Kategorier

Meny

Konto

5 tips til rask fornyelse av badet

Badet er som regel det rommet i boligen vi legger mest penger i når vi først pusser opp. Det er en investering som varer i mange år, og det er ikke bare bare å få nytt bad. Her er 5 tips til hvordan du kan gi en rask fornyelse til badet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
5 tips til rask fornyelse av badet

Foto: Geberit, Beckers, Tapethuset, Golvabia

Nordmenn er gode på å pusse opp. Men baderommet står ofte i mange år uten å få en eneste oppgradering, fordi vi tenker at det er for mye styr og altfor dyrt å gjøre noe. Men det er ikke alltid så mye som skal til. Det er mange måter man kan fornye badet på, uten å bruke for mye penger eller tid.

1. Kjøp nye håndklær og baderomsmatter

Man bør aldri undervurdere tekstiler. Nye håndklær og baderomsmatter kan sette prikken over i’en på badet. Rommet kan se flunkende nytt ut bare ved å oppgradere tekstilene. La håndklærne og mattene ha flere funksjoner, både praktisk og estetisk.

Dele på Pinterest Nye tekstiler på baderommet kan gjøre den store forskjellen. (Foto: Tapethuset)

Nye tekstiler på baderommet kan gjøre den store forskjellen. (Foto: Tapethuset)

3. Mal tak og fronter

Alt kan males! På badet har vi ofte fliser på både gulv og vegger. Disse er det mange som kvier seg for å gjøre noe med, så de blir ofte liggende som de er til vi finner det for godt å skifte ut hele badet. Så hvorfor ikke gå løs på den tredje store flaten i rommet i stedet? Det er nemlig ingen grunn til at taket må være hvitt. Mal det i en frisk farge, og hele rommet løftes til nye høyder. Det samme kan gjøres med frontene på skap og skuffer.

Dele på Pinterest Sett farge der du kan! Et lite fargeinnslag, for eksempel i taket, gjør mye. (Foto: Beckers)

Sett farge der du kan! Et lite fargeinnslag, for eksempel i taket, gjør mye. (Foto: Beckers)

2. Frisk opp fugene

Misfargede fuger drar ned helhetsinntrykket på badet betraktelig. Et bad med gulbrune fuger vil aldri se helt rent ut. Har du vasket og vasket uten å se noe resultat? Da kan du friske opp fargen på fugene med Plasti-kote Fugepenn fra Alanor. Sørg alltid for at overflaten er ren og tørr før du påfører.

Dele på Pinterest Fargen på fugene kan gjøre ekstremt stor forskjell på badet. (Foto: Alanor)

Fargen på fugene kan gjøre ekstremt stor forskjell på badet. (Foto: Alanor)

4. Fresh opp doen med spafunksjoner

Ønsker du nye funksjoner på toalettet, men synes det er vel drastisk å bytte ut hele? Geberit har toalettseter du enkelt kan montere på eksisterende toalett. Med AquaClean-toalettsetene kan du få alle funksjonene i Geberit sine kjente dusjdoer – på din egen do! Med bare få steg kan du få en do som skånsomt rengjør deg med vann.

5. Sist men ikke minst: Rengjør jevnlig

Skikkelig rengjøring av badet er ofte det eneste som skal til for å freshe det opp. Mange slurver kanskje med baderomssjauen, men ta deg litt ekstra tid til å gå over badet. Du får mye igjen for det. Se hvordan du best kan få et skinnende rent bad her.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]