Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Lister seg på badet

  •  
  •   Publisert:
VANNFAST: Listverk i HD polystyren er laget for å tåle vann. Kunstmaterialet er lett og hardt, og det hverken krymper elle...   Chera Westman/ifi.no, Deco Systems
Listene er prikken over i-en i ethvert rom. Og på badet gjelder det å velge noen som tåler vann.
<b>DÅRLIG:</b> Listverk i tre vil etterhvert begynne å flasse og råtne hvis det utsettes for mye vann. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
DÅRLIG: Listverk i tre vil etterhvert begynne å flasse og råtne hvis det utsettes for mye vann. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Vann og treverk er ikke bestevenner. Hvis lister i tre utsettes for vann over en periode, vil treverket begynne å råtne og malingen kan flasse av. Det er ikke særlig heldig. Derfor er det mange som dropper listverk på badet – i hvert fall på gulvet. Men mange ønsker seg, av god grunn, lister også i dette rommet. Listverk lager pene overganger mellom vegg og gulv/tak og setter den siste «finishen» på rommet. Omrammingen rundt baderomsdøren bør også tåle fukt. Da er det uproblematisk å montere den helt ned mot baderomsgulvet. 

<b>ELEGANT:</b> Lister rammer inn et rom og gir elegante og flotte overganger. (Foto: Deco Systems)
ELEGANT: Lister rammer inn et rom og gir elegante og flotte overganger. (Foto: Deco Systems)

Smart materiale

<b>VARIG LØSNING:</b> Listverk i HD polystyren tåler vann og hverken krymper eller sprekker opp. (Foto: Deco Systems)
VARIG LØSNING: Listverk i HD polystyren tåler vann og hverken krymper eller sprekker opp. (Foto: Deco Systems)

Heldigvis finnes det da alternativer for deg som gjerne vil ha lister på badet. Listverk i HD polystyren er laget for å tåle vann. Kunstmaterialet er lett og hardt, og det hverken krymper eller sprekker opp. Da slipper du å bekymre deg for flassende maling og råtnende treverk.  

Enkel montering

Lister i HD polystyren er i tillegg svært enkle å montere. De monteres med lim, slik at du unngår spikerhull helt. Det betyr at du ikke får noen hull i membranen og du slipper i tillegg etterarbeidet med å sparkle spikerhullene.

Selv om listverket i seg selv tåler vann, er det veldig viktig å påse at det er helt tett bak listene. Listene alene gjør ikke overgangen helt vanntett.

Mer informasjon

Deco Systems

Les også Problemløser på badet: lister som tåler vann

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: