Kategorier

Meny

Konto

Mørke farger i stua

Vi tør mer og mer når det kommer til farger. Og flere går fra helt lyse interiør, til mørkere farger og innredning. Her er noen tips til deg som vil ha mørke farger i stua.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mørke farger i stua

Foto: Skeidar/Flügger

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mørke farger i interiøret er aktuelt som aldri før. Vi ser det både på veggfarger, tapeter, gulv og øvrig interiør. De mørke fargene har kommet for å bli. Og motsatt av hva flere kanskje tror, er det ikke vanskelig å lykkes med mørke farger. Tvert imot; det er mye enklere å få et lunt og koselig interiør ved bruk av mørkere og dypere nyanser, enn hvis du har det helt lyst og hvitt. Her er noen tips til deg som vil lykkes med mørke farger i stua.

Dele på Pinterest Midnattsblå veggfarge i stua

Foto: Iris Floor/Pure & Original

NATTEHIMMEL: Denne lekre blåfargen fra Pure & Original, Ink Blue, drar tankene til en klar nattehimmel. Elegant mot detaljer i gull.

Dele på Pinterest Plommefarge vegg i stua

Foto: Nordsjö

ÅRETS FARGE: Årets farge fra Nordsjö, Tranquil Dawn, en rolig og behagelig grønnyanse, blir spennende sammen med den dype plommefargen fra Creativity-paletten fra Nordsjö.

Kombiner flere farger

Alt handler om kombinasjoner. Vi har kommet dit at flere ønsker en mer "kompleks" fargepalett, der mer enn én farge benyttes til å skape et hyggelig interiør. Velger du en kjølig mørkeblå til veggen, kombiner gjerne med gylne, varme toner, som gir rommet en lun varme og spennende kontraster. Kombiner gjerne varme farger med kalde, og lyse med og mørke. Da blir interiøret spennende. Bruk også tekstiler i ulike mønstre og farger.

Dele på Pinterest Blått kombinert med oransje

Foto: Storeys

LEKKER KOMBO: Det blågrønne, mørke tapetet Ethnic Origin fra Storeys er lekkert i kombinasjon med varme okertoner.

Dele på Pinterest Lun og mørk stue

Foto: Borge

TEKSTILDRØM: Pynt opp de mørkeblå veggene med lekre tekstiler, som disse fra kolleksjonen Exotica fra Borge.

Finn farger i interiøret

Har du kunst på veggene, teppe på gulvet eller en sofa du ønsker å beholde, er det perfekt å hente ut farger derfra for å sette farge på veggen - enten det er med maling eller tapet. Du kan også hente farger ut fra et mønstret tapet for å finne farge til resten av veggene. Dette er en enkel måte å finne farger som passer godt sammen.

Dele på Pinterest Mørke farger i stua

Foto: Chera Westman/ifi.no

HENT FARGENE: Ta opp farger fra kunsten på veggene eller tekstilene, så finner du en passende veggfarge eller -tapet. Tapet, tekstiler og møbler er fra Green Apple.

Belysning er alfa omega

Lyssetting er viktig i interiøret, uansett hvilke farger du har på veggene. Men særlig er det viktig når du fargesetter med mørke farger. Både naturlig lys og nok kunstig belysning er viktig. Riktig lyssetting kan gi en lun stemning, uten at rommet oppleves som altfor mørkt. Husk stemningsbelysning.

Dele på Pinterest Innkassing til downlights

Foto: Deco Systems

LYS: Lyssetting er alfa omega i alle rom, og særlig når du bruker mørke farger. NMC Arstyl-innkassingen fra Deco Systems gjør det enkelt og lekkert å montere downlights.

Mørkt på mørkt

For å få et lunt og helhetlig interiør, holder det ikke med mørke farger på bare veggene. Mørke gulv, møbler og tekstiler mot en mørk vegg kan skape dybde, binde rommet sammen og gi en lun og behagelig atmosfære. Har du mørke møbler, vil også øynene få mer ro hvis veggen er mørk.

Dele på Pinterest Mørk lilla i stua

Foto: Beckers

LILLA: Lilla er på vei tilbake som en stor interiørfarge. Denne lekre plommefargen er fra Beckers og heter, passende nok, Plommon 709.

Dele på Pinterest Mørkt teppe

Foto: Golvabia

TEPPER: Mørk lunhet kommer ikke bare av å male veggen i en mørk farge. Et matchende teppe luner masse, som dette fra kolleksjonen Grace fra Golvabia.

Dele på Pinterest Male halve veggen

Foto: Quick Bengalack

50/50: Syns du det blir for mye med mørkt på alle fire vegger, kan du male halve veggen lys og halve mørk. Veggen her er malt i fargene 5923 Kardemomme (lys) og 5941 Gusty (mørk). Detaljene er malt med Quick Bengalack i ulike farger.

Dele på Pinterest Mørke farger i stua

Foto: Fanatasi Interiør

FARGERIKT: Et tapet med mørk bunnfarge virker ikke så mørkt lenger når det har mønster i friske farger. Her er tapetet Instawalls fra Fantasi Interiør.

Dele på Pinterest Brunt og gull interiør

Foto: Intag

EKSKLUSIVT: Mørke bruntoner og gråtoner og tapet med tekstur, kombinert med gulldetaljer, gir et eksklusivt preg til stua. Her er Vogue tapet fra Intag.

Dele på Pinterest Veggplater med tapet

Foto: Forestia

VEGGPLATER: De lekre veggplatene Walls4You 14232 Metallic plain black fra Forestia virker ikke like mørke i et stort rom med mye dagslys, lyst gul og lyst tak.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]