Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Vinyl som miljøvennlig materiale

Vinyl er et av de mest brukte plastmaterialene i verden og lages fra blant annet fossil olje eller gass, i tillegg til vanlig koksalt. Plast er ikke på topplisten av miljøvennlige materialer, så hvordan kan vinyl være et bærekraftig valg?

  • Vinyl som miljøvennlig materiale

    Foto: Tarkett

  • Vinyl som miljøvennlig materiale

    Foto: Tarkett

  • Vinyl som miljøvennlig materiale

    Foto: Tarkett

Annonse
Annonse
bærekraftig med vinyl

BÆREKREFTIG: − Vi designer våre produkter slik at de kan inngå i kretsløpet igjen etter bruk, sier Linn Hagtvedt fra Tarkett.
(Tarkett)

Som en av verdens ledende gulvprodusenter ønsker Tarkett å ta et enda større miljøansvar. Det jobbes derfor mot høye bærekraftsmål, og et materiale de har utnyttet er Vinyl.

− Vinyl er et bra gulvmateriale å bruke fordi det kan resirkuleres flere ganger uten å miste sine tekniske egenskaper. Særlig de siste årene har det vært fokus på sirkulær økonomi, og vi designer våre produkter slik at de kan inngå i kretsløpet igjen etter bruk, sier Linn Hagtvedt fra Tarkett.

Vinner holdbarhetspris

vant pris

VINNERE: Med sin nye vinylkolleksjon iQ Natural vant Tarkett prisen «årets holdbarhetsprosjekt» på Stockholm Furniture Fair 2020.
(Tarkett)

Med sin nye vinylkolleksjon iQ Natural vant Tarkett prisen «årets holdbarhetsprosjekt» på Stockholm Furniture Fair 2020. Og det vel fortjent.

I 1996 startet Tarkett Nordens første og eneste anlegg for gjenvinning av installasjonskapp fra vinylgulv. I dag gjenvinner de over 400 tonn hvert år. Omlag 75 prosent av dette går tilbake i kretsløpet som nye råvarer til Tarketts vinylgulv.

− «iQ Natural» er homogen vinyl med naturlig mykgjører basert på fornybare materialer. Som vinner av Årets Holdbarhetsprosjekt viser vi tydelig fram hvilken vei Tarkett ønsker å gå, sier Hagtvedt.

Produserer med fremtiden i sikte

På sin hjemmeside skriver Tarkett at de etterstreber å velge råvarer som ikke har noen negativ påvirkning på mennesker og miljø. Tarkett ønsker å produsere gulv som fyller en funksjon, som er pene å se på, og som samtidig er bra for miljøet og oss mennesker.

− Lanseringen av iQ Natural viser at vi beveger oss i riktig retning, og at vi hele tiden utvikler oss. Gulvene våre designes og produseres med fremtiden i sikte; det er et avgjørende element i bidraget mot en sirkulær omstilling. I tillegg er det viktig at alle hjelper til ved å resirkulere og gi tilbake gjennom materialgjenvinning, understreker Hagtvedt.

bra for miljøet

STILRENT: Tarkett ønsker å produsere gulv som fyller en funksjon, som er pene å se på, og som samtidig er bra for miljøet og oss mennesker.
(Tarkett)

Klare mål for 2020

gjenbruk

RESTART: Tarkett tar tilbake kapp og rester etter gulvinstallasjon av vinyl og designgulv, og sender det til gjenvinning.
(Tarkett)

I Norge hadde Tarkett omlag 24 prosent økning i andel innsamlet materiale i 2019 mot året før, gjennom ReStart-programmet.

− Det er et positivt tegn på at bransjen er villig til å bidra, og ser nytten, sier Hagtvedt.

Hagtvedt synes det er viktig å takke de som jobber hardt for dette.

− Tusen takk til alle som står på der ute. Vi gleder oss veldig til å oppnå et enda mer hårete mål for 2020, avslutter hun.

Oppdatert: 11.12.2020  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]