Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Problemløser på badet: lister som tåler vann

Listverk i tre som utsettes for mye vann vil flasse, sprekke og etter hvert råtne. Har du problemer med dette på badet, kan det være greit å vite at det finnes en annen type listverk som tåler vann svært godt.

  • Problemløser på badet: lister som tåler vann

    Foto: Deco Systems

Annonse
Annonse

Fordi malt treverk i kombinasjon med vann er en dårlig kombinasjon, er det mange som dropper lister helt på baderommet. Utsettes treverket for vann over en periode, vil man nemlig snart se at malingen flasser og treverket råtner.

Men ønsker man seg en pen overgang mellom vegg og gulv/tak eller vil ha et bad i en klassisk stil, kan listverk være et vesentlig virkemiddel for å få det rette utseendet. Har man problemer med fukt, kan lister i et annet materiale enn treverk være et utmerket valg. 

Dette skjer med listverk som utsettes for vann. Ikke spesielt innbydende.

Dette skjer med listverk som utsettes for vann. Ikke spesielt innbydende.

Miljøvennlig kunstmateriale

Listverk i HD polystyren kan monteres helt ned mot baderomsgulvet.

Listverk i HD polystyren kan monteres helt ned mot baderomsgulvet.

Listverket det er snakk om er laget av HD polystyren, et lett og hardt kunstmateriale som har minimal påvirkning i forhold til krymp og sprekk. De er resirkulerbare og fri for giftig avgassing, og monteres enkelt med lim, så man slipper etterarbeid med å sparkle spikerhull.

Leverandør Deco System opplever en enorm økning i salget om dagen, både til privatpersoner, husleverandører og det øvrige prosjektmarkedet.

– Det er en rekke praktiske fordeler med denne typen listverk. For det første er de lette av vekt, og de leveres i opptil 2,2 meters lengder. Dermed er de enkle å transportere og montere. Allerede der har du en besparelse, og ettersom listene er produsert av et fullstendig stabilt materiale, er det ikke behov for akklimatisering, noe som gjør byggearbeidet mer effektivt, og gir en visuelt høyere standard uten spikerhull, krymp og sprekk. Prismessig ligger de omtrent på linje med treverk, forklarer Olaf Rimstad hos Deco Systems. 

Slipper flassing og råte

Lister i kunstmateriale tåler helt fint å ramme inn et badekar - hvor en del vannsøl må påregnes.

Lister i kunstmateriale tåler helt fint å ramme inn et badekar - hvor en del vannsøl må påregnes.

Listene kan benyttes i alle husets rom, men Rimstad har den siste tiden opplevd en økende interesse spesielt når det gjelder baderom.

- Listverk på hotellbad er et problemområde vi ofte ser. Fordi disse badene gjerne er små og det er kort avstand mellom dørlister og dusjen, er det store problemer med at listene tar skade. De kan ligge fint en stund, men etter et halvt års tid begynner de å flasse, og etter enda litt tid får man råteproblemer. Denne problemstillingen er det også mange som møter i sine private bad, sier Rimstad.

Listverket fra Deco Systems kan for eksempel fint legges rundt et badekar som er fliset inn, og vil ikke ta skade av det uunngåelige vannsølet.

Listene har kun en estetisk funksjon, og vil ikke gjøre overgangen helt vanntett. Det er derfor viktig å påse at det er tett bak listene, med membran eller annen type underlag.

Oppdatert: 17.12.2019  

Om listene

Listverk fra Deco Systems leveres i et stort utvalg av profiler og bredder. Listene produseres av NMC i Belgia, som er ledende innen sitt felt. Eksempelvis produserer NMC mer enn 90 millioner meter av serien Nomastyl i året. Listene er hundre prosent resirkulerbare og fri for giftige avgasser, samt at de har all nødvendig brann- og FDV-dokumentasjon. Det samme gjelder limet som leveres med.

Mer informasjon

www.decosystems.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]