Kategorier

Meny

Konto

Fritt fram for farger på badet

Badet er et rom vi ikke pusser opp ofte, men med malte vegger kan du enkelt endre farge når lysten på forandring melder seg.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fritt fram for farger på badet

Foto: Beckers, Nordsjö, Golvabia, Gerfloor,Tarkett

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Badet er det rommet vi vi venter lengst med å pusse opp. Ikke rart, for det koster. Men velger du en løsning med malte vegger, har du mulighet til å endre farge og stil på badet uten de store kostnadene. Og med skiftende trender og økt fokus på personlige løsninger er dette et alternativ som gir stor fleksibilitet.

Dele på Pinterest BLÅTT OG HVITT er klassiske farger på norske bad. Kombinasjonen av nyanser og materialer bestemmer stil og stemning. (Foto: Nordsjö)

BLÅTT OG HVITT er klassiske farger på norske bad. Kombinasjonen av nyanser og materialer bestemmer stil og stemning. (Foto: Nordsjö)

Et system

Det finnes flere malingsystem som er godkjent for våtrom. Det kalles system fordi det består av mer enn maling: det er våtromssparkel, en spesiell grunning som også brukes som lim for en impregnert vev samt våtromsmaling. Resultatet blir en tilnærmet slett vegg som er lett å holde ren. Malte vegger er fint å kombinere med våtromsvinyl eller fliser på gulvet. Våtromsmaling kan blandes i mange ulike farger, så her finner du lett fargenyanse som passer gulvet.

Dele på Pinterest NATUR: Hva med lys natur på badet? Våtromsvinyl som hvitkalket eik er vanntett følge til farger og tilbehør fra naturen. (Foto: f.v. Beckers, Tarkett)

NATUR: Hva med lys natur på badet? Våtromsvinyl som hvitkalket eik er vanntett følge til farger og tilbehør fra naturen. (Foto: f.v. Beckers, Tarkett)

Malte vegger og våtromsvinyl

En av de tryggeste løsningene mot fukt er å velge våtromsvinyl på gulvet. Dersom du også ønsker gulv uten fuger er dette et supert valg. Belegget fungerer som både membran og ferdig overflate i ett, og når det er lagt er det ferdig til bruk. Det er mange ulike design å velge mellom, så her er det fritt fram for mange farger og stilretninger. Lyst eller mørkt, landlig eller urbant, du finner belegg som gir føringer i mange retninger. Det er lenge siden vinyl var ensbetydende med kjedelig grått eller beige!

Dele på Pinterest LUKSUS: Med badekaret omgitt av mørke vegger og en nisje med tente lys kommer følelsen av luksus og nytelse. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

LUKSUS: Med badekaret omgitt av mørke vegger og en nisje med tente lys kommer følelsen av luksus og nytelse. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

Dele på Pinterest GULV OG VEGG: Med en kombinasjon av våtromsvinyl på gulvet og malte vegger kan man slappe av. Du er trygg på at gulvet er vanntett og har en hel palett å velge farger fra. (Foto: f.v. Gerflor, Beckers)

GULV OG VEGG: Med en kombinasjon av våtromsvinyl på gulvet og malte vegger kan man slappe av. Du er trygg på at gulvet er vanntett og har en hel palett å velge farger fra. (Foto: f.v. Gerflor, Beckers)

Malte vegger og fliser

Fliser på gulvet er første prioritet for mange. Mangfoldet i format, størrelse, farge og mønster gir store muligheter for ulike løsninger. I kombinasjon med malte vegger kan du få nærmest hvilken stil du ønsker. Med store sandfargede fliser og hvitmalte vegger har du et er stilrent og vakkert bad som gir en rolig oppstart på dagen. Maler du veggen mørk får badet en eksklusiv twist. 

Dele på Pinterest FRED OG RO: Lyst, rent og fredfylt med sandfargede fliser på gulvet og hvitmalte vegger. Stedet for en myk oppstart på dagen eller rolig landing. (Foto: Nordsjö)

FRED OG RO: Lyst, rent og fredfylt med sandfargede fliser på gulvet og hvitmalte vegger. Stedet for en myk oppstart på dagen eller rolig landing. (Foto: Nordsjö)

Dele på Pinterest MØRKT: Det er ingen regel at veggene på badet skal være lyse. Her ble de malt brune og fargen ble tatt ut etter flisene. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

MØRKT: Det er ingen regel at veggene på badet skal være lyse. Her ble de malt brune og fargen ble tatt ut etter flisene. (Foto: Trine Midtsem/ifi.no)

Hvilken stil ønsker du?

Med malte vegger på badet har du store muligheter til å skape et baderom som harmonerer i stil med rommene rundt. Det anbefales at du først velger materialet til gulvet, deretter farge til veggen. For det er lettere å finne farge som passer gulvet enn omvendt. Og når lysten på noe nytt melder seg, kan du male om i en annen nyanse av samme farge eller velge en annen kulør som matcher.

Dele på Pinterest HERSKAPELIG: Her er maling, fliser og listverk fint avstemt i en herskapelig stil. (Foto: Golvabia)

HERSKAPELIG: Her er maling, fliser og listverk fint avstemt i en herskapelig stil. (Foto: Golvabia)

Dele på Pinterest KOMBINASJON: Fliser på gulvet og i dusjnisjen er en fin kombinasjon til malte vegger. Det lønner seg å finne flisene først, for malingen kan blandes i mange farger. (Foto: Golvabia)

KOMBINASJON: Fliser på gulvet og i dusjnisjen er en fin kombinasjon til malte vegger. Det lønner seg å finne flisene først, for malingen kan blandes i mange farger. (Foto: Golvabia)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]