Kategorier

Meny

Konto

Sett farge på taket på badet

Mellom hver store oppussing, bruker vi lite tid på å forandre baderommet. Noen nye håndklær, et nytt teppe eller en ny skittentøyskurv kan bringe nytt liv til rommet. Enda større effekt får det om vi setter farge på en stor flate – nemlig taket!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sett farge på taket på badet

Foto: Beckers

Er badet pusset opp, går det gjerne lang tid før vi gjør noen forandringer der. Muligens med unntak for nye tekstiler, tepper eller et nytt dusjforheng. Men å gjøre en større forandring krever lite. Taket er en bortglemt flate, som har stor innvirkning på hvordan rommet ser ut. 

Farger og mønstre

- Mal taket! Det går raskt, koster lite og gir en ny og frisk opplevelser av rommet. Vi ser stadig oftere at taket blir lagt merke til og at det brukes aktivt som et interiørelement. Det kan få en fravikende farge, striper eller andre mønstre, og noen setter faktisk et tapet i taket, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

Taket vil aldri være det første du ser når du går inn i et rom. Uansett hvordan taket ser ut, vil det ikke dominere rommet. Derfor kan man gjerne ta ut svingene ved valg av farge. 

Dele på Pinterest Uansett rom, farge og mønstre vil aldri taket dominere rommet.

Uansett rom, farge og mønstre vil aldri taket dominere rommet.

Tips ved valg av farge:

  • Taket i ensfargede, lyse rom kan gjerne brytes av med en sterkere farge. Rosa, grønn eller turkis kan sprite opp et sterilt miljø.
  • En mørkere farge i taket kan roe ned et rom med ulike farger og mønstre på gulv og vegger. En farge med mye sort i gir en stabil base og toner ned øvrige farger. Sort, grått eller mørk grønt kan være gode alternativer.
  • Ved å male taket i samme farge som gulvet eller andre viktige detaljer i rommet, får badet et gjennomgående tema, en rød tråd.
  • Vær personlig! Det finnes ingen fasitløsninger, ikke noe som er rett eller galt! Stol på din egen stil, utfordre gjerne konvensjonene.
Dele på Pinterest Taket kan males i mange rom - ikke kun på badet!

Taket kan males i mange rom - ikke kun på badet!

Dele på Pinterest Et rosa tak i baderommet setter litt krydder på tilværelsen!

Et rosa tak i baderommet setter litt krydder på tilværelsen!

Mer informasjon:

Beckers

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]