Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Små eller store fliser?

  •  
  •   Publisert:
Store eller små fliser - det er det store spørsmålet.   Golvabia
Baderommet skal vare i mange år. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom alle valg som tas når du pusser opp – blant annet om du skal ha store eller små fliser.
Det er mye du må tenke på når du skal velge fliser. Valget bør tas på grunnlag av smak, ønsker for atmosfære og praktiske egenskaper.
Det er mye du må tenke på når du skal velge fliser. Valget bør tas på grunnlag av smak, ønsker for atmosfære og praktiske egenskaper.

Det er mange valg som skal tas når badet skal få ny drakt. Her investerer vi mye penger, og vi bør forsikre oss om at valgene vi tar er de rette for oss. De aller fleste går for fliser på baderomsgulvet, og mange velger også å legge fliser på veggene. Men hvilken farge skal du gå for? Skal du velge ensfargete eller mønstrete? Liggende eller stående? Og hva med størrelsen – tar det seg best ut med små eller store fliser?

Funksjon og estetikk

Det valget du tar, om det er store eller små fliser, bør være et resultat av en overveielse mellom flere komponenter. Både funksjon og estetikk er viktig når du skal pusse opp badet. Derfor må du både tenke på hvilken atmosfære du ønsker å skape, og ta i betraktning de praktiske funksjonene til flisene.

Populært med større format

Store fliser kan få rommet til å se større ut.
Store fliser kan få rommet til å se større ut.

– Det er veldig populært med fliser i større format for tiden. Det er ikke noe nytt, men det synes mer og mer. Det har tidligere vært mye 30x30, men nå vil flere ha 45x45 eller 60x60, forteller Henrik Andersson hos Golvabia.

Han mener at større format fint kan passe på mindre baderom.

– Store fliser har den fordelen at rommet kan føles litt større, så ikke vær redd for å legge store fliser i små baderom. Det føles også ofte renere, fordi du har mindre fuger. De større flatene gjør det også veldig enkelt å holde rent, sier han.

Det er
Det er "hot" med fliser i stort format - og de er også enkle å rengjøre.

Skap en spafølelse

Med små mosaikkfliser kan du skape en spafølelse på baderommet.
Med små mosaikkfliser kan du skape en spafølelse på baderommet.

Mange ønsker en spafølelse på badet – litt luksus i hverdagen. Og da er det enten eller – ikke noen mellomting.

– Vil man ha en spafølelse, velger man som regel enten veldig store fliser eller veldig små. Ofte har man da også samme fliser på gulv og vegg. Det er ganske populært nå, sier Andersson.

Ifølge han kan små glassfliser gi badet et hotellpreg.

– Mange synes det kjennes litt eksklusivt ut med for eksempel små mosaikkfliser. Da får du litt hotellfølelse, sier han.

Du kan velge glassmosaikk i mange ulike farger, slik at du kan sette et personlig preg på badet.
Du kan velge glassmosaikk i mange ulike farger, slik at du kan sette et personlig preg på badet.

Mer informasjon

Golvabia

 

Les også Få badet til å skinne

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons