Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Mørke farger i stua

Vi tør mer og mer når det kommer til farger. Og flere går fra helt lyse interiør, til mørkere farger og innredning. Her er noen tips til deg som vil ha mørke farger i stua.

 • <b>LEKKERT:</b> Fargen Sort fra Flügger er lekker til møblene fra Skeidar.

  Foto: Skeidar/Flügger

 • <b>NATTEHIMMEL:</b> Denne lekre blåfargen fra Pure & Original, Ink Blue, drar tankene til en klar nattehimmel. Elegant mot detaljer i gull.

  Foto: Iris Floor/Pure & Original

 • <b>ÅRETS FARGE:</b> Årets farge fra Nordsjö, Tranquil Dawn, en rolig og behagelig grønnyanse, blir spennende sammen med den dype plommefargen fra Creativity-paletten fra Nordsjö.

  Foto: Nordsjö

 • <b>LEKKER KOMBO:</b> Det blågrønne, mørke tapetet Ethnic Origin fra Storeys er lekkert i kombinasjon med varme okertoner.

  Foto: Storeys

 • <b>TEKSTILDRØM:</b> Pynt opp de mørkeblå veggene med lekre tekstiler, som disse fra kolleksjonen Exotica fra Borge.

  Foto: Borge

 • <b>HENT FARGENE:</b> Ta opp farger fra kunsten på veggene eller tekstilene, så finner du en passende veggfarge eller -tapet. Tapet, tekstiler og møbler er fra Green Apple.

  Foto: Green Apple

Annonse
Annonse
Midnattsblå veggfarge i stua

NATTEHIMMEL: Denne lekre blåfargen fra Pure & Original, Ink Blue, drar tankene til en klar nattehimmel. Elegant mot detaljer i gull.
(Iris Floor/Pure & Original)

Mørke farger i interiøret er aktuelt som aldri før. Vi ser det både på veggfarger, tapeter, gulv og øvrig interiør. De mørke fargene har kommet for å bli. Og motsatt av hva flere kanskje tror, er det ikke vanskelig å lykkes med mørke farger. Tvert imot; det er mye enklere å få et lunt og koselig interiør ved bruk av mørkere og dypere nyanser, enn hvis du har det helt lyst og hvitt. Her er noen tips til deg som vil lykkes med mørke farger i stua.

Kombiner flere farger

Blått kombinert med oransje

LEKKER KOMBO: Det blågrønne, mørke tapetet Ethnic Origin fra Storeys er lekkert i kombinasjon med varme okertoner.
(Storeys)

Alt handler om kombinasjoner. Vi har kommet dit at flere ønsker en mer "kompleks" fargepalett, der mer enn én farge benyttes til å skape et hyggelig interiør. Velger du en kjølig mørkeblå til veggen, kombiner gjerne med gylne, varme toner, som gir rommet en lun varme og spennende kontraster. Kombiner gjerne varme farger med kalde, og lyse med og mørke. Da blir interiøret spennende. Bruk også tekstiler i ulike mønstre og farger.

Lun og mørk stue

TEKSTILDRØM: Pynt opp de mørkeblå veggene med lekre tekstiler, som disse fra kolleksjonen Exotica fra Borge.
(Borge)

Finn farger i interiøret

Mørke farger i stua

HENT FARGENE: Ta opp farger fra kunsten på veggene eller tekstilene, så finner du en passende veggfarge eller -tapet. Tapet, tekstiler og møbler er fra Green Apple.
(Chera Westman/ifi.no)

Har du kunst på veggene, teppe på gulvet eller en sofa du ønsker å beholde, er det perfekt å hente ut farger derfra for å sette farge på veggen - enten det er med maling eller tapet. Du kan også hente farger ut fra et mønstret tapet for å finne farge til resten av veggene. Dette er en enkel måte å finne farger som passer godt sammen.

Belysning er alfa omega

Lyssetting er viktig i interiøret, uansett hvilke farger du har på veggene. Men særlig er det viktig når du fargesetter med mørke farger. Både naturlig lys og nok kunstig belysning er viktig. Riktig lyssetting kan gi en lun stemning, uten at rommet oppleves som altfor mørkt. Husk stemningsbelysning.

Innkassing til downlights

LYS: Lyssetting er alfa omega i alle rom, og særlig når du bruker mørke farger. NMC Arstyl-innkassingen fra Deco Systems gjør det enkelt og lekkert å montere downlights.
(Deco Systems)

Mørkt på mørkt

Mørk lilla i stua

LILLA: Lilla er på vei tilbake som en stor interiørfarge. Denne lekre plommefargen er fra Beckers og heter, passende nok, Plommon 709.
(Beckers)

For å få et lunt og helhetlig interiør, holder det ikke med mørke farger på bare veggene. Mørke gulv, møbler og tekstiler mot en mørk vegg kan skape dybde, binde rommet sammen og gi en lun og behagelig atmosfære. Har du mørke møbler, vil også øynene få mer ro hvis veggen er mørk.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]