Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Sett farge på taket på badet

Mellom hver store oppussing, bruker vi lite tid på å forandre baderommet. Noen nye håndklær, et nytt teppe eller en ny skittentøyskurv kan bringe nytt liv til rommet. Enda større effekt får det om vi setter farge på en stor flate – nemlig taket!

 • Et rosa tak i baderommet setter litt krydder på tilværelsen!

  Foto:

 • Uansett rom, farge og mønstre vil aldri taket dominere rommet.

  Foto:

 • Sett farge på taket på badet

  Foto:

 • Taket kan males i mange rom - ikke kun på badet!

  Foto:

Annonse
Annonse

Er badet pusset opp, går det gjerne lang tid før vi gjør noen forandringer der. Muligens med unntak for nye tekstiler, tepper eller et nytt dusjforheng. Men å gjøre en større forandring krever lite. Taket er en bortglemt flate, som har stor innvirkning på hvordan rommet ser ut. 

Farger og mønstre

Uansett rom, farge og mønstre vil aldri taket dominere rommet.

Uansett rom, farge og mønstre vil aldri taket dominere rommet.

- Mal taket! Det går raskt, koster lite og gir en ny og frisk opplevelser av rommet. Vi ser stadig oftere at taket blir lagt merke til og at det brukes aktivt som et interiørelement. Det kan få en fravikende farge, striper eller andre mønstre, og noen setter faktisk et tapet i taket, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

Taket vil aldri være det første du ser når du går inn i et rom. Uansett hvordan taket ser ut, vil det ikke dominere rommet. Derfor kan man gjerne ta ut svingene ved valg av farge. 

Tips ved valg av farge:

Taket kan males i mange rom - ikke kun på badet!

Taket kan males i mange rom - ikke kun på badet!

 • Taket i ensfargede, lyse rom kan gjerne brytes av med en sterkere farge. Rosa, grønn eller turkis kan sprite opp et sterilt miljø.
 • En mørkere farge i taket kan roe ned et rom med ulike farger og mønstre på gulv og vegger. En farge med mye sort i gir en stabil base og toner ned øvrige farger. Sort, grått eller mørk grønt kan være gode alternativer.
 • Ved å male taket i samme farge som gulvet eller andre viktige detaljer i rommet, får badet et gjennomgående tema, en rød tråd.
 • Vær personlig! Det finnes ingen fasitløsninger, ikke noe som er rett eller galt! Stol på din egen stil, utfordre gjerne konvensjonene.
Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Beckers

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]