Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Unngå full stopp og vond lukt på badet

  •  
  •   Publisert:
BADET: Badet er et rom for velvære og renhold. Da er det dumt hvis det lukter vondt og skitt stopper opp alt. (Foto: Alfort)   Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Alfort, Krefting, Kemetyl
Ikke vent helt til avløpet er tett og den vonde lukten har rukket å spre seg før du rengjør rørene på badet.
<b>FOREBYGGENDE:</b> Med preventive tiltak kan du unngå tette rør og vond lukt.
FOREBYGGENDE: Med preventive tiltak kan du unngå tette rør og vond lukt.

Hvis du ikke gir rørene en rens innimellom, er det ikke uvanlig at de tetter seg etter hvert eller avgir vond lukt som sprer seg i badet. Og hvem vil vel ha det? På badet skal vi jo føle oss rene. Heldigvis finnes det enkle løsninger som holder den vonde lukten unna og som hindrer rørene fra å tette seg. Preventive tiltak er alltid de beste, så slipper du å trå til med sterkere saker. Det er ingen grunn for å vente på at alt stopper opp.

Rengjør jevnlig

<b>PREVENTIVT:</b> Både Rene Rør fra Nitor og Plumbo Rørvask er effektive midler for jevnlig rengjøring av rørene. (Foto: f.v. Alfort og Krefting)
PREVENTIVT: Både Rene Rør fra Nitor og Plumbo Rørvask er effektive midler for jevnlig rengjøring av rørene. (Foto: f.v. Alfort og Krefting)

Ved å gi rørene på badet en jevnlig rens, er det enkelt å forebygge tette rør og vond lukt. Og det er svært enkelt og gjort på null komma niks! 

Rene rør fra Nitor/Alfort er et langtidsvirkende biologisk rensemiddel til avløp, som er beregnet på jevnlig rengjøring. Det forebygger stopp og dårlig lukt, ved at det løser opp fett, matrester hår og skitt og danner samtidig en beskyttende mikrofilm i røret. Det gjør at årsakene til den vonde lukten ikke får feste og rørene holdes enkelt åpne. 

Plumbo Rørvask er et annet godt alternativ beregnet på jevnlig preventiv bruk. Det er en flytende avløpsåpner som er svært enkel i bruk. Denne hindrer også tette rør og fjerner vond lukt. Den funker slik at den løser opp fettlaget på innsiden av rørene og omdanner det til såpe. Rørene får seg altså en skikkelig vask samtidig som det som kan forårsake tette rør forsvinner. Den kan brukes både for å forebygge og for å fjerne vond lukt og løse opp halvtette rør. Ved helt tette rør brukes sterkere saker. Ved vond lukt er det bare å helle 1 dl rørvask i avløpet og vente litt før du lar vasken stå på litt for å skylle. Ved halvtette rør heller du i 3-4 dl og lar det virke i minst 1 time, så skyller du med masse varmt vann.

Ved å helle litt rørvaskmiddel ned i sluket med jevne mellomrom, slipper du problemet med vond lukt og tette rør. 

<b>VOND LUKT:</b> Uten jevnlig vask er det ikke uvanlig at det kommer vond lukt fra sluk og avløp. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)
VOND LUKT: Uten jevnlig vask er det ikke uvanlig at det kommer vond lukt fra sluk og avløp. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Mer informasjon

Alfort

Krefting

Les også Få badet til å skinne

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: