IFI logo
Se flere bilder
Mal deg til et nytt bad

Foto: TreStjerner

Mal deg til et nytt bad

Det koster penger å renovere et baderom. Men mens du sparer til en kostbar totalrenovering, kan du enkelt gi nytt liv til rommet med litt maling.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle som noen gang har pusset opp et bad, vet at det som regel ikke blir en rimelig afære. Vi legger mye penger i renovering av baderommet – som seg hør og bør; det er et rom som skal vare lenge og som må være tørt og trygt.

LES OGSÅ: 8 tips til deg som planlegger nytt bad

Men det er ikke alltid pengene strekker til. Eller det kan være andre grunner til at du ikke ønsker eller kan renovere hele badet akkurat nå. Men ønsker du allikevel litt forandring, er det enkelt å gi rommet en "makeover" med litt maling.

Se flere bilder
Gammelt bad

Foto: TreStjerner

FØR: Slik så badet ut før. Det trengte en oppgradering.

Male flisene

På dette badet, ble alle flater malt − gulv, vegger, listverk, dør og innredning. Alle flater ble malt med gulvmaling. Det er selvfølgelig en forutsetning at badet er tørt og trygt før du setter i gang.

Fliser kan fint males − i hvert fall som en midlertidig løsning. Da er forarbeidet viktig, for å få det beste resultatet. Flisene må være rene og tørre og ha god vedheft. Her kan du lese om hvordan du maler fliser.

Se flere bilder
Malte fliser

Foto: TreStjerner

VEGGENE: Her har veggene fått en mye nødvendig fornying, malt i den lyse beigetonen 5851 Kritt. Flatene ble først vasket godt med TreStjerner Gulvrens, før de ble malt med Trestjerner gulvmaling i halvblank.

Se flere bilder
Fornye baderommet

Foto: TreStjerner

ENKELT: Det er ikke så mye som skal til for å gi et helt nytt preg til badet.

Innredningen

Baderomsinnredningen må gjerne fornyes med litt farge. Denne er det enkelt å gjøre noe med i etterkant også, så her kan du godt velge en litt annen farge enn hvit/grå/beige, som du kanskje oftere går for på vegg og gulv.

LES OGSÅ: Fritt fram for farger på badet

Laminert baderomsinnredning kan være glatt, og det kan være vanskelig å få maling til å sitte. På dette baderommet er det derfor brukt gulvmaling, da denne sitter godt. Det er også lurt å gå over med et fint slipepapir etter du har rengjort, det gir bedre vedheft. Husk å få bort alt slipestøv før du går i gang med å male.

Se flere bilder
Male baderomsinnredningen

Foto: TreStjerner

FARGE: Skapdørene er malt i TreStjerner gulvmaling, i fargen 5877 Bølger.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.