Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Større enn størst på Tiller

 •  
 •   Publisert:
                  Kristian Owren/ifi.no
Norfloor på Tiller i Trondheim har skapt en fasade som vekker oppsikt. Her er det størrelsen som teller.
Norfloor på Tiller
STORT FORMAT: Norfloors fasade på Tiller blir lagt merke til. Her er det montert gigantiske fliser. Kristian Owren/ifi.no

Norfloors flissenter på Tiller i Trondheim kan ved første øyekast se ut som et vanlig næringsbygg. Det er det ikke, for her har flisleverandøren vist hva gigantiske fliser kan gjøre med en trist og kjedelig fasade.

Over tre meter høy

− Fasaden på dette bygget er trendsettende. Ikke fordi det er brukt keramiske fliser, men på grunn av størrelsen. Hver flis er 320x160 centimeter og veier like mye som en voksen mann. Flisen er seks millimeter tykk, og i kjernen ligger det karbonfiber armering som gjør den meget robust, forteller Ragnar Sundberg.

Arkitektene kommer

Han er avdelingsleder i butikken som nå blir gjenstand for stor oppmerksomhet, særlig blant arkitekter og byggherrer.

− De har tidligere vist interesse for store fasadefliser. Nå kan de komme hit å se hvordan det fungerer i praksis. Dette er spektakulært og det blir en perle på Tiller, sier han.

Landets lekreste

Sundberg mener det nye senteret fremstår som en oase for velvære og naturlige materialer. Her er det marmorfliser, fliser som ser ut som tre og stein i alle fargevarianter.

− Oppussingen tok tre år. Vi stod også et helt år uten butikk. Nå er vi bare glad for å kunne tilby landets lekreste flissenter, sier han.

Norfloor butikk Tiller
OASE: Norfloors butikk fremstår som en oase for inspirasjon blant naturlige materialer. Kristian Owren/ifi.no

Sikker som banken

Norfloor butikk Tiller
LEKKERT: På landets lekreste flissenter finnes fliser i alle varianter. Kristian Owren/ifi.no

De store fasadeflisene er ifølge Sundberg festet slik at de aldri vil falle ned. Her er det sikret i alle bauer og kanter.

− Ja, det kan du trygt si. Bak flisene er det montert et skinnesystem med braketter som jevner ut skjevheter i underlaget. Flisene er festet både mekanisk og med montasjelim til skinnesystemet. De vil tåle all slags vær og vind. Dette er også testet i forsøkslaboratoriet, sier han.

Like fine mange år

Fliseksperten mener det er mange fordeler ved å ha keramiske fliser på fasaden. Ikke minst når det kommer til vedlikehold.

− Begroing av mose og sopp vil ikke være noe problem. I tillegg er de fargebestandige i forhold til UV-stråling. Fordi de er så poretette vil flisene også holde seg like fine i hele byggets levetid. Det eneste vedlikeholdet som bør gjøres, er jevnlig vask med høytrykkspyler, sier han.  

Les også Når fliser blir «treverk»

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons