Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Slik dreper du bakteriene

  •  
  •   Publisert:
Ekspertenes råd er å ta en grundig «sykehusvask» i heimen for å begrense smitte.
  Robert Walmann/ifi.no
Bakterier og virus har fest når sykdom herjer hjemme. Men du kan ta opp kampen.

Nå er det her. Det fryktende viruset som går på omgang i familier, barnehager og skoler. Viruset som gjør at vi må flytte inn på badet, med doskålen som vår eneste redning.

Hus og hender

Et toalett er godt å ha når omgangssyken slår til.
Et toalett er godt å ha når omgangssyken slår til.

Med virus i hus, er det smart å ta en runde med desinfiserende vask av alle overflater hjemme. Det viktigste for å forebygge smitte er hyppig og god håndvask, men også hjemmet trenger rengjøring ut over det vanlige for å bli kvitt virus og bakterier.

Tar knekken

Blårens Rengjøring består blant annet av et fettløsende alkohol og kan blandes med vann. Blander du 1 del Blårens og 5 deler vann, får du en kraftpakke som vil ta knekken på alle «basiluskene» i hjemmet ditt. 

– Ja, det stemmer. Vasker du med Blårens fjernes alle typer bakterier, virus og sopp fra overflaten innen ett minutt. Middelet kan brukes på alt fra tastaturer til barberartikler, sier Trine Bråthen, produktansvarlig hos Kemetyl. Hun legger til at det må være minst 65 prosent Blårens i blandingen for at alle bakteriene skal bli borte.

– Tenk etter hvor menneskehender finner veien. Der skal du vaske grundig, sier Trine Bråthen, produktansvarlig hos Kemetyl.
– Tenk etter hvor menneskehender finner veien. Der skal du vaske grundig, sier Trine Bråthen, produktansvarlig hos Kemetyl.

Alle overflater

Hun anbefaler å helle blandingen på en sprayflaske. Den du bruker til å spraye blomstene med.

– Ta en runde hjemme og spray på alle overflater. Tenk etter hvor menneskehender finner veien. På fjernkontrollen, på doknappen, på kraner og servanter. Gå grundig til verks, råder hun.

Virusfritt

Det gjelder å bruke desinfiserende rengjøringsmidler når virus skal bort.
Det gjelder å bruke desinfiserende rengjøringsmidler når virus skal bort.

Det rådet støtter Inger S. Løvaas hos Krefting & Co. Hennes våpen mot smittespredning i huset heter Plumbo.

– Plumbo WC Rens er et desinfiserende rengjøringsmiddel for toalettet. I tillegg er rengjøringssprayene Plumbo Bad og Dusjrens, og Plumbo WC Vask og Speilglans desinfiserende. Sistnevnte kan brukes på alle harde overflater som er spesielt utsatt for smittespredning. Toalett, dørhåndtak, dørlister og gelendre er eksempler på slike steder. Er du i tvil om overflaten som skal behandles tåler rengjøringsmidler, test først på et lite synlig sted, sier hun.

Mer informasjon

Kemetyl

Krefting

Les også Vindusvask i minusgrader

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: