Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

9 tips til sommerhytta

Det er herlig når vinduene på sommerhytta slås opp, og frisk luft igjen fyller rommene. Her er noen tips til fornyelse som løfter sommerfølelsen enda noen hakk.

cloud_download
fullscreen
 • 9 tips til sommerhytta

  Foto: Beckers, Borge, Butinox, Flügger, Nordsjö, Owatrol, Storeys

 • <b>FARGER:</b> Lyse og lette fargenyanser skaper sommerstemning.

  Foto: Butinox

 • <b>KONTRAST:</b> Mal deg en krakk i frisk farge. Det holder som aksent.

  Foto: Flügger

 • <b>FROKOSTPLASS:</b> La fargene på frokostserviset inspirere deg.

  Foto: Flügger

 • <b>BLOMSTERKURV:</b> Mal noen kurver ekstra til vertinnegaver utover sommeren.

  Foto: Beckers

 • <b>ROSA:</b> En stol og en farge som innbyr til avslapping, drøm og luftige tanker.

  Foto: Nordsjö

 • <b>TEPPE:</b> Det blir ekstra hyggelig på terrassen med teppe.

  Foto: Storeys

Annonse
Annonse

Med litt maling, tapet eller tekstiler kan du friske opp det som ser slapt og slitent ut. Noen nye farger kan også gjøre susen. Ofte er det ikke så mye som skal til for å for å skape forandring. Dessuten er det noe helt eget ved å gjøre ting selv. Det er hyggelig å ha et prosjekt, kjenne at man skaper noe med egne hender. Og selvfølgelig er det hyggelig med alle positive kommentarer underveis og etterpå. Kanskje prosjektet ditt blir en liten snakkis? Her kommer noen tips:

1. Sommerlige farger

Sommerlige farger

KONTRAST: Mal deg en krakk i frisk farge. Det holder som aksent.
camera_alt (Flügger)

De mest sommerlige blant fargene er de lyse, klare og lyse, dempede, ikke for mye sorthet og ikke for kulørsterke. Knallfargene kan friske opp som små aksenter.

2. Personlig frokostplass

Lag din egen vri på frokostplassen, og mal møblene i farger som matcher frokostserviset ditt. Hvitt og blått er en klassiker, og gir en frisk start på dagen. Mangler du møbler eller servise, så ta en tur på loppemarked. Det er også en hyggelig sommersyssel.

Møbler og servise

FROKOSTPLASS: La fargene på frokostserviset inspirere deg.
camera_alt (Flügger)

3. Kurv med blomster

Kurver og sommerblomster er fint følge. Mal kurver, nye eller gamle, i farge som kler blomstens karakter. Dus rosa får lette, hvite blomster til å virke mer romantiske, mens sorte kurver vil understreke det mystiske i mørke blomster. Jeg skal prøve mørkeblått til fiolene mine.

Male blomsterkurver

BLOMSTERKURV: Mal noen kurver ekstra til vertinnegaver utover sommeren.
camera_alt (Beckers)

4.Stille rom

Tenk å ha en stille plass under et stort tre, en herlig drøm… Men om du mangler treet, kan du sikkert ordne deg en plass for en stol for litt alenetid likevel. Rosa er en mild og fin farge, som egner seg ypperlig til formålet. Finn deg en stol, litt maling og maleverktøy, og du har sikret deg mange fine stunder denne sommeren.

Rosa hagestol

ROSA: En stol og en farge som innbyr til avslapping, drøm og luftige tanker.
camera_alt (Nordsjö)

5. Mykt på terrassen

Terrasser og plattinger slites av vinterstormer, og trenger en ekstra piff. Først vasker og beiser du terrassen, deretter setter du prikken over i-en med et teppe. Trenden med utetepper vokser, og en av nyhetene i år er Cartagena fra Storeys i herlige sommerfarger.

Utendørsteppe

TEPPE: Det blir ekstra hyggelig på terrassen med teppe.
camera_alt (Storeys)

6. Himmelseng

Det er noe eget ved å krype til køys i en himmelseng. På hytta er det som regel ikke all verdens plass, men en enkel himmel av et luftig tekstil gjør nytten. Her trenger du heller ikke være spesielt sy- eller snekkerkyndig. Med noen meter stoff, noen skruer, snor og et par gardinstenger, så er mye gjort. Eller hva med å henge tekstilet over noen tørre greiner malt i samme farge som stoffet?

LES OGSÅ: Sy deg en sommer

Himmelseng

HIMMEL: Et stoff som tar opp fargene ellers i rommet, gir en fin helhet.
camera_alt (Borge)

7. Skap for deg

I ferien lar vi diskusjonen om «hvor skapet skal stå», ligge. Sett farge på det! Et helt ordinært møbel kan nesten få litt wow-faktor med noen strøk maling. Trikset er å male det inni også. Velg en farge som får glassene og serviset ditt til å stråle.

Male skap

SKAP: Et lite skap gjør stor forskjell, spesielt når det males innvendig.
camera_alt (Beckers)

8. Forny plastmøblene

Her kommer et politisk korrekt og skikkelig feelgood-tips! Når plastmøbler og kassene vi oppbevarer hageputer i mister farge og glans etter noen sesonger, er det fristende å kaste dem… Men det er mye smartere er det å gi dem en omgang med olje som fornyer fargen og gir glansen tilbake. Det funker, tar ikke lang tid, også kjenner du deg litt bra etterpå fordi du ikke kastet en «en haug» med plast som egentlig er like god.

Forny plaststolen med olje

FORNYELSE: Det er nesten som trylleri, når glansen og fargen kommer fram igjen.
camera_alt (Owatrol)

9. Ruter på gulvet

Hvis det er på tide å friske opp det malte gulvet, på kjøkkenet eller et annet rom, foreslår vi en Carlsen-vri. Mal sjakkmønster på gulvet. Bygg videre på fargen du har, og finn en kontrast som passer i rommet. Rens gulvet slik at det er fritt for skitt og gamle såperester. Tegn opp rutene, sett tape mot som ikke skal males og mal i vei. Det er litt jobb, men kjempemorsomt og folk kommer garantert til å bli imponert.

Male sjakkrutete gulv

MAL RUTER: Imponer deg selv og familien med ruter på gulvet.
camera_alt (Beckers)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]