Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Interiørtips: Velg gulvet først

  •  
  •   Publisert:
x-default   Farveringen
Når du skal pusse opp hjemme, er det fort gjort å drømme seg bort blant fargebarer, tapetbøker og tekstilprøver. Men ikke glem gulvet oppi det hele. Det er kanskje det viktigste valget du tar.
Velg gulvet først
GRUNNSTEIN: Gulvet er selve grunnsteinen i hjemmet. Golvabia

– Når du legger opp planen for hvordan du vil designe hjemmet ditt, bør du først av alt tenke på gulvet. Gulvet er selve grunnsteinen. Vegger, tak og andre detaljer kan du male om ved behov, sier Øyvind Langelandsvik, teknisk ansvarlig hos Farveringen.

Han får støtte fra Lene Høiseth hos Happy Homes, som ikke er sen med å si seg enig.

– Jeg sier alltid at man bør starte med gulvet! Et rom blir aldri vakkert uten et gulv som harmonerer med resten, sier hun.

Gulvet er ikke nøytralt

Tregulv er ikke nøytralt
IKKE NØYTRALT: Husk at ingen gulv er nøytrale, selv ikke tregulv, som vi ofte tenker er tidløse, nøytrale og går til alt. Bjørg Owren/ifi.no

Det er ikke uten grunn at fargeekspertene råder folk som er usikre på hvilke farger de skal velge, til å vurdere de sammen med gulvet. Gulvet er nemlig ofte det som påvirker de andre fargene i rommet mest. Det er, i de fleste rom, den største og mest belyste flaten.

– Ikke glem at selv et «nøytralt» gulv har farge, og den fargen har stor betydning for opplevelsen av rommet for øvrig, forklarer Høiseth.

Derfor er ekspertene samstemte når det gjelder hva som bør velges først.

– La fargen på gulvet fungere som base og velg deretter farge på veggene. Fargen på malingen kan enkelt justeres til å passe sammen med gulvet, tipser Victoria Davidsson hos Golvabia.

Vurder fargene mot gulvet
HELHET: Det er viktig å vurdere farger, tapet og tekstiler mot gulvet. Bjørg Owren/ifi.no

Skal vare lenge

Parkett i fiskebein
KUNST: Et flott gulv er som et kunstverk. Velg gulvet først og med hjertet. Lars Petter Pettersen/Rappgo

Det er også stor sannsynlighet for at du ønsker å skifte fargen på veggen eller tapetsere om før du velger å bytte gulv. Da er det viktig at du har valgt et gulv du trives med, med de egenskapene du ser etter, og ikke bare et gulv som matcher veggfargen.

Gulventusiast Arnstein Dalum Frøyse fra Element Studio er klar i sin tale. Han råder alle til finne det rette gulvet først, og å investere i kvalitet.

– Se på gulvet som det viktigste møbelet i rommet. Alt annet kommer etter. Legg heller pengene i et flott gulv enn i en dyr sofa. Den dyre sofaen vil aldri se fin ut på et simpelt gulv. Det handler også om mer enn bare estetikk. Et gulv skal kjennes godt. Mitt råd er derfor å velge kvalitet med en gang. Du vil bli fornøyd om du investerer i kvalitet og velger gulv med hjertet, avslutter han.

Dette ble brukt:

Hovedbilde/FØRSTEVALG:
  • Gulv: Kronotex, Exquisit 4763 Pettersson Oak Beige – FARVERINGEN
GRUNNSTEIN:
  • Gulv: Maxwear Dust – GOLVABIA
KUNST:
  • Gulv: Rappgo, Fiskebein Douglasgran Extra Lut & Vitolja – ELEMENT STUDIO
Les også Mange veier til tredrøm på gulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons