Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Den viktige høstsjekken

  •  
  •   Publisert:
Huset bør inspiseres før snøen faller.   Bjørg Owren/ifi.no, Jan Lillehamre/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Drywood
Vi vasker, maler, oljer og reparerer - på våren. Høsten er jo også en tid for oppgaver, som å klargjøre hus og omgivelser for vinteren. Her følger noen punkter som kan være til hjelp med tilstandsvurderingen. God høst!

 

Det er lett å utsette vinterforberedelsene litt for lenge, for så å bli tatt på sengen når snøen «plutselig» dukker opp.

Ikke gå i utsettelsesfellen som fører til at du risikerer små og store skader på hus og utstyr. En sjekkrunde av huset er viktig, og kan bli en hyggelig familieaktivitet en finværsdag i oktober.

Dette bør du alltid sjekke om høsten:

1. Taket

Sjekk takstein og beslag for sprekker og skader. Utbedre dersom nødvendig og mulig eller planlegg jobben til våren.

2. Takrenner og nedløp

Rens for løv og blader – hindre tilstopping av renner og nedløp slik at isen sprenger seg vei. Det kan lønne seg å montere løvfanger i takrenner og løvutkast på nedløp.

3. Fasaden

Hele familien kan bli med
Hele familien kan bli med

Uregelmessigheter på fasaden som blæring, flassing, avskalling, oppsprekking og andre skader i malingfilmen er tegn på at den må males om og at kledningen kanskje også bør repareres.

Dersom dette ikke er gjennomførbart nå, få det inn i kalenderen vår vårens gjøremål. 

4. Utekranen

Steng og tøm den for vann, for å unngå at frosten sprenger rørene og eventuelt forårsaker lekkasjer inn i huset. Husk også å ta inn hageslangen. 

5. Markiser og parasoller

Rengjør med et dertil egnet vaskemiddel og tørk godt før markisene rulles inn og parasollene settes under tak. Påfør eventuelt impregnering.

6. Hagemøbler

Vask, tørk og eventuelt påfør olje eller annen impregnering, både på tre- og plastmøbler. Med snø følger skitt og forurensning, så dekk til møblene med en presenning ment for denne bruken. 

7. Sluk og avløp

Unngå at vannlåser, rør, avløp og sluk fryser og lukter – ikke minst i hytter, campingvogner og garasjer. Dette kan forebygges ved å tilsette frostvæsker og avløpsåpnere laget for dette formålet.  

8. Grill

Rens risten for fett og salt før grillen stues bort for sesongen, for å unngå at metallet ruster og går i oppløsning – gled deg over en vårklar grill som ikke lukter harskt fett!               

9. Bestill håndverker NÅ!

Ser du allerede nå at du vil trenge håndverker til våren – bestill! Da sikrer du at riktig ekspertise og utstyr er tilgjengelig. 

Les også Er høstvær malevær?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: