IFI logo
Se flere bilder
Velg vinyl i våtrom

Foto: Tarkett

Velg vinyl i våtrom

Med våtromsvinyl på baderomsgulvet får du et mykt, varmt og slitesterkt gulv som samtidig fungerer som membran. At det også både er er fint og lett å holde rent gjør det til en favoritt.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De praktiske fordelene taler et tydelig språk: Våtromsvinyl er membran og overflateprodukt i ett og samme materiale. Det gjør det enkelt og oppdage eventuelle skader med blotte øyet. At gulvet er tett også etter fem, ti eller 20 års bruk kan testes med en vakuumpumpe.

Velger du vinyl på badet, får du altså en fuktsikker og prisgunstig løsning.

Se flere bilder
Gå for kompetanse

Foto: Tarkett

GÅ FOR KOMPETANSE: Du må bruke en håndverker til å installere gulvbelegg på badet. Dette gulvet er iQ Optima Neutral Black fra Tarkett.

Se flere bilder
Holder tett

Foto: Gerflor

HOLDER TETT: Vinyl er en enkel, vanntett og rimelig løsning. Både installasjonstiden og materialkostnaden er lav, og badet holder tett i mange år uten for mye vedlikehold.

Variert design

Men også estetisk har våtromsvinyl mange fordeler. Det finnes et hav av ulike design og farger å velge blant. Smårutete mosaikk, keramiske fliser i storformat, historiske fliser, orientalsk design, betong eller terrazzo, eller hvorfor ikke et eksklusivt tregulv? Alt er mulig med vinylbelegg. Finner du ikke det du søker blant leverandørenes forbrukerkolleksjoner, er de omfattende kolleksjonene med homogen prosjektvinyl også tilgjengelig via håndverkeren.

Se flere bilder
Trykt mønster

Foto: Gerflor

TRYKT MØNSTER: Våtromsbelegg i konsumentklassen har et trykt dekorsjikt og preget overflate, som dette Gerbad Calypso fra Gerflor..

Marmorert effekt

Utseendet lages av et printet sjikt med et bilde av høy kvalitet, og overflaten har en preging som understreker mønsterets utseende. Det gjør at gulvet ser svært ekte ut.

I homogen vinyl består belegget av det samme materialet tvers igjennom, med et beskyttende og rengjøringsvennlig sjikt på toppen. Det gjør at beleggene ser ut som det de er – nemlig vinyl; ensfarget eller tilnærmet ensfarget, eller med fargeeffekter fra flerfargede spetter eller marmorering.

Se flere bilder
Hel ved

Foto: Tarkett

HEL VED: Prosjektvinyl består av samme materiale tvers igjennom. Utseendet skapes av fargevariasjoner, spetter og marmorering. Dette er iQ Megalit fra Tarkett.

Gå trygt

Noen kvaliteter har ekstra ruhet i overflaten som gjør gulvet mindre glatt, som gir en ekstra beskyttelse mot fallskader.

Med vinyl er det lett å tørre litt mer; mønster og litt store grafiske elementer er populært. Dette er design litt utenom det vanlige, som kan være kostbart å få til med for eksempel tradisjonelle valg.

Se flere bilder
Ingen knall og fall

Foto: Forbo flooring

INGEN KNALL OG FALL: Noen kvaliteter har ekstra ruhet i overflaten som gjør gulvet mindre glatt, som gir en ekstra beskyttelse mot fallskader. Dette er Surestep Laguna fra Forbo Flooring.

Tips!

Test tettheten!

Med en vakuumpumpe kan en takstmann eller en gulvlegger når som helst teste om våtromsvinylen er tett. Det kan for eksempel være aktuelt den dagen du skal selge boligen, eller når du vurderer behovet for oppussing.

Dette ble brukt

Hovedbilde/MARMOR::

  • Vegg: Aquarelle Marble Carrare White – TARKETT
  • Gulv: Aquarelle Marble Carrare White – TARKETT

GÅ FOR KOMPETANSE: :

  • Gulv: iQ Optima Neutral Black – TARKETT

HOLDER TETT::

  • Gulv: Vinyl fra GERFLOR

TRYKT MØNSTER: :

  • Gulv: Gerbad Calypso – GERFLOR

HEL VED: :

  • Gulv: iQ Megalit – TARKETT

INGEN KNALL OG FALL::

  • Gulv: Surestep Laguna – FORBO FLOORING
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.