Kategorier

Meny

Konto

Når rørene sier stopp!

I desember må norske sluk svelge unna store menger fett og matrester. Noen ganger sier det bare stopp. Så enkelt åpner du tette sluk i vasken eller på badet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Når rørene sier stopp!

Foto: Krefting, Alfort, Mari Rosenberg/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det første budet for å slippe tette sluk er å unngå å helle for mye fett i vasken når du rydder opp etter middagen. På badet kan også såperester og hår og forårsake at det stopper opp. Det er ikke alltid like enkelt å vite akkurat hvor proppen sitter. Det er da en moderne, effektiv avløpsåpner kommer til sin rett, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Dele på Pinterest Fjern fett fra stekepannen

FOREBYGG: Tørk bort stekefettet fra pannen i stedet for å helle det i vasken. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Pulver og gele

Det finnes avløpsåpnere både som pulver og gele. «Nitor Avløpsåpner Gel» fra Alfort er en gel som er enkelt i bruk, og som løser opp fett, matrester, hår og andre typer vanskelige blokkeringer i avløp og sluk. I tillegg til å gjøre rent, fjerner dessuten middelet vond lukt. Selskapet har også produkter for vedlikehold av rør.

Dele på Pinterest Avløpsåpner gel

MULIGHETER: Avløpsåpnere finnes i ulike varianter, som effektivt åpner opp tette rør. (Foto: Alfort)

Bobler og bruser

Hos Krefting lager de «Plumbo» som fås både som pulver og i flytende form.

– «Plumbo» pulver er blant annet laget av lut og kaustisk soda. Det er konstruert til å boble og bruse så kraftig at det trenger seg igjennom alt organisk avfall i sluket. Vi har også Plumbo Heavy Gel, Plumbo Proff Aktiv Gel, Plumbo Rørvask og Plumbo Vedlikehold, som er flytende varianter. Gel-produktene er for å åpne mer eller mindre tette avløp, mens rørvask og vedlikehold er for å forebygge at det går tett, forteller Løvaas hos Krefting.

Dele på Pinterest Plumbo røråpnere

HOLDER JULEN ÅPEN: Det er fort gjort å få tette sluk i julen. Derfor bør du ha avløpsåpnere i hus. De sørger for å løse opp fett og matavfall. (Foto: Krefting)

Flytende på badet

Hun mener mange bør velge flytende avløpsåpner når sluket på badet blir tett.

− På badet har avløpsrøret ofte bare et svakt fall. Den flytende avløpsåpneren vil derfor enkelt renne ned til proppen og starte oppløsningsjobben. På kjøkkenet er pulver fortsatt den beste løsningen, hvis man er trygg på hvordan det fungerer og følger bruksanvisningen nøye, sier hun.

LES OGSÅ: Få et skinnende rent bad

Dele på Pinterest Tett sluk på badet

FLYTENDE BAD: − På badet har avløpsrøret ofte bare et svakt fall. Den flytende avløpsåpneren vil derfor enkelt renne ned til proppen og starte oppløsningsjobben, sier Inger Løvaas hos Krefting. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Mer informasjon:

Krefting

Alfort

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]