Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

La fagfolk pusse opp badet

HÅNDVERKERMAT: Flislegging, tetting og installasjoner i våtrom bør utføres av kyndige håndverkere. Også de flinkeste blant...   Geberit, Golvabia, GVK, Smartpanel
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Flislegging, tetting og installasjoner i våtrom bør utføres av kyndige håndverkere. Også de flinkeste blant folk flest, bør leie inn fagfolk.

De aller fleste huseiere som ikke har ti tommeltotter, kan etter litt prøving og feiling klare det meste av oppussing i boligen med et OK eller tilfredsstillende resultat. Men akkurat våtrommet bør vi styre unna. Her bør fagfolk få utføre oppussingen.

Drøm – ikke mareritt
DRØMMEBAD: La håndverkeren fikse drømmebadet og unngå mareritt grunnet fukt. (Foto: Geberit)

Fare for fuktskader

Tett sluk er viktig
TETT: Riktig montering av sluk er avgjørende for at våtrommet blir fuktsikkert. (Foto: GVK)

Årsaken til det er at våtrom utsettes for store fuktpåkjenninger, og skadene ved feilaktig utførelse kan bli alvorlige. En huseier som får vannskader grunnet fukt på badet, vil også stille svakere i en eventuell forsikringssak, dersom arbeidene ikke er fagmessig utført. Verdien på boligen ved et fremtidig salg kan også påvirkes negativt.

Installasjon av elektrisitet og vann må alltid utføres av sertifiserte håndverkere.

Tørt og tett

La håndverker pusse opp bad
VERDIFULLT: Et nytt baderom kan koste mange penger. Bruk håndverker til oppussingen for å sikre et godt resultat. (Foto: Golvabia)

Det er viktig at underlaget er riktig utført, at vegger, gulv og overganger derimellom er tettet med godkjent membran slik at fukt ikke kan trenge gjennom, og at sluken (eller slukene) monteres korrekt.

På ifi.no finnes mange artikler med inspirasjon til flotte våtrom, fliser, farger og materialer som kan brukes. Dyktige håndverkere finnes i mesterregisteret hos blant annet Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund. Fagrådet for våtrom kan gi informasjon om fuktsikre våtrom og Norsk Byggkeramikkforening er kompetansesenter vedrørende installasjon av fliser.

Mer enn flis

Tett med våtromsplater
PLATETETT: Våtromsplater med flismønster har innebygget membran og er godkjent for våsone i våtrom. (Foto: Smartpanel)

Utover fliser, finnes flere andre materialer som er beregnet til overflater i våtrom. Vinylbelegg, våtromsplater, våtromstapet, malte flater og panel kan også fungere fint under visse forutsetninger. Dette finner du også mer informasjon om på ifi.no, hos håndverkeren eller kompetansesentre som nevnt over.

Mer informasjon

Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund

Fagrådet for våtrom

Norsk Byggkeramikkforening

Les også Mange vannskader etter oppussing

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: