Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Vi sier «ha det» til det gamle badet

  Alfort, Borge, Gerflor, Geberit, Golvabia og Nordsjö
Kari og Ola er ikke lenger fornøyd med en rask dusj og tannpuss. Nå skal også det indre pleies, med farger, materialmiks og spa-atmosfære.
<b>SPA-ATMOSFÆRE:</b> Vi vil ha spa på badet. (Foto: Alfort)
SPA-ATMOSFÆRE: Vi vil ha spa på badet. (Foto: Alfort)

I hverdagen handler det om duftlys, vakre såpedispensere og tykke håndklær, men når vi bygger nytt eller pusser opp ligger løsningen i riktig design, materialer og belysning.

– Ja, spa er inn nå, bekrefter interiørarkitekt Åse Imset. Hun har fulgt baderomsutviklingen gjennom mange år og har tegnet over 3500 bad.

<b>SPA:</b> Spaopplevelse med fliser og malte vegger. Når behovet for mer farger kommer er det lett å fornye med et par strøk maling. (Foto: Nordsjö)
SPA: Spaopplevelse med fliser og malte vegger. Når behovet for mer farger kommer er det lett å fornye med et par strøk maling. (Foto: Nordsjö)

Spa på liten plass

<b>VIKTIGERE:</b> Vi vil ha mer ut av badet enn en rask dusj og en tannpuss. Rommet blir viktigere. (Foto: Borge)
VIKTIGERE: Vi vil ha mer ut av badet enn en rask dusj og en tannpuss. Rommet blir viktigere. (Foto: Borge)

Selv folk med knøttsmå bad ønsker seg spa-bad. Og vi får det til, forteller hun. Med en krakk å sitte på, nydelige fliser og riktig belysning har du stilen.

Hun mener trikset for øvrig er å prioritere dusjsonen. Den må gjøres så stor som mulig. Gjerne 150x90 centimeter. 80x80 holder ikke lenger. Dusj-og-føn-do er også en innretning som skaper følelsen av luksus, uten at det tar ekstra plass. 

<b>LUKSUS:</b> Stor dusjsone, lekre materialer og dusj-og-føn-do gir luksusfølelse på badet. (Foto: Geberit)
LUKSUS: Stor dusjsone, lekre materialer og dusj-og-føn-do gir luksusfølelse på badet. (Foto: Geberit)

Riktig belysning

<b>INDRE PLEIE:</b> Vi pleier også vårt indre på badet. Her på et marokkansk inspirert våtromsbelegg fra Gerflor. (Foto: Gerflor)
INDRE PLEIE: Vi pleier også vårt indre på badet. Her på et marokkansk inspirert våtromsbelegg fra Gerflor. (Foto: Gerflor)

Belysningen er viktig. Det skapes ikke spaopplevelse med en lampe i taket og to lampetter ved siden av speilet.

– LED-lys gir masse muligheter, nå kan vi få lys nesten overalt, sier Imset, og utdyper: – Nede ved gulvet, under do, bak do, indirekte lys og kosestemning. Med riktig belysning oppleves også rommet større, tipser hun.

Vi mikser materialer

Trenden med mer farger og personlig stil har også kommet til badet. Imset opplever at færre velger fliser rund baut. Nå er det gjerne en kombinasjon med fliser og malte vegger, tapet, våtromsplater eller vinylbelegg som er godkjent for våtrom.

Lene Lillejord fra Gerflor bekrefter bildet. Hos dem ser de endringen både på salgstall og dreining i design, og inntrykket er at unge som eldre velger vinyl.

– Det er særlig marokkanske flismønstre og røff betonglook som er populært, sier hun.

Utviklingen gjenspeiler seg også i at produsentene har et bredere utvalg i moderne design enn tidligere.

<b>MARRAKECH:</b> Vi mikser materialer og skaper spa-atmosfære. Fliser, tapet, tekstiler og rustikt treverk og vi er i Marrakech. (Foto: Borge)
MARRAKECH: Vi mikser materialer og skaper spa-atmosfære. Fliser, tapet, tekstiler og rustikt treverk og vi er i Marrakech. (Foto: Borge)

Utnytt plassen

<b>SJEL OG KROPP:</b> Nå skal sjelen og kroppen pleies. (Foto: Alfort)
SJEL OG KROPP: Nå skal sjelen og kroppen pleies. (Foto: Alfort)

Vi flytter vegger, setter opp skillevegger der det er plass og utnytter skjulte hulrom i huset.

– Særlig i gamle hus er det mange skjulte rom som kan nyttes for å få mer plass. Ved å søke hjelp hos en med erfaring i å tegne bad kan man nesten trylle, sier Imset. 

Les også Når toalettet blir et spa

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: