Kategorier

Meny

Konto

La fagfolk pusse opp badet

Flislegging, tetting og installasjoner i våtrom bør utføres av kyndige håndverkere. Også de flinkeste blant folk flest, bør leie inn fagfolk.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
La fagfolk pusse opp badet

Foto: Geberit, Golvabia, GVK, Smartpanel

De aller fleste huseiere som ikke har ti tommeltotter, kan etter litt prøving og feiling klare det meste av oppussing i boligen med et OK eller tilfredsstillende resultat. Men akkurat våtrommet bør vi styre unna. Her bør fagfolk få utføre oppussingen.

Dele på Pinterest Drøm – ikke mareritt

DRØMMEBAD: La håndverkeren fikse drømmebadet og unngå mareritt grunnet fukt. (Foto: Geberit)

Fare for fuktskader

Årsaken til det er at våtrom utsettes for store fuktpåkjenninger, og skadene ved feilaktig utførelse kan bli alvorlige. En huseier som får vannskader grunnet fukt på badet, vil også stille svakere i en eventuell forsikringssak, dersom arbeidene ikke er fagmessig utført. Verdien på boligen ved et fremtidig salg kan også påvirkes negativt.

Installasjon av elektrisitet og vann må alltid utføres av sertifiserte håndverkere.

Dele på Pinterest Tett sluk er viktig

TETT: Riktig montering av sluk er avgjørende for at våtrommet blir fuktsikkert. (Foto: GVK)

Tørt og tett

Det er viktig at underlaget er riktig utført, at vegger, gulv og overganger derimellom er tettet med godkjent membran slik at fukt ikke kan trenge gjennom, og at sluken (eller slukene) monteres korrekt.

På ifi.no finnes mange artikler med inspirasjon til flotte våtrom, fliser, farger og materialer som kan brukes. Dyktige håndverkere finnes i mesterregisteret hos blant annet Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund. Fagrådet for våtrom kan gi informasjon om fuktsikre våtrom og Norsk Byggkeramikkforening er kompetansesenter vedrørende installasjon av fliser.

Dele på Pinterest La håndverker pusse opp bad

VERDIFULLT: Et nytt baderom kan koste mange penger. Bruk håndverker til oppussingen for å sikre et godt resultat. (Foto: Golvabia)

Mer enn flis

Utover fliser, finnes flere andre materialer som er beregnet til overflater i våtrom. Vinylbelegg, våtromsplater, våtromstapet, malte flater og panel kan også fungere fint under visse forutsetninger. Dette finner du også mer informasjon om på ifi.no, hos håndverkeren eller kompetansesentre som nevnt over.

Dele på Pinterest Tett med våtromsplater

PLATETETT: Våtromsplater med flismønster har innebygget membran og er godkjent for våsone i våtrom. (Foto: Smartpanel)

Mer informasjon:

Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund

Fagrådet for våtrom

Norsk Byggkeramikkforening

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]