IFI logo
Se flere bilder
Slik velger du gulv til sommerhytta

Foto: Siri Møller/ifi.no

Slik velger du gulv til sommerhytta

På hytta vil vi bruke tid på å kose oss og slappe av, og vi vil føle nærhet til naturen. Her er ekspertenes tips til gulvene som gir deg muligheten til nettopp det.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hytta er vårt andre hjem, men vi har ofte en annen livsstil der. Ytterdøren står åpen hele dagen, vi har flere gjester, og vi prioriterer tid til å kose oss, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Lettstelt og enkelt

Hun mener at du derfor bør tenke både estetisk og praktisk når du velger gulv til sommerhytta.

– I tillegg til at gulvet skal være pent, bør det være lettstelt. Da slipper du å bruke av din dyrebare fritid til unødig rengjøring og vedlikehold, sier hun.

– Velg et gulv som er lett å legge, enkelt å vedlikeholde og som tilfører interiøret det uttrykket du ønsker deg, råder hun.

Solid og lite vedlikehold

Ifølge Bigum Borgen er det ett gulv som peker seg spesielt ut som det optimale gulvet for sommerhytta.

– Klikkvinyl med integrert trinnlydsdemping, som vårt Starfloor Click Ultimate, er det ultimate gulvet. Da trenger du i hvert fall ikke å bekymre deg om minsten løper inn med støvlene på, hunden sklir inn på klørne, eller om dryppende vått regntøy eller badetøy slenges på gulvet. For de lettlagte vinylgulvene er svært robuste, og tåler høy belastning og vannsøl, sier hun.

Se flere bilder
Klikkvinyl på sommerhytta

Foto: Tarkett

ULTIMAT: Klikkvinyl med integrert trinnlydsdemping er ifølge Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett det ultimate gulvet til sommerhytta. Her er Starfloor Click Ultimate fra Tarkett.

Vannavvissende laminat

Leif Johansen, teknisk sjef hos Pergo, ville valgt laminatgulv med vannavvisende egenskaper.

– For det første er laminatgulv av det mest slitesterke og ripefaste du kan legge i et rom. Og der du kommer inn med sand, vann og fuktige ben finnes også ekstra fuktsikre laminatgulv, som Pergo laminat med AquaSafe, som fint tåler vannsøl. Det tåler også mye varme og sollys, bleker ikke, og vil holde seg i samme farge i år etter år uten at det påvirkes av tidens tann, forklarer han.

– Samtidig får du et gulv med en overflatestruktur som er tilnærmet lik parkettgulv, så de fleste vil ha vansker med å se forskjell, utdyper Johansen.

Se flere bilder
Pergo laminatgulv på hytta

Foto: Pergo

GODT EGNET: Et vannavvisende laminatgulv, som Sensation Modern Plank, med sin suverene slitestyrke og en overflate tilnærmet lik parkett, er godt egnet på hytta.

Naturens valg

Skal du holde det helt naturlig på hytta, kan du velge et gulv av ekte tre. Bigum Borgen tror mange ønsker å ta naturen med helt inn.

– På hytta er det like fint å ha en helt lys parkett, som et mørkt gulv med mer varme og sjel. Brede planker i nordisk design passer godt til måten vi nordmenn liker å innrede våre fritidshus, og ikke minst elsker vi følelsen av å gå med bare tær på ekte treverk. Det gir oss følelsen av å komme enda tettere på naturen, sier hun.

Se flere bilder
Parkett på sommerhytta

Foto: Tarkett

NATURLIG: Vil du ta naturen med inn, er parkett et godt valg. Her er parkettgulv fra kolleksjonen Shade fra Tarkett.

Renessanse for rull

Et annet smart valg på hytta, mener hun er gulvbelegg av vinyl.

– Vinyl på rull har fått en ny renessanse. Det finnes i så mange lekre mønstre og farger, at her er det muligheter for å finne noe for enhver smak. Vinylgulv er smarte og lekre, og de har vært benyttet i norske hytter i alle tider. Du kan enkelt legge vinyl i hele hytta, og få et fantastisk holdbart og tøft gulv. Den myke og varme overflaten gjør at det er godt å gå på, og det tåler høy belastning. Lett å rengjøre er det også, sier hun.

Til hyttebadet

På badet er vinyl på rull førstevalget for Bigum Borgen.

– Med våtromsvinyl på badegulvet, blir det 100 prosent tett, og behovet for varmekabler blir heller ikke så stort da det føles mykt og varmt å gå på. Få hjelp av en profesjonell installatør som legger vinylen på badet, avslutter hun.

Se flere bilder
Gulvbelegg vinyl på hyttebad

Foto: Tarkett

PÅ BADET: Våtromsvinyl er noe av det tetteste du kan legge på badet, og er mykt og varmt å gå på.

Dette ble brukt

Hovedbilde/ANDRE HJEM::

  • Vegger: Ambiance Superfinish 5, matt, farge S 1010-R80B – NORDSJÖ
  • Gulv: UKJENT

ULTIMAT::

  • Klikkvinyl: Starfloor Click Ultimate, Bleached Oak Grege – TARKETT

GODT EGNET::

  • Laminatgulv: Sensation Modern Plank – PERGO

NATURLIG::

  • Parkett: Shade, Oak Cloud Grey Plank – TARKETT

PÅ BADET::

  • Våtromsvinyl: Aquarelle, Istanbul Medium Grey – TARKETT
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.