Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Gulv som tåler en trøkk

Disse gulvene ville ekspertene lagt i rom med høy slitasje.

 • <b>TÅLELIG:</b> Noen gulv må tåle mer enn andre. Gangen, kjøkkenet, badet og barnerommet setter helt spesielle krav til gulvet, så her er det viktig å velge gulv som tåler en trøkk. Her er Pergo Laminat Sensation.

  Foto: Pergo

 • <b>MYKT OG GODT:</b> Med kork på gulvet får barna et behagelig rom med god akustikk. Det isolerer og gir god motstand mot riper og hakk. Her er WoodGo Washed Moon Oak fra Wicanders, som føres av Farveringen.

  Foto: Farveringen

 • <b>ROBUSTE ROM:</b> Med klikkvinyl i entreen er du sikret et gulv som tåler alt fra fukt og smuss, til et aktivt familieliv. Her er det lagt Starfloor Click Ultimate fra Tarkett.

  Foto: Tarkett

 • <b>KJØKKENLIV:</b> På kjøkkenet gjelder det å legge et gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig. Et vannbestandig kvalitetslaminat, som Pergo Sensation, er et trygt valg.

  Foto: Pergo

 • <b>TRYGT OG LEKKERT:</b> All våtromsgodkjent vinyl er tett og av god kvalitet. Utvalget av mønstre og farger er stort nok til på skape ditt trygge drømmebad, som dette fra kolleksjonen Gerbad fra Gerflor.

  Foto: Gerflor

Annonse
Annonse

Å velge gulv til utsatte rom i huset krever kunnskap. Derfor må vi lytte til ekspertene. Her er deres beste tips til deg som trenger gulv som blir med på leken.

Kork på barnerommet

For er det ett rom som må tåle lek og moro, så er det barnerommet.

− Jeg ville lagt et korkgulv på barnerommet. Det er en varm og god løsning for barn i alle aldre. Et slikt gulv demper akustikken og har god motstand mot hakk og riper. Det er også enkelt å holde rent. Kork er et naturlig gulv som barn vil elske å leke på, sier Audar Dørum fra Farveringen.

LES OGSÅ: Viktig med riktig gulv til barna

Korkgulv på barnerommet

MYKT OG GODT: Med kork på gulvet får barna et behagelig rom med god akustikk. Det isolerer og gir god motstand mot riper og hakk. Her er WoodGo Washed Moon Oak fra Wicanders, som føres av Farveringen.
(Farveringen)

Klikkvinyl i gangen

Klikkvinyl i gangen

ROBUSTE ROM: Med klikkvinyl i entreen er du sikret et gulv som tåler alt fra fukt og smuss, til et aktivt familieliv. Her er det lagt Starfloor Click Ultimate fra Tarkett.
(Tarkett)

Gangen er ofte husets mest krevende rom. Her må det ligge et gulv som tåler alt fra grus og jord, til fuktighet fra sko og aktivitet fra barnevogner og skiutstyr. Dørum er ikke i tvil om hva slags gulv han ville valgt.

− Der ville jeg ha lagt et klikkvinyl. Det tåler vann og har høy slitasjeklasse. Klikkvinyl er enkelt å legge og kommer gjerne i flisformat eller planker. Legg et grått eller beige gulv, så slipper du at alt smusset synes så lett, sier han.

Laminat på kjøkkenet

Et kjøkkengulv må tåle at det søles med vann, at noen mister harde objekter, at ting knuser og at stoler skraper når de trekkes inn og ut.

– Arbeidsplassen på kjøkkenet er ofte konsentrert rundt kjøkkenbenken, oppvasksonen og komfyren, noe som betyr at det blir statisk slitasje på akkurat disse områdene, sier Leif Johansen, teknisk ansvarlig hos Pergo.

Han mener derfor vi bør lete etter et gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig.

– Jeg ville gått for et vannavvisende laminatgulv. Det vil tåle mye juling i mange år, sier han.

Laminatgulv på kjøkkenet

KJØKKENLIV: På kjøkkenet gjelder det å legge et gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig. Et vannbestandig kvalitetslaminat, som Pergo Sensation, er et trygt valg.
(Pergo)

Vinylbelegg på badet

Vinylbelegg på badet

TRYGT OG LEKKERT: All våtromsgodkjent vinyl er tett og av god kvalitet. Utvalget av mønstre og farger er stort nok til på skape ditt trygge drømmebad, som dette fra kolleksjonen Gerbad fra Gerflor.
(Gerflor)

Er det ett rom der gulv er viktig, er det på badet. For i et våtrom med dusj eller badekar må gulvet være helt tett. Jan Åge Iversen, teknisk sjef hos Polyflor, anbefaler et homogent vinylbelegg på badet.

– Denne løsningen sikrer badet ditt slik at du ikke trenger å bekymre deg for lekkasjer. De to, tre siste årene har det også kommet mange spennende design med farger og mønstre som gjør at du kan skape et trygt og lekkert drømmebad, sier han.  

Oppdatert: 09.12.2020  

Dette ble brukt

TÅLELIG/Hovedbilde:

Laminatgulv: Sensation Modern Plank − PERGO

MYKT OG GODT:

Korkgulv: Wicanders, WoodGo, Washed Moon Oak − FARVERINGEN

ROBUSTE ROM:

Klikkvinyl: Starfloor Click Ultimate − TARKETT

KJØKKENLIV:

Laminatgulv: Sensation Wide Long Plank − PERGO

TRYGT OG LEKKERT:

Våtromsvinyl: Gerbad − GERFLOR

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]