Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Legge gulv - hvorfor bør du gjøre det om sommeren?

Sommeren er en perfekt tid å legge gulv på. Det er mange som pusser opp på denne tiden, og skal du legge nytt gulv bør du prioritere denne delen i sommermånedene.

 • <b>FORDELER:</b> Det er mange fordeler med å legge gulv i de varme sommermånedene.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>SOMMERAKTIVITET:</b> Å legge gulv er den perfekte sommeraktiviteten.

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>PRAKTISK:</b> Om sommeren har vi gjerne bedre tid og bedre råd, samtidig som været også er ideelt for å flytte møbler ut på terrassen, og du får godt arbeidslys gjennom dagen. Her er Laminat Sensation Modern Plank fra Pergo.

  Foto: Pergo

 • <b>NYTT GULV:</b> Start høsten og vinteren med nytt drømmegulv, som Heritage Eik Limestone fra Tarkett.

  Foto: Tarkett

 • <b>LEVENDE:</b> Tre er et levende materiale, som krymper og sveller. Legger du gulvet om sommeren, vil treverket få tid til å tilpasse seg. Dette gulvet er SAGA Elegant Limestone Oak fra Farveringen/SAGA Parkett.

  Foto: Farveringen/SAGA Parkett

Annonse
Annonse
Legge gulv om sommeren

PRAKTISK: Om sommeren har vi gjerne bedre tid og bedre råd, samtidig som været også er ideelt for å flytte møbler ut på terrassen, og du får godt arbeidslys gjennom dagen. Her er Laminat Sensation Modern Plank fra Pergo.
(Pergo)

Nå kommer finværet, og det er ekstra mange som er hjemme i sommer. Om du ikke har store ferieplaner, kan det være lurt å benytte hjemmesommeren til å pusse opp. Og har du planer om å legge nytt gulv, er det mye som taler for å sette i gang snart.

– De varme månedene er ikke bare perfekte for å gjøre arbeid ute på huset. Faktisk er det en ideell tid for å få gjort noe inne også. Særlig er sommeren gunstig for gulvlegging, sier Sofie Linge hos Pergo.

Bedre tid og bedre råd

– Om sommeren har vi ofte bedre tid enn ellers, både med tanke på ferie og fordi dagene er lengre og lysere. Da blir tidsrommet for når det er gunstig å drive med oppussing forlenget, forklarer Linge.

I tillegg til at de fleste av oss har bedre tid, får mange også mer å rutte med.

– For mange kan årets omprioritering av ferie- og budsjettplaner gjøre at man sitter igjen med ekstra midler som kan brukes på oppussingen man har ønsket seg lenge. I kombinasjon med mer hjemmetid og forhåpentligvis godt vær, gir dette gode muligheter til for eksempel å skifte ut det gamle gulvet, sier Linn Hagtvedt hos Tarkett.

Legge gulv om sommeren

SOMMERAKTIVITET: Å legge gulv er den perfekte sommeraktiviteten.
(Mari Andersen Rosenberg/ifi.no)

Praktisk og enkelt

Legge gulv om sommeren

NYTT GULV: Start høsten og vinteren med nytt drømmegulv, som Heritage Eik Limestone fra Tarkett.
(Tarkett)

Samtidig som folk har mer tid og mer penger å rutte med, er sommerdagene også praktisk egnet for gulvlegging.

– Med varmt og godt sommervær blir det enklere å ta i bruk hage og terrasser for oppbevaring av møbler, og enklere innendørs klargjøring for gulvlegging. Det frister også mer å lufte godt, og sommerlyset gir gode arbeidsforhold gjennom hele dagen. I tillegg er de varmere dagene ideelle for å stå ute og kappe parketten, forklarer Hagtvedt.

Temperatur og luftfuktighet

Det er ingen tvil om at det er flere praktiske fordeler med å legge gulv om sommeren. Men også de klimatiske forholdene ligger godt til rette for gulvleggingen. Spesielt hvis du skal ha nytt tregulv.

– Husk at tre er et levende materiale. Det vil si at det krymper og sveller i takt med svigninger i temperatur og luftfuktighet. Legger du gulvet om vinteren, når det er kaldt og luftfuktigheten er lav, kan treverket reagere med å krympe, og du vil få gliper i skjøtene. Dette er ikke noe krise, da glipene vil forsvinne igjen når luftfuktigheten stiger, men det er greit å være obs på. Om sommeren er både temperaturen og luftfuktigheten høyere, som betyr at treverket ikke vil reagere med en gang. Det får da tid til å tilpasse seg klimaet det skal være i, forklarer Øyvind Langelandsvik, teknisk ansvarlig i Farveringen.

Tregulv krymper og sveller

LEVENDE: Tre er et levende materiale, som krymper og sveller. Legger du gulvet om sommeren, vil treverket få tid til å tilpasse seg. Dette gulvet er SAGA Elegant Limestone Oak fra Farveringen/SAGA Parkett.
(Farveringen/SAGA Parkett)

Følg anvisningene

Uansett når du legger gulvet, er Hagtvedt hos Tarkett klar på én ting: les leggeanvisningen!

– Nå det kommer til det tekniske, er det viktig at du forholder deg til det som står i leggeanvisningen, uansett årstid, avslutter hun.

Oppdatert: 07.12.2020  

Dette ble brukt

PRAKTISK:

Laminatgulv: Laminat Sensation Modern Plank – PERGO

NYTT GULV:

Parkett: Heritage Eik Limestone – TARKETT

LEVENDE:

Parkett: SAGA Elegant Limestone Oak – FARVERINGEN/SAGA PARKETT

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]