Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Derfor velger vi fliser i gangen

Nordmenn elsker å legge kermaiske fliser i entreen. – Det er fordi fliser på gulvet tåler det meste, sier flisekspert.

cloud_download
fullscreen
 • <b>LØFTER ROMMET:</b> – Fliser i entreen vil alltid gi rommet et eksklusivt preg, sier Geir Sørensen hos Norfloor.

  Foto: Norfloor

 • <b>HARD KVALITET:</b> Porcellanatofliser blir presset under stort trykk og brent på høy varme. Den brente flisen blir støtsikker og får høy ripefasthet og egner seg godt som gulvflis i entreen.

  Foto: Norfloor

 • <b>VARER OG VARER:</b> – Velger du fliser i entreen, får du et produkt som er miljøvennlig, slitesterkt og med svært lang levetid. Fliser gir deg enkelt vedlikehold og enkel rengjøring, sier Geir Sørensen hos Norfloor.

  Foto: Norfloor

 • <b>LEVENDE ROM:</b> Utvalget av gulvfliser er stort. Velger du mønstrete fliser vil entreen bli et spennende rom.

  Foto: Golvabia

 • <b>MARMOR OG STEIN:</b> – Marmorutseende på fliser er trendy. Men også fliser med naturlig steinuttrykk er svært populært. Vi ser også at kunder vil ha større fliser, sier Henrik Andersson hos Golvabia.

  Foto: Golvabia

Annonse
Annonse

Gulv bør velges med omtanke. Det bør passe til rommets bruksområde og til personene som skal bruke det. Nå melder Prognosesenteret at mer enn halve befolkningen foretrekker fliser eller stein på gulvet i entreen. Naturmaterialer er med andre ord i vinden som aldri før.

Tåler harde tak

Kvalitetsfliser i gangen

HARD KVALITET: Porcellanatofliser blir presset under stort trykk og brent på høy varme. Den brente flisen blir støtsikker og får høy ripefasthet og egner seg godt som gulvflis i entreen.
camera_alt (Norfloor)

– Det er ikke så rart. For keramiske fliser er nærmest umulig å slite ut. De er også enkle å rengjøre så fremt du ikke velger fliser med veldig ru overflate. Fliser tåler også vann. Derfor egner det seg svært godt i en entré som må tåle alt fra søle og snø til våte klær og sko, sier teknisk sjef hos Norfloor, Geir Sørensen.

Tenk på kvaliteten

Når det gjelder valg fliser i entreen er fliseksperten ikke i tvil.

– Velger du porcellenatofliser vil du få en sterk flis som tåler mye. I entreen ville jeg også valgt en flis som er rektifisert. Da er det lettere å få jevne og smale fuger. Bruker du epoxy fremfor sement som fugemasse vil du også unngå at smuss trekker ned og skaper misfarging, sier han.

Fliser i entreen

VARER OG VARER: – Velger du fliser i entreen, får du et produkt som er miljøvennlig, slitesterkt og med svært lang levetid. Fliser gir deg enkelt vedlikehold og enkel rengjøring, sier Geir Sørensen hos Norfloor.
camera_alt (Norfloor)

Motstandsdyktig

Steinfliser i gangen

MARMOR OG STEIN: – Marmorutseende på fliser er trendy. Men også fliser med naturlig steinuttrykk er svært populært. Vi ser også at kunder vil ha større fliser, sier Henrik Andersson hos Golvabia.
camera_alt (Golvabia)

I tillegg til å måtte tåle våte klær og sko, må gulvet i gangen være motstandsdyktig mot riper og hakk.

– Uglaserte fliser på gulvet vil være mer motstandsdyktig mot riper enn glaserte fliser dersom du går inn med grus og stein under skoene. Fliser er derfor et perfekt valg for aktive folk som krever mye av gulvet sitt, sier Henrik Andersson hos gulvprodusenten Golvabia.

Velkommen hjem

Han mener mulighetene er mange dersom man vil skape et personlig rom i entreen.

– Fliser kommer som lange og smale, korte og brede, mønstrede eller ensfargede. Utvalget er nærmest ubegrenset. Ikke la gangen bli en kjedelig sluse ut og inn av huset. Velg fliser som ønsker deg velkommen hjem, sier han.

Mønstrede fliser

LEVENDE ROM: Utvalget av gulvfliser er stort. Velger du mønstrete fliser vil entreen bli et spennende rom.
camera_alt (Golvabia)

4 tips til deg som skal legge keramiske fliser i entreen:

 1. Grå fliser: Smuss blir mindre synlig.
 2. Store formater: Store, kvadratiske fliser gir færre fuger – det svakeste punktet på et flisgulv. Med store fliser vil også rommet se større ut.
 3. Smale fuger: Fliser som er rektifiserte gjør det enklere å legge med smalere fuger for større harmoni.
 4. Mønster gir liv: Store regelmessige mønster gir liv og energi til et ellers stramt miljø.
Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]