Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

La fagfolk pusse opp badet

Flislegging, tetting og installasjoner i våtrom bør utføres av kyndige håndverkere. Også de flinkeste blant folk flest, bør leie inn fagfolk.

cloud_download
fullscreen
 • <b>TETT: </b>Riktig montering av sluk er avgjørende for at våtrommet blir fuktsikkert. 
(Foto: GVK)

  Foto:

 • <b>DRØMMEBAD:</b> La håndverkeren fikse drømmebadet og unngå mareritt grunnet fukt. 
(Foto: Geberit)

  Foto:

 • <b>PLATETETT: </b>Våtromsplater med flismønster har innebygget membran og er godkjent for våsone i våtrom. 
(Foto: Smartpanel)

  Foto:

 • <b>HÅNDVERKERMAT: </b>Flislegging, tetting og installasjoner i våtrom bør utføres av kyndige håndverkere. Også de flinkeste blant folk flest, bør leie inn fagfolk.
(Foto: Golvabia)

  Foto:

 • <b>VERDIFULLT: </b>Et nytt baderom kan koste mye penger. Bruk håndverker til oppussingen for å sikre et godt resultat. 
(Foto: Golvabia)

  Foto:

Annonse
Annonse

De aller fleste huseiere som ikke har ti tommeltotter, kan etter litt prøving og feiling klare det meste av oppussing i boligen med et OK eller tilfredsstillende resultat. Men akkurat våtrommet bør vi styre unna. Her bør fagfolk få utføre oppussingen.

Drøm – ikke mareritt

DRØMMEBAD: La håndverkeren fikse drømmebadet og unngå mareritt grunnet fukt. (Foto: Geberit)

Fare for fuktskader

Tett sluk er viktig

TETT: Riktig montering av sluk er avgjørende for at våtrommet blir fuktsikkert. (Foto: GVK)

Årsaken til det er at våtrom utsettes for store fuktpåkjenninger, og skadene ved feilaktig utførelse kan bli alvorlige. En huseier som får vannskader grunnet fukt på badet, vil også stille svakere i en eventuell forsikringssak, dersom arbeidene ikke er fagmessig utført. Verdien på boligen ved et fremtidig salg kan også påvirkes negativt.

Installasjon av elektrisitet og vann må alltid utføres av sertifiserte håndverkere.

Tørt og tett

La håndverker pusse opp bad

VERDIFULLT: Et nytt baderom kan koste mange penger. Bruk håndverker til oppussingen for å sikre et godt resultat. (Foto: Golvabia)

Det er viktig at underlaget er riktig utført, at vegger, gulv og overganger derimellom er tettet med godkjent membran slik at fukt ikke kan trenge gjennom, og at sluken (eller slukene) monteres korrekt.

På ifi.no finnes mange artikler med inspirasjon til flotte våtrom, fliser, farger og materialer som kan brukes. Dyktige håndverkere finnes i mesterregisteret hos blant annet Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund. Fagrådet for våtrom kan gi informasjon om fuktsikre våtrom og Norsk Byggkeramikkforening er kompetansesenter vedrørende installasjon av fliser.

Mer enn flis

Tett med våtromsplater

PLATETETT: Våtromsplater med flismønster har innebygget membran og er godkjent for våsone i våtrom. (Foto: Smartpanel)

Utover fliser, finnes flere andre materialer som er beregnet til overflater i våtrom. Vinylbelegg, våtromsplater, våtromstapet, malte flater og panel kan også fungere fint under visse forutsetninger. Dette finner du også mer informasjon om på ifi.no, hos håndverkeren eller kompetansesentre som nevnt over.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]