IFI logo
Se flere bilder
8 tips til sommerhytta

Foto: Flügger

8 tips til sommerhytta

Med litt maling, tapet eller tekstiler kan du friske opp det som ser slapt og slitent ut. Noen nye farger kan også gjøre susen. Ofte er det ikke så mye som skal til for å for å skape forandring, og for å få skikkelig sommerstemning.

Charlotte Holberg Sveinsen

Charlotte Holberg Sveinsen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

1. Sommerlige farger

De mest sommerlige blant fargene er de lyse, klare uten for mye sorthet. Knallfarger kan også få oss i sommerstemning, men de kan være vel så fine å bruke som kontraster. 

Se flere bilder
rosa hagestol grønt

Foto: Nordsjö

GLADFARGER: Å male noen krakker eller stoler i glade sommerfarger kan passe ekstra godt på hytta.

2. Fine spiseplasser

Å ha spiseplasser etter hvor det er finest i løpet av dagen, eller etter hvor solen befinner seg, kan være et godt tips for maks stemning. Det gir også en anledning for å bruke større deler av hytta og eiendommen.

Lag din egen vri på spisestedet ute, og mal møblene i farger som for eksempel matcher serviset ditt. Hvitt og blått er en klassiker, og gir en frisk start på dagen. Vil du booste sommerhumøret enda mer, kan du velge noe med mer farger eller blomster. Mangler du møbler eller servise, så ta en tur på loppemarked. Det er også en veldig hyggelig sommersyssel. 

Har du plass og er litt nevenyttig, prøv deg på et utekjøkken også da vel. Det er ikke mye annet som gir mer ro i sjela enn å lage maten ute.

Se flere bilder
blå stol sjø brygge

Foto: Flügger

FERIETID: Det er herlig når vinduene på sommerhytta slås opp, og frisk luft igjen fyller rommene. Er du heldig kan alle måltider nytes utendørs. Finn dine favorittsteder! Å male møblene kan gi ekstra sommerstemning -både handlingen og resultatet.


Se flere bilder
uteplass puter sofa

Foto: Intag

UTEPLASS: Koselige uteplasser hører med. Tenk gjennom hva slags stemning du vil ha på de forskjellige stedene, og hva du skal gjøre der, så er det enklere å ta valg.

3. Pynt med blomster

Krukker og sommerblomster er fint følge. Bruk gjerne gamle krukker i flere størrelser eller mal kurver som kan brukes. Dus rosa får lette, hvite blomster til å virke mer romantiske, mens sort vil fremheve fargen på selve blomsten. 

Se flere bilder
grønne møbler blomster

Foto: Nordsjö

BLOMSTER: Sett blomster i krukker i alle størrelser og varianter.

4. Stille rom

Tenk å ha en stille plass under et stort tre, hvor du er alene sammen med naturen. Fuglekvitter, gresshopper og lukten av gress og sol. Mangler du treet, kan du sikkert ordne deg en plass for en stol for litt alenetid likevel. Rosa er en mild og sommerfin farge, som egner seg ypperlig til formålet. Finn deg en stol, litt maling og maleverktøy, og du har sikret deg mange fine stunder denne sommeren.

5. Mykt på terrassen

Terrasser og plattinger slites av vinterstormer, og trenger en ekstra piff. Først vasker og behandler du terrassen med beis eller olje, deretter setter du prikken over i-en med et teppe. Trenden med utetepper vokser, og gjør at vi tar med oss litt av stuefølelsen ut. Også slipper vi å få flis i foten.

Se flere bilder
Utendørsteppe

Foto: InHouse

TEPPE: Det blir ekstra hyggelig på terrassen med teppe.

6. Rent og sommerlig sengetøy

Det er noe eget ved å krype til køys i rent sengetøy i et rom med åpne vinduer om sommeren. På hytta er det som regel ikke all verdens plass, men et utluftet rom og nyvasket sengetøy som har tørket ute i solen, kan alle få til. 

Se flere bilder
gult sengetøy i seng

Foto: Norsk Dun

SENGETØY: Sommerlig sengetøy i et godt utluftet rom hører med. Sol og sommer døgnet rundt!

7. Ikke skap deg

I ferien lar vi diskusjonen om «hvor skapet skal stå», ligge. Sett heller farge på det! Et ordinært møbel kan nesten få litt wow-faktor med noen strøk maling. Ekstra fint blir det om du maler det inni også. Velg en farge som får glassene og serviset ditt til å stråle. Det kan også dekkes med et fint tapet inni. Nostalgisk og perfekt for de gamle kaffekoppene du kanskje har arvet etter mormor. Eller som her; pyntegreier på jenterommet.

Se flere bilder
Malt skap gult

Foto: Fargerike

SKAP: Et lite skap med porselensfavoritter i gjør stor forskjell, spesielt når det males innvendig. 

8. Fargerike og morsomme mønstre

Mønster på mønster, blomster, striper og prikker på fargerike tekstiler og tapeter hever sommerfølelsen. Det finnes mye utendørstekstiler å få tak i nå, som tåler både regn og vind, og det hever både komforten og det visuelle uttrykket.

Tapeter kan også brukes inni et skap hvis du ikke vil ha det i helt rom. Eller hva med å tapetsere utedoen?

Se flere bilder
tapet og tekstil vekske mønster farger

Foto: Fargerike

GØY: Fargerike tekstiler og tapeter med mønster hører med.


Se flere bilder
solseng pute farger tekstiler

Foto: Intag

TEKSTILER: Gode sommerfarger og mønstre.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.