Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Disse tipsene kommer godt med på badet

  •  
  •   Publisert:
BADEDRØM: Gode løsninger gjør drømmebadet enda bedre. (Foto: Golvabia)   Mari Rosenberg/ifi.no, Deco Systems, Casco, Golvabia
Med smarte løsninger kan du enkelt få et rent, funksjonelt og mer fuktsikkert bad.

Badet er et viktig rom for oss. Vi investerer mye penger i det og vi er svært opptatt av at det både er trygt og at det ser bra ut. Her er 3 smarte løsninger du bør ha i bakhodet på badet.

Bruk lister som tåler vann

<b>LISTER SEG:</b> Flotte lister gjør mye med et rom. Velg noen som tåler vann til badet. (Foto: Deco Systems)
LISTER SEG: Flotte lister gjør mye med et rom. Velg noen som tåler vann til badet. (Foto: Deco Systems)

Listverket er prikken over i-en i ethvert rom. Det lager pene overganger mellom vegg og gulv/tak og flotte omramminger rundt døren. Og på badet gjelder det å velge noen som tåler vann, slik at du slipper problemer med maling som flasser og treverk som råtner etter en stund. Et smart råd er å velge listverk i HD polystyren. Disse listene er laget for å tåle vann. Kunstmaterialet er lett og hard, og det verken krymper eller sprekker opp. Da kan du få den flotte finishen i rommet uten å bekymre deg for vannskader på listene.

Heng opp knagger trygt

<b>NULL HULL:</b> Med et godt monteringslim slipper du å lage hull i veggen på badet. (Foto: Casco)
NULL HULL: Med et godt monteringslim slipper du å lage hull i veggen på badet. (Foto: Casco)

Speil, dorullholdere og knagger til håndklær må opp på veggen på badet. Men mange vegrer seg for å henge opp ting med skruer fordi det betyr at det må lages hull i veggmembranen. En alternativ løsning, som de fleste kan klare, er rett og slett å bruke et godt monteringslim som er beregnet for bruk i våtrom til å henge opp baderomstilbehøret. Da slipper du å lage hull i membranen og du hindrer fukt fra å slippe inn i veggen. En trygg løsning!

Unngå tette rør og vond lukt

<b>TETT:</b> Gi slukene på badet en jevnlig rens og unngå vond lukt. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)
TETT: Gi slukene på badet en jevnlig rens og unngå vond lukt. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Gi rørene på badet en rens innimellom. Ellers risikerer du full stopp i avløpet og vond lukt som sprer seg i rommet. Det kan gjøre selv det flotteste, mest påkostede badet lite lekkert. Heldigvis er det enkelt å forebygge. Bare gi rørene en jevnlig rens med et flytende rensemiddel. Da løser du opp fett, hårrester og skitt og unngår at rørene tetter seg.

Les også Lister seg på badet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: