IFI logo
Se flere bilder
Trygt gulvvalg i dusjen

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Tarkett, Forbo Flooring

Trygt gulvvalg i dusjen

Med sklihemmende våtromvinyl i dusjen holder du deg alltid oppreist.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å legge våtromvinyl på badet, enten det på hytta eller hjemme, er smart av flere grunner.  For det første er det uslåelig med tanke på vannsikkerhet. For det andre finnes et stort utvalg av farger og mønstre. For det tredje: Sklihemmende våtromvinyl gjør det nærmest umulig å skli på glatt såpevann.

LES OGSÅ: Mange materialvalg på badet

Se flere bilder
Sklihemmende baderomvinyl

Foto: Robert Walmann/ifi.no

OPPREIST: Med sklihemmende baderomvinyl sikrer du at føttene alltid vil holde seg på gulvet når du dusjer.

Trygt valg

− Ja, det stemmer. Et sklihemmende vinyl i dusjsonen holder føttene på plass uansett. Det er det tryggeste du kan velge med tanke på skli- og fallskader, sier Lene Lillejord, markedssjef hos Gerflor

Lettere renhold

Lillejord trekker frem det sklihemmende vinylet «Tarasafe». Det er et vinyl som har sklihemmende krystallpartikler gjennom hele slitesjiktet.

− Dette vinylet er også behandlet for å gjøre renholdet enklere. Den nye fargepaletten viser mange nye og «freshe» farger. Håndverkere liker også at det er lett å jobbe med å skjære i, sier hun. 

Livslang garanti

Også hos Forbo Flooring tenker de på økonomi, design, funksjon og sikkerhet når det kommer til gulvet i folks våtrom.

− Velger du «Forbo Step» får du et sklihemmende gulvbelegg som har løsninger for alle bruksområder. Denne kolleksjonen tilbyr livslang garanti på sklihemmende egenskaper og oppfyller alle krav som settes til sklihemmende vinylgulv, sier markedssjef hos Forbo Flooring, Gunni Marie Blunck.

LES OGSÅ: Ikke ta snarveier på badet

Se flere bilder
Vinyl på badet

Foto: Forbo Flooring

EVIGVARENDE: «Safestep» fra Forbo Flooring er en sklihemmende kolleksjonen som tilbyr livslang garanti på de sklihemmende egenskapene.

Et avslappende bad

Hun tror folk som velger vinyl på badet er mer avslappet enn andre.

− Med baderomvinyl får du et ekte avslappende miljø, med hverken tom lommebok, bekymring for holdbarhet og lekkasje eller skitne fuger. Vinyl er rimelig, og det er også raskere å legge og krever ikke gulvvarme for å være behagelig å gå barfot på, sier hun. 

Forebygger skader

Linn Hagtvedt, markedskoordinator i Tarkett, mener sikkerhet er noe mange er opptatt av.

− Ulykker i forbindelse med baderom kan være en alvorlig sak og er gjerne noe man ønsker å forebygge, kanskje spesielt for barnefamilier, sier hun.

Se flere bilder
Våtromsvinyl

Foto: Tarkett

TRYGGE GULV: «Granit Multisafe» fra Tarkett har sklihemmende overflate og er bare ett av flere produkter fra selskapet som har denne egenskapen.

Stort utvalg

Tarkett har produkter med sklihemmende overflater for barfotområder. Bedre kjent som «Optima Multisafe», «Granit Multisafe» og «Granit Safe T».

− Utvalget av farger er stort og disse kommer med ulik mønstergrad. Det gjør det enkelt å kombinere med øvrig baderomsinteriør for en moderne «look», sier Hagtvedt. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.