Norsk Akustikksenter annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Når rørene sier stopp!

  •  
  •  
FETTKRISE: Julefettet som er til overs heller vi ofte ut i kjøkkenvasken. Det setter ikke avløpsrørene pris på. (Foto: Mar...   Bilder av: Krefting, Alfort, Mari Rosenberg/ifi.no
I desember må norske sluk svelge unna store menger fett og matrester. Noen ganger sier det bare stopp. Så enkelt åpner du tette sluk i vasken eller på badet.

– Det første budet for å slippe tette sluk er å unngå å helle for mye fett i vasken når du rydder opp etter middagen. På badet kan også såperester og hår og forårsake at det stopper opp. Det er ikke alltid like enkelt å vite akkurat hvor proppen sitter. Det er da en moderne, effektiv avløpsåpner kommer til sin rett, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Fjern fett fra stekepannen
FOREBYGG: Tørk bort stekefettet fra pannen i stedet for å helle det i vasken. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Pulver og gele

Avløpsåpner gel
MULIGHETER: Avløpsåpnere finnes i ulike varianter, som effektivt åpner opp tette rør. (Foto: Alfort)

Det finnes avløpsåpnere både som pulver og gele. «Nitor Avløpsåpner Gel» fra Alfort er en gel som er enkelt i bruk, og som løser opp fett, matrester, hår og andre typer vanskelige blokkeringer i avløp og sluk. I tillegg til å gjøre rent, fjerner dessuten middelet vond lukt. Selskapet har også produkter for vedlikehold av rør.

Bobler og bruser

Hos Krefting lager de «Plumbo» som fås både som pulver og i flytende form.

– «Plumbo» pulver er blant annet laget av lut og kaustisk soda. Det er konstruert til å boble og bruse så kraftig at det trenger seg igjennom alt organisk avfall i sluket. Vi har også Plumbo Heavy Gel, Plumbo Proff Aktiv Gel, Plumbo Rørvask og Plumbo Vedlikehold, som er flytende varianter. Gel-produktene er for å åpne mer eller mindre tette avløp, mens rørvask og vedlikehold er for å forebygge at det går tett, forteller Løvaas hos Krefting.

Plumbo røråpnere
HOLDER JULEN ÅPEN: Det er fort gjort å få tette sluk i julen. Derfor bør du ha avløpsåpnere i hus. De sørger for å løse opp fett og matavfall. (Foto: Krefting)

Flytende på badet

Hun mener mange bør velge flytende avløpsåpner når sluket på badet blir tett.

− På badet har avløpsrøret ofte bare et svakt fall. Den flytende avløpsåpneren vil derfor enkelt renne ned til proppen og starte oppløsningsjobben. På kjøkkenet er pulver fortsatt den beste løsningen, hvis man er trygg på hvordan det fungerer og følger bruksanvisningen nøye, sier hun.

LES OGSÅ: Få et skinnende rent bad

Tett sluk på badet
FLYTENDE BAD: − På badet har avløpsrøret ofte bare et svakt fall. Den flytende avløpsåpneren vil derfor enkelt renne ned til proppen og starte oppløsningsjobben, sier Inger Løvaas hos Krefting. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Mer informasjon

Krefting

Alfort

Les også Unngå full stopp og vond lukt på badet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Norsol annons