Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Bli kvitt vond lukt på badet

  •  
  •   Publisert:
Hold rørene og sluket rent, så unngår du vond lukt på badet.
Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no   Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Krefting & Co.
Det lukter kloakk fra avløpene på badet. Ikke akkurat drømmen på rommet du skal bruke for å bli ren. Her er tipsene til hvordan du blir kvitt lukten.

– Når man tenker på alt som blir kastet ned i avløpet, er det ikke rart det til tider kan komme vond lukt opp fra sluket, sier Ingrid Eikeland Øvregard hos Krefting & Co.

Kloakklukt

Det er nok mange som har åpnet baderomsdøren og kjent stanken av kloakk slå mot seg.

– Når du ikke benytter vasken på en stund, for eksempel når du er på ferie, samtidig som du har varmekabler på, kan du oppleve å komme hjem til noe som minner om kloakklukt. Dette er fordi vannlåset i sluken tørker helt ut og er koblet opp mot avløpet til toalettet. Dersom dette er årsaken til den vonde lukten holder det å helle vann i rørene, forteller Øvregard.

Preventivt

Ingrid Øvregard hos Krefting & Co. anbefaler Plumbo Rørvask som preventivt tiltak.
Ingrid Øvregard hos Krefting & Co. anbefaler Plumbo Rørvask som preventivt tiltak.

Det finnes heldigvis preventive tiltak du kan gjøre, slik at du unngår den vonde lukten. Øvregard anbefaler gode gamle Plumbo.

– Vårt beste tips for å unngå vond lukt fra sluket er å bruke Plumbo Rørvask jevnlig. Dette produktet løser opp fettlaget på innsiden av rørene og omdanner det faktisk til såpe – dermed får rørene seg en ordentlig vask. Gjør du dette jevnlig slipper du problemet med vond lukt og tette rør. Ettersom Rørvask ikke inneholder klor, men kun biologisk nedbrytbare ingredienser, kan det trygt brukes ofte, sier hun.

Lukt og tette avløp?

Har du tett avløp og vond lukt? Da kan du prøve med Plumbo Proff Aktiv gel.
Har du tett avløp og vond lukt? Da kan du prøve med Plumbo Proff Aktiv gel.

Det er ikke alltid lukten som er det største problemet. Noen ganger kommer lukten sammen med tette rør. Da har Øvregard en annen løsning.

– Dersom du har to problemer, både tett avløp og vond lukt, er det Plumbo Proff Aktiv gel du skal bruke. Denne løser enkelt opp restene som har samlet seg i sluket. Er avløpet «pottetett» bør du la produktet jobbe over natten, før du skyller ned med mye varmt/kokende vann, anbefaler hun.

Mer informasjon

Krefting & Co

 

Les også Slik dreper du bakteriene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: