Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Design ditt eget mønstergulv

  •  
  •   Publisert:
  Tarkett
Med det modulære tregulvet «Segno» fra Tarkett kan du skreddersy gulvet til ditt hjem. Det kan legges på mange måter, enten du ønsker fiskebeinsmønster, ruter, flettemønster eller noe helt eget.
Mørk parkett i fiskebein
INDUSTRIELT: Segno Eik Old Grey kan gi rommet et mer moderne og industrielt uttrykk. Det har et naturlig og rustikt utseende med tydelig innspill av kvister og årer. Tarkett

Mønstergulv har fått en renessanse de siste årene. Den klassiske fiskebeinsparketten har inntatt mange hjem, og de hollandske rutene begynner også for alvor å prege interiørbildet.

– Det er en klar tendens at flere i større grad ønsker, og drømmer, om mønstergulv, sier Ingeborg Bigum Borgen, markedssjef hos Tarkett.

Lag ditt mønster

Med den nye parkettkolleksjonen fra Tarkett, Segno, kan du legge både fiskebeinsmønstret og rutete gulv – og gulv i andre typer mønstre.

– Segno består av høyreplanker og venstreplanker i et format som muliggjør at du kan legge mange ulike mønstre, og også skreddersy gulvet slik som du vil ha det, forteller Bigum Borgen.

Tarkett har en oppskriftsbok med forslag til ulike mønstre du kan legge gulvet i, og i tillegg kan du lage dine helt egne, nye mønstre.

– Formatet på planken og fargeutvalget gjør at det åpnes for ganske mange muligheter. Det er egentlig bare kreativiteten som kan sette grenser, sier hun.

Brun parkett i fiskebeinmønster
RUSTIKK: Det mørke gulvet Segno Eik Old Brown gir hjemmet et mer rustikt uttrykk, og får frem den klassiske og varme følelsen. Den børstede overflaten er behandlet med hardvoksolje, og de lette fasene forsterker det rustikke uttrykket. Tarkett

Vakkert spill

Eikeparkett i mønster
TIDLØST: Segno Eik er naturlig og tidløst, og treets naturlige utseende kommer godt frem. Den mykt børstede overflaten og de skrå kantene skaper et uttrykksfullt og vakkert gulv. Tarkett

– Segno kombinerer Tarkett sin kvalitet på materiale og finish med det modulære designkonseptet som gjør det mulig å skape unike gulvmønster for ulike miljøer, sier Bigum Borgen.

Kolleksjonen består av fem vakre farger, basert på bestselgere i kolleksjonen Heritage; Eik Limestone, Eik Blonde, Eik, Eik Old Grey og Eik Old Brown.

– Gulvplankene har en børstet og hardvoksoljet overflate som gir vakkert spill i treverket. Når gulvet legges i ulike vinkler gir et innfallende lys et ytterligere designelement til plankene, som skaper en dynamisk og vakker visuell effekt, forteller Bigum Borgen.

Plankene har lett fas og er 120 mm brede, 600 mm lange og 11 mm tykke. Gulvet må limes og bør legges av en kyndig håndverker.

Skandinavisk lys parkett fiskebeingulv
ELEGANT: For dem som ønsker et skandinavisk, enkelt og elegant uttrykk, er Segno Eik Blonde et godt valg. Det er svakt pigmentert med et naturlig uttrykk. Tarkett
Hvitpigmentert parkett i mønster
LYST: Segno Eik Limestone er behandlet med en hvitpigmentert hardvoksolje som gir en dus nyanse som minner om kalkstein. Gulvet passer til alt fra den klassiske bygårdsleligheten til det arkitekttegnede, moderne huset. Tarkett

Disse gulvene er brukt::

Hovedbilde og ELEGANT:
  • Segno Eik Blonde – TARKETT
INDUSTRIELT:
  • Segno Eik Old Grey – TARKETT
RUSTIKK:
  • Segno Eik Old Brown – TARKETT
TIDLØST:
  • Segno Eik – TARKETT
LYST:
  • Segno Eik Limestone – TARKETT
Les også Gulvtrend fra 1-stav til mønster

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: