Kategorier

Meny

Konto

Slik fester du baderomstilbehøret med lim

Du trenger ikke å bore hull i flisene for å henge opp knagger, speil og dorullholder på badet. Bruk lim, så slipper du å lage hull i membranen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik fester du baderomstilbehøret med lim

Foto: Casco

Ved å lime opp baderomstilbehøret på veggen, slipper du å ødelegge flisene og bore hull i membranen. Og med det rette monteringslimet blir jobben enkel, og du får løsninger som varer lenge.

Du må velge et lim som egner seg for montering i våtrom. På badet stilles det nemlig høye krav til fuktbestandighet, elastisitet og limstyrke.

Dele på Pinterest Monteringslim til bad

Foto: Casco

TRYGT: Med lim som montering slipper du å bore hull i membranen.

Slik gjøres det:

I eksempelet under har vi brukt Casco Superfix. Det kan være andre fremgangsmåter for andre lim, så det gjelder alltid å følge anvisningen.

1. Vask

Som med de aller fleste prosjekter i boligen, må du begynne med å rengjøre godt med et egnet rengjøringsmiddel. Bort med smuss og såperester. Dette skaper bedre vedheft til limet.

2. Mål opp

Mål opp hvor du skal montere gjenstanden. Er det et speil, er det viktig at det er i vater. Er det flere knagger som skal henge ved siden av hverandre, bør de være i lik høyde og med likt mellomrom mellom seg. Slik ting må du finne ut av før du begynner. Mål opp og marker på flisene hvor du skal lime. 

3. Lim

For å få bedre kontroll over limstripen, start gjerne med å skråskjære tuppen på limtuben med en kniv. Så påfører du et jevnt lag over hele flaten som skal limes, bortsett fra helt ut på kantene, fordi det presses ut når du monterer beslaget.

 

Dele på Pinterest Vask fliser

Foto: Casco

VASK: Alle prosjekter begynner med skikkelig rengjøring.

Dele på Pinterest Lim til våtrom

Foto: Casco

LIM: Bruk et lim egnet for våtrom.

4. Fest

Start med å presse beslaget forsiktig mot veggen der du har markert at gjenstanden skal festes. Rugg litt sånn at limet fordeler seg. Men pass på så du ikke presser for hard, for da kan limet flyte ut på sidene. 

5. Herd

Avhengig av hvor sterkt lim du bruker og hvor lang tid det bruker på å tørke, kan det være lurt å feste beslaget med en tape for å unngå sig. Deretter lar du det herde i minst 48 timer eller så lenge det står på anvisningen.

6. Montér

Så er det bare å montere, enten det er for håndklær, toalettrull eller såpe.

Dele på Pinterest Lim beslag

Foto: Casco

FEST: Fest beslaget godt til veggen, men pass på så limet ikke presses for mye utover.

Dele på Pinterest Feste baderomstilbehør

Foto: Casco

HERD: Det kan være lurt å feste en tape på beslaget for å unngå at det siger.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]