IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Bli kvitt vond lukt på badet

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Krefting & Co.

Bli kvitt vond lukt på badet

Det lukter kloakk fra avløpene på badet. Ikke akkurat drømmen på rommet du skal bruke for å bli ren. Her er tipsene til hvordan du blir kvitt lukten.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Når man tenker på alt som blir kastet ned i avløpet, er det ikke rart det til tider kan komme vond lukt opp fra sluket, sier Ingrid Eikeland Øvregard hos Krefting & Co.

Kloakklukt

Det er nok mange som har åpnet baderomsdøren og kjent stanken av kloakk slå mot seg.

– Når du ikke benytter vasken på en stund, for eksempel når du er på ferie, samtidig som du har varmekabler på, kan du oppleve å komme hjem til noe som minner om kloakklukt. Dette er fordi vannlåset i sluken tørker helt ut og er koblet opp mot avløpet til toalettet. Dersom dette er årsaken til den vonde lukten holder det å helle vann i rørene, forteller Øvregard.

Preventivt

Det finnes heldigvis preventive tiltak du kan gjøre, slik at du unngår den vonde lukten. Øvregard anbefaler gode gamle Plumbo.

– Vårt beste tips for å unngå vond lukt fra sluket er å bruke Plumbo Rørvask jevnlig. Dette produktet løser opp fettlaget på innsiden av rørene og omdanner det faktisk til såpe – dermed får rørene seg en ordentlig vask. Gjør du dette jevnlig slipper du problemet med vond lukt og tette rør. Ettersom Rørvask ikke inneholder klor, men kun biologisk nedbrytbare ingredienser, kan det trygt brukes ofte, sier hun.

Se flere bilder
Ingrid Øvregard hos Krefting & Co. anbefaler Plumbo Rørvask som preventivt tiltak.

Foto:

Ingrid Øvregard hos Krefting & Co. anbefaler Plumbo Rørvask som preventivt tiltak.

Lukt og tette avløp?

Det er ikke alltid lukten som er det største problemet. Noen ganger kommer lukten sammen med tette rør. Da har Øvregard en annen løsning.

– Dersom du har to problemer, både tett avløp og vond lukt, er det Plumbo Proff Aktiv gel du skal bruke. Denne løser enkelt opp restene som har samlet seg i sluket. Er avløpet «pottetett» bør du la produktet jobbe over natten, før du skyller ned med mye varmt/kokende vann, anbefaler hun.

Se flere bilder
Har du tett avløp og vond lukt? Da kan du prøve med Plumbo Proff Aktiv gel.

Foto:

Har du tett avløp og vond lukt? Da kan du prøve med Plumbo Proff Aktiv gel.

Mer informasjon:

Krefting & Co

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.