annet to effektive gel-varianter på markedet: «Plumbo Heavy Gel» og «Plumbo Proff Aktiv Gel». Disse er utviklet for å bryte ned propper laget av hår, såpe og fett.

– På badet har avløpsrøret ofte bare et svakt fall. Den flytende avløpsåpneren vil derfor enkelt renne ned til proppen og starte oppløsningsjobben. Flytende avløpsåpnere er tyngre enn vann og synker raskt ned til proppen som skaper problemet, forklarer Krefting-direktøren.

LES OGSÅ: Bli kvitt vond lukt på badet

Dele på Pinterest Plumbo gel og pulver

FIKSER JOBBEN: Det finnes mange varianter av Plumbo, som er egnet til hvert sitt bruk. (Foto: Krefting)

Enkel forebygging

For oss som vil forebygge tette rør, er Plumbo Rørvask løsningen.

– Dette er et rengjøringsprodukt for avløpet. Hell 1 til 2 desiliter Plumbo Rørvask i vasken og la dette stå og arbeide i minst femten minutter, gjerne lenger – før du skyller ned med varmt eller kokende vann. Gjør du dette en gang i måneden vil du slippe problemer med tette avløp, sier han.

Slik bruker du Plumbo i pulverform:

  1. Hell varmt vann i vasken
  2. Hell riktig mengde pulver i avløpet
  3. Vent i 30 minutter
  4. Etterfyll med rikelig mengder varmt eller helst kokende vann som du henter fra et annet rom
  5. Husk å åpne vinduet og lufte godt mens Plumbo Pulver arbeider

Mer informasjon:

Krefting

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]