Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Mange materialvalg på badet

  •  
  •   Publisert:
  Tarkett, Gerflor, Borge, Golvabia, Smartpanel, Flügger
Fliser, vinyl, plater, maling og tapet. I dag finnes det mange alternativer som alle kan gi tette og flotte bad. Hva skal du velge?

Fliser eller vinyl på gulvet

Våtromsvinyl på badet
VINYL: Med vinyl på badet er du sikret et tett og trygt våtrom. Dette er fra kolleksjonen Aquarelle fra Tarkett. Tarkett

På baderomsgulvet er det i hovedsak keramiske fliser eller våtromsvinyl som gjelder. De gir begge tette våtromsgulv, men det er noen forskjeller.

Våtromsvinyl er pottetett og fuktsikkert. Her får du tett membran og overflate i ett og samme sjikt. 

Keramiske fliser er det som tradisjonelt sett har blitt valgt av mange. Det gir et eksklusivt preg til baderommet, og mange sverger til fliser selv om andre alternativer dukker opp. Fliser gir et tett gulv først når de installeres over et membran som gjør våtrommet fuktsikkert. 

Både våtromsvinyl og keramiske fliser kommer i mange ulike design, og kan på hver sin måte være med å skape ditt drømmebad. 

LES OGSÅ: Fliser eller vinyl på badet?

Fliser på badet
FLISER: Mange sverger til fliser på badet, for å få et eksklusivt, flott preg. Her fra kolleksjonen Marmi fra Golvabia. Golvabia

Valgmuligheter på veggen

Maling på badet
MALING: Med maling på baderomsveggene kan du velge i mange farger. Flügger

På baderomsveggene har du flere alternativer å velge i enn på gulvet. Fliser og vinyl funker bra også her, og samtidig har du både maling, tapet og plater som er laget for å kunne brukes i våtrom. Med så mange muligheter, er det enkelt å få et personlig bad.

Maling kan fint brukes på baderomsveggene. Men du må bruke et malingsystem som er godkjent for våtrom, og som blant annet består av våtromstrie, sparkel, grunning og maling.

Våtromstapet er også et alternativ som har kommet mer på banen i det siste. Det kan gi et mer personlig interiør. Våtromstapet krever et underlag av membran godkjent for våtrom.

Veggplater godkjent for våtrom er enkle å montere og krever ingen membran. Det er et tørt valg, som også kommer i ulike farger og design.

Uansett hva du velger på gulvet og veggen på badet, er det viktig å gå for kvalitet og sikre at jobben blir gjort riktig. Hyr inn en kyndig og sertifisert håndverker og følg våtromsnormen.

LES OGSÅ: Ikke ta snarveier på badet

Våtromstapet på badet
TAPET: Med tapet kan du skape et personlig interiør på baderommet. Borge
Våtromsplater på badet
PLATER: Det blir ikke særlig mye enklere enn ferdige våtromsplater. Kommer i ulike design og kan etterligne blant annet fliser. Disse er fra kolleksjonen Smartpanel Bad. Smartpanel
Les også Tryggere kan ingen være

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: