Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Når fliser blir «treverk»

Det finnes gulvfliser laget av stein, som ser ut som eikeparkett. – Det er nesten umulig å se forskjell, sier Helge Aasen.

cloud_download
fullscreen
  • <b>NATURTRO:</b> Fliser laget av oppmalt stein kan se ut som ekte treverk. – Et høyoppløst bilde er overført til flisen før den brennes. Det ser ekte ut, sier Helge Aasen hos NorFloor.

    Foto: Robert Walmann/ifi.no

  • <b>ITALIENSK:</b> Norfloor selger kvalitetsfliser fra Italia til det norske markedet. – Det er stor forskjell på en dyr og billig flis, sier daglig leder Helge Aasen.

    Foto: Robert Walmann/ifi.no

  • <b>STORT UTVALG:</b> I showrommet til Norfloor finnes et imponerende utvalg fliser som likner på treverk.

    Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse
Annonse
Helge Aasen, Norfloor

ITALIENSK: Norfloor selger kvalitetsfliser fra Italia til det norske markedet. – Det er stor forskjell på en dyr og billig flis, sier daglig leder Helge Aasen.
camera_alt (Robert Walmann/ifi.no)

Norfloor en kjede som selger kvalitetsfliser til det norske markedet. Selskapets daglige leder og markedssjef, Helge Aasen, serverer et imponerende utvalg fliser fra sitt hovedkvarter i Oslo. Der har han fliser som kan likne det meste. 

Naturtro overflater

I sin egen leilighet har han blant annet lagt fliser som ser ut som kanadisk eikeparkett. Det er lange planker laget av stein, med en treoverflate så naturtro at selv snekkere må ned og skrape.

− Da vi hadde snekker hjemme måtte han faktisk ned å kjenne etter. Han var sikker på at det var treverk, sier han.

Smeltet stein

Helge Aasen snakker om en flis som kalles «Porcellanato». Den er laget av oppmalt stein som blir presset under stort trykk, og brent på høy varme slik at råvarene smelter tilbake til stein.

− Den brente flisen blir støtsikker og får høy ripefasthet og egner seg godt som gulvflis. Det blir egentlig som å ha et steingulv, sier Aasen.

Foto på flisene

Grunnen til at Aasen kan selge fliser som ser ut som treverk er at flisene blir pigmentert med mineraler. Det betyr at et digitalt bilde overføres til råmaterialet før den brennes, nesten som i en laserskriver.

− En kostbar flis har millioner av punkter og kan derfor vise det høyoppløste bilde på en naturtro måte. På den måten kan vi få fliser til å se ut som hva som helst, forteller Aasen.

Fliser som ligner på treverk

STORT UTVALG: I showrommet til Norfloor finnes et imponerende utvalg fliser som likner på treverk.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Slipes med diamanter

Det er ikke bare naturtro overflater som skiller en kvalitetsflis fra en billigere variant. Norfloor selger fliser som er «rektifiserte».

− Det betyr at fliskantene blir helt rette etter brenning. Hver flis må slipes, kalibreres og poleres på alle sider med en diamantsliper. Ved hjelp av avansert laseroptikk blir hver eneste flis 90 grader og sidene helt perfekte. Dette er en svært kostbar og krevende produksjonslinje, forteller Aasen.

Les mer om Norfloor i neste utgave av Fargemagasinet.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]