Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Fritt fram for farger på badet

  Beckers, Nordsjö, Golvabia, Gerfloor,Tarkett
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Badet er et rom vi ikke pusser opp ofte, men med malte vegger kan du enkelt endre farge når lysten på forandring melder seg.
<b>BLÅTT OG HVITT</b> er klassiske farger på norske bad. Kombinasjonen av nyanser og materialer bestemmer stil og stemning. (Foto: Nordsjö)
BLÅTT OG HVITT er klassiske farger på norske bad. Kombinasjonen av nyanser og materialer bestemmer stil og stemning. (Foto: Nordsjö)

Badet er det rommet vi vi venter lengst med å pusse opp. Ikke rart, for det koster. Men velger du en løsning med malte vegger, har du mulighet til å endre farge og stil på badet uten de store kostnadene. Og med skiftende trender og økt fokus på personlige løsninger er dette et alternativ som gir stor fleksibilitet.

Et system

Det finnes flere malingsystem som er godkjent for våtrom. Det kalles system fordi det består av mer enn maling: det er våtromssparkel, en spesiell grunning som også brukes som lim for en impregnert vev samt våtromsmaling. Resultatet blir en tilnærmet slett vegg som er lett å holde ren. Malte vegger er fint å kombinere med våtromsvinyl eller fliser på gulvet. Våtromsmaling kan blandes i mange ulike farger, så her finner du lett fargenyanse som passer gulvet.

<b>NATUR:</b> Hva med lys natur på badet? Våtromsvinyl som hvitkalket eik er vanntett følge til farger og tilbehør fra naturen. (Foto: f.v. Beckers, Tarkett)
NATUR: Hva med lys natur på badet? Våtromsvinyl som hvitkalket eik er vanntett følge til farger og tilbehør fra naturen. (Foto: f.v. Beckers, Tarkett)

Malte vegger og våtromsvinyl

<b>LUKSUS:</b> Med badekaret omgitt av mørke vegger og en nisje med tente lys kommer følelsen av luksus og nytelse. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)
LUKSUS: Med badekaret omgitt av mørke vegger og en nisje med tente lys kommer følelsen av luksus og nytelse. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

En av de tryggeste løsningene mot fukt er å velge våtromsvinyl på gulvet. Dersom du også ønsker gulv uten fuger er dette et supert valg. Belegget fungerer som både membran og ferdig overflate i ett, og når det er lagt er det ferdig til bruk. Det er mange ulike design å velge mellom, så her er det fritt fram for mange farger og stilretninger. Lyst eller mørkt, landlig eller urbant, du finner belegg som gir føringer i mange retninger. Det er lenge siden vinyl var ensbetydende med kjedelig grått eller beige!

Malte vegger og fliser

<b>FRED OG RO:</b> Lyst, rent og fredfylt med sandfargede fliser på gulvet og hvitmalte vegger. Stedet for en myk oppstart på dagen eller rolig landing. (Foto: Nordsjö)
FRED OG RO: Lyst, rent og fredfylt med sandfargede fliser på gulvet og hvitmalte vegger. Stedet for en myk oppstart på dagen eller rolig landing. (Foto: Nordsjö)

Fliser på gulvet er første prioritet for mange. Mangfoldet i format, størrelse, farge og mønster gir store muligheter for ulike løsninger. I kombinasjon med malte vegger kan du få nærmest hvilken stil du ønsker. Med store sandfargede fliser og hvitmalte vegger har du et er stilrent og vakkert bad som gir en rolig oppstart på dagen. Maler du veggen mørk får badet en eksklusiv twist. 

<b>MØRKT:</b> Det er ingen regel at veggene på badet skal være lyse. Her ble de malt brune og fargen ble tatt ut etter flisene. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)
MØRKT: Det er ingen regel at veggene på badet skal være lyse. Her ble de malt brune og fargen ble tatt ut etter flisene. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

Hvilken stil ønsker du?

<b>HERSKAPELIG:</b> Her er maling, fliser og listverk fint avstemt i en herskapelig stil. (Foto: Golvabia)
HERSKAPELIG: Her er maling, fliser og listverk fint avstemt i en herskapelig stil. (Foto: Golvabia)

Med malte vegger på badet har du store muligheter til å skape et baderom som harmonerer i stil med rommene rundt. Det anbefales at du først velger materialet til gulvet, deretter farge til veggen. For det er lettere å finne farge som passer gulvet enn omvendt. Og når lysten på noe nytt melder seg, kan du male om i en annen nyanse av samme farge eller velge en annen kulør som matcher.

Les også Når toalettet blir et spa

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: