Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Bort med fukten

  •  
  •   Publisert:
PRAKTISK: En fuktsluker trekker til seg fukten i rommet og bidrar til et bedre inneklima. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)   Robert Walmann/ifi.no og Krefting
Dårlig lukt, fuktighet, sopp og mugg står nok ikke øverst på noen sin ønskeliste til jul. Heldigvis er det enkelt å unngå de utrivelige overraskelsene både hjemme og på hytta. Det eneste du trenger er en fuktsluker.

– Det er mange årsaker til fukt. Bruk av bad, kjøkken, vaskemaskiner, tørketromler og andre dagligdagse gjøremål er vanlige grunner til at det blir fukt i hjemmet, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Ifølge dem produserer en gjennomsnittsfamilie med to voksne og to barn rundt 15 liter vanndamp hver dag. Dette kan, om vi ikke passer på, føre til fukt, kondens og mugg.

– I tillegg trives blant annet husstøvmidd godt i fuktige miljøer, forklarer Løvaas.

Under bakken

Fukt er et vanlig problem, og det er noen rom i boligen som er særlig utsatt.

– Dette gjelder spesielt rom under bakken. I kjellere i hus og rekkehus av litt eldre type, kan det særlig være antydning til fukt. Det kan blant annet gi problemer i form av sopp- og muggdannelser, sier Levi Hansen hos Henkel.

I tillegg er det visse steder der fukt kan bli et større problem om vinteren.

– Lukkede rom, som soverom og barnerom, kan være spesielt utsatt på vinterstid, fordi det blir lite sirkulasjon av luft der, forklarer Hansen.

Fuktsluker fjerner fukten
FUKTIG AFFÆRE: I rom med mye fuktighet, som på badet, i kjelleren eller på hytta, er det lurt å fange opp fukten. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Sluker fukten

Torrbollen fuktsluker
ENKEL: En fuktsluker kan plasseres nær sagt overalt. Den er forholdsvis liten og diskret, og trenger ikke strøm for å funke. Torrbollen fuktsluker finnes i to varianter, der den originale dekker 12-14 m2 og Mega dekker 35 m2. (Foto: Krefting)

For å hamle opp med fuktproblemet, er det heldigvis ikke mye som skal til.

– Fuktfjernere kan plasseres diskret nesten overalt i boligen – eksempelvis under sengen, i kjelleren eller i garasjen. De er enkle i bruk, og trenger ikke strøm, så det er også fullt mulig å ha fuktslukere på hytta, i campingvognen og i båten. Dette er plasser der det ofte er en del fuktighet, forklarer Løvaas.

Enkelt

Fuktslukere eller fuktfjernere er enkle beholdere med en tablett eller pose som trekker til seg fukt som er i rommet. De oppbevarer vannet i lengre tid, før du kan helle det ut og sette inn en ny tablett eller pose. I mellomtiden, mens fuktslukeren samler opp fukten i rommet, trenger du ikke å gjøre noe. Enklere blir det neppe!

Pattex fuktsluker
TABLETT: Det finnes ulike fuktslukere, der enten en tablett eller pose trekker til seg fukt. I denne fra Pattex/Henkel tar det normalt 3-4 måneder før tabletten må skiftes ut, i et rom opptil 20 m2. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Mer informasjon

Pattex

Torrbollen

Les også Unngå full stopp og vond lukt på badet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: