Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Tips til deg som skal ha fliser på badet

Et bad skal du leve med lenge. Derfor gjelder det å ta de riktige valgene. Her er noen tips som kan komme godt med når du skal velge fliser.

cloud_download
fullscreen
 • <b>FLISEVALG:</b> Det er viktig å velge både rett farge, glans og fasong på flisene, slik at du blir fornøyd.

  Foto: Golvabia

 • <b>SMÅ FLISER:</b> Det handler om smak og behag. Små mosaikkfliser kan gi skikkelig spa- og hotellfølelse.

  Foto: Golvabia

 • <b>STORE FLISER:</b> Med store fliser kan du skape illusjonen om at badet er større. Færre fuger gjør det også enkelt å holde rent.

  Foto: Golvabia

 • <b>VARE LENGE:</b> Et bad skal vare lenge og brukes mye. Derfor gjelder det å tenke nøye over valgene før rommet pusses opp.

  Foto: Golvabia

 • <b>BLANKT:</b> Bestem deg for om du ønsker matte eller blanke fliser. De har begge sine fordeler.

  Foto: Golvabia

Annonse
Hvite fliser på badet

VARE LENGE: Et bad skal vare lenge og brukes mye. Derfor gjelder det å tenke nøye over valgene før rommet pusses opp.
camera_alt (Golvabia)

Det finnes mange alternativer å velge mellom når det kommer til overflatene på badet. Vinyl, plater, maling, våtromstapet – alle materialer som fungerer godt på badet, og som har blitt mer og mer populære i det siste. Men flisene er og forblir manges førstevalg når badet skal pusses opp, både på gulv og vegger. De gir et eksklusivt og rent uttrykk, og finnes i mange ulike design.

LES OGSÅ: Fliser eller vinyl på badet?

Skal vare lenge

Badet er et rom vi legger mye penger i. Det skal holde i mange år, og vi skal ikke minst like det i mange år. Og på flisefronten har du mange muligheter for å finne noe som passer deg og ditt bad, for utvalget er stort. Men det gjelder å vite hva du ser etter, og hva du vil at flisene skal tilføre badet.

Gode råd

Store fliser

STORE FLISER: Med store fliser kan du skape illusjonen om at badet er større. Færre fuger gjør det også enkelt å holde rent.
camera_alt (Golvabia)

Bruk tid på å finne de riktige flisene. Du skal leve med dem lenge. Her er noen tips du kan ta med deg når du skal velge fliser:

 • Vær klar over at det er stor kvalitetsforskjell mellom ulike fliser. Gå alltid for god kvalitet – da er du sikker på at de holder lenge, de ser bedre ut og de går raskt å legge. Badet er ikke rommet for billigløsninger.
 • Tenk over hvem som skal bruke badet. Er det små barn, eldre mennesker eller et sprekt, ungt par? Trenger du kanskje ekstra sklisikring på gulvet? Det finnes keramiske fliser som er behandlet i overflaten for å gi en ekstra beskyttelse mot å skli. Små fliser, som for eksempel mosaikkfliser, har mange fuger og er mer ru i overflaten, og er derfor mer sklisikkert.
 • Bestem deg for om du ønsker små eller store fliser. Store fliser kan få rommet til å føles større, så de kan passe på mindre baderom. I tillegg har de større flater og færre fuger, og er derfor enklere å holde rene. Ønsker du en spa-følelse på badet, bør du gå for enten veldig store eller veldig små fliser. Hva du velger avhenger av smak og behag.
Blanke fliser

BLANKT: Bestem deg for om du ønsker matte eller blanke fliser. De har begge sine fordeler.
camera_alt (Golvabia)

 • Skal du ha liggende eller stående fliser på veggen? Liggende veggfliser bidrar til at rommet føles større i bredden, mens stående fliser kan gi en illusjon av at det er høyere under taket.
 • Tenk på om du ønsker samme fliser på gulv eller vegg. Det kommer helt an på hva du selv liker. Et råd, hvis du igjen vil få spaopplevelsen, kan det være lurt å velge samme fliser overalt.
 • Blankt eller matt? Det er det store spørsmålet. Blanke fliser kan oppleves ekstra luksuriøst og de reflekterer lyset godt. Matte fliser kan på den andre siden bidra til å skape et mer lunt og mykt inntrykk.
Oppdatert: 17.12.2019

Mer informasjon

Mer informasjon:

Golvabia

Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
[Some text some message]