IFI logo
Se flere bilder
Det perfekte bruksgulvet på hytta

Foto: Tarkett

Det perfekte bruksgulvet på hytta

Hytta er stedet for avslapping og ferie. Ikke for vasking og vedlikehold. Velg et gulv som takler familieliv, og du kan bruke mer tid på stranda eller i turterrenget.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange liker parkett, og ser det som det eneste alternativet ved valg av gulv. Men faktum er at parkett krever skånsom bruk og regelmessig vedlikehold for å holde seg pent over tid. I hvert fall om du gjør som de fleste, og går for et hardvoksoljet parkettgulv.

– Er du ikke klar for dette, finnes det gode alternativer som gjør at du ikke trenger å bekymre deg om minsten løper inn med skisko, hunden sklir inn på klørne eller hele snøfonna blir med inn i gangen, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Se flere bilder
Starfloor Click

Foto: Tarkett

STARFLOOR CLICK: Dette er et slitesterkt vinylgulv i bord- og plateformat med en eksklusiv design. Gulvet kan brukes i boliger og hytter, men tåler også offentlige miljøer med lettere trafikk.

Lagt på et klikk!

Klikk-vinyl er et robust gulv som tåler en god del tråkk og røff bruk. Det er enkelt å klikke sammen og siden det er forholdsvis tynne gulvprodukter, kan de ofte brukes ved nyinstallasjon av gulv, uten at dører og terskler må justeres.

Klikk-vinyl har en lun overflate, og det finnes et hav av ulike mønstre og utseender å velge fra. Mest populært er etterligninger av andre populære gulvmaterialer, men uten utfordringene de kan føre med seg. «Tregulv» og «parkett» er ikke like ømfintlig når det kommer i form av klikk-vinyl. «Naturstein» og «keramiske fliser» blir ikke like hardt og kaldt som klikkbare vinylstaver med stein- og flisdesign.

Se flere bilder
Lyddemping

Foto: Tarkett

LYDDEMPING: Den slitesterke overfalaten tåler mye og røff bruk. Vinylgulvet demper også lyder og føles varmt å gå på.

Med glipe mot vegg

– Våre klikk-vinylgulv, «Starfloor Click» og «Easium», har en solid kjerne, med overflate i slitesterk vinyl. Begge disse produktene legges flytende og kan installeres over eksisterende gulv som ikke er for mykt og som er rett og plant, sier Borgen.

Ved montering skal det gjøres plass til en bevegelsesfuge på 8-10 millimeter langs vegger, mot faste innredninger og installasjoner rundt hele rommet. Fugen skjules lett bak en sokkellist. Foran peis og åpne ildsteder bør gulvet kompletteres med en beskyttende glassplate eller annet ikke-brennbart materiale, slik at varmepåkjenningen ikke blir for stor. For både parkett og klikk-vinyl kan for høye temperaturer føre til oppsprekking eller topping av skjøtene.

Se flere bilder
Easium

Foto: Tarkett

EASIUM: Easium er en klikkvinyl med HDF-kjerne med gode bruksegenskaper. Gulvet er 10 millmeter tykt, og veldig enkelt å legge.

Se flere bilder
Lett å legge

Foto: Tarkett

LETT Å LEGGE: Gulvet er behagelig å gå på og lett å holde rent. Klikklåssystemet gjør det lett å legge uten lim. Det kan legges rett oppå eksisterende gulv, så lenge det har en hard, jevn og rett flate.

Fordeler med klikk-vinyl:

Lett å legge

Enkel rengjøring

Krever ingen ekstra etterbehandling

Starfloor Click kan hellimes til underlaget

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.