Kategorier

Meny

Konto

Mer miljøvennlig gulvtrend

Det vi bruker lenge, er et godt valg for miljøet. Boligens nye gulv ikke et unntak, og trenden for tiden som kommer er tydelig: kvalitet og design som varer og blir vakrere med årene er en vinner.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mer miljøvennlig gulvtrend

Foto: Tarkett

Å velge gulv til hjemmet er et langsiktig og viktig valg. Det visuelle spiller en stor rolle, men like viktig er spørsmålene rundt miljø og bærekraft.

– Vi i Tarkett ønsker å løfte frem fire ulike gulvtrender med fokus på kvalitet og design. Dette er gulv som eldes med verdighet og holder år etter år, sier Ingeborg Bigum Borgen hos gulvprodusenten som legger store ressurser i bærekraftig utvikling av både konsernet og produktene de lager.

De fire trendretningene favner både lyse og mørke parkett- og laminatgulv med brede bord, samt mønsterlagt parkett og eksklusive vinylbelegg.

Lyse nordiske gulv

De lyse gulvene, med tydelige tendenser fra nordisk design, er en klar trend som fortsetter inn i 2020. Gulvene er behagelige, vakre å se på, og fungerer godt sammen med interiør i naturlige materialer og fargepaletter. Det lyse gulvet skaper en god romfølelse og gir et luftig, rent og elegant uttrykk.

Dele på Pinterest Nordisk

Foto: Tarkett

NORDISK: Et lyst gulv i en tydelig nordisk design går godt sammen med interiører basert på naturlige materialer og farger.

Dele på Pinterest Naturlig

Foto: Tarkett

NATURLIG: Shade Eik Satin White Plank har en naturlig og lys fargenyanse som gjenspeiler naturens eget design.

Mørke gulv med karakter og dybde

Mørke vegger er en trend vi allerede har sett mye av, og i takt med dette har interessen økt for mørke gulv. De mørke gulvene uttrykker en tydelig karakter og dybde som skaper en varm og koselig atmosfære i rommet. Ved å velge lyse møbler skapes spennende kontraster og uttrykk i interiøret.

Dele på Pinterest Nytt og klassisk:

Foto: Tarkett

NYTT OG KLASSISK: Noble er en nytolking av det klassiske rutemønsteret. En ny børsteteknikk løfter fram designen og understreker treretningen i mønsteret.

Dele på Pinterest Gode lyder

Foto: Tarkett

GODE LYDER: Med et laminatgulv med ekstra god lydabsorberende bakside og naturtro overflate får du et produkt som du kan leve med i mange år!

Mønster som løfter ethvert hjem

Klassiske gulv med tradisjonell design har aldri vært utdaterte, men heller aldri så aktuelle som de er nå. Med Tarketts nye produkter åpnes en verden av muligheter med fiskebeinslagt parkett, hollandske ruter, og mange andre design som gir et sofistikert og elegant uttrykk.

Mønsterlagte  gulv passer i alle tenkelige omgivelser, fra gamle bygårdsleiligheter til det moderne, arkitekttegnede huset. Her ligger alt til rette for å skape et unikt uttrykk i et rom, sier Ingeborg Bigum Borgen.

Dele på Pinterest Mønsterbonanza

Foto: Tarkett

MØNSTERBONANZA: Med mønsterlagt parkett får gulvet en ekstra dimensjon av eksklusivitet. Fiskebein er et av mange populære design.

Dele på Pinterest Nytt og klassisk

Foto: Tarkett

NYTT OG KLASSISK: Noble er en nytolking av det klassiske rutemønsteret. En ny børsteteknikk løfter fram designen og understreker treretningen i mønsteret.

Eksklusiv designvinyl til kjøkken og bad

Med et bærekraftig vinylgulv får du et slitesterkt, holdbart og lettstelt gulv som er godt å gå på. På kjøkken og bad er vinyl et trygt og godt valg, og med bærekraftig vinyl som kan resirkuleres til nye produkter etter endt bruk, er også miljøhensynet prioritert. Tarketts nye bærekraftige vinylgulv har fått stor internasjonal oppmerksomhet for både design og bruksegenskaper.

– iQ Surface-kolleksjonen er inspirert av det kjente terrazzomønsteret, som er veldig relevant for trendbildet i 2020, sier Bigum Borgen.

Dele på Pinterest Holdbart

Foto: Tarkett

HOLDBART: Vinyl holder i lengden. Ny produksjonsteknologi legger bærekraft til rekken av fordeler med vinyl på badet. At det er potte tett og i tillegg lett å holde rent er andre argumenter for!

Dele på Pinterest Eksklusivt

Foto: Tarkett

EKSKLUSIVT: Belegg med terrazzo-inspirert mønster har lange tradisjoner. Nå er det igjen stor etterspørsel etter dette designet.

Resirkuleringspioneer

Tarkett har produsert gulv i Norden siden 1886, og markedsfører i dag gulv -og veggmaterialer for hjemmemiljø, samt design -og funksjonsløsninger for offentlig miljø. Konsernet jobber kontinuerlig med langsiktig bærekraft i tråd med prinsippene for vugge-til-vugge.

Takket være en ny innovasjon, er det også mulig å fjerne lim og sparkelrester fra monterte vinylgulv slik at også disse kan sendes til resirkulering og gjenbrukes i produksjon av nye gulv. Det betyr at iQ Surface gulv som installeres i dag, kan gjenvinnes og brukes på nytt i fremtiden. Dette er et stort steg mot et mer sirkulært og bærekraftig samfunn.

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]