Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Viktig å vite om parkett på hytta

Vil du ha parkett på hyttegulvet? Enten hytta ligger på fjellet eller ved sjøen, spiller lokalt klima en viktig rolle for hvordan parketten vil fungere.

 • <b>HYTTEGULV: </b>Enten hytta ligger ved sjøen eller på fjellet, så er det viktig å tenke på hva som påvirker gulvet av ytre faktorer.

  Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

 • – Vi anbefaler helliming av parkett som skal brukes i en hytte der det er store svingninger i temperaturen. Da vil muligheten til å bevege seg være mindre, og sprekker kan reduseres, sier Espen Josten, teknisk sjef hos Tarkett.

  Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

 • <b>LUFTFUKTIGHET: </b>Den relative luftfuktigheten i rommet skal ligge i intervallet 30-60 prosent for at et parkettgulv skal ha det bra.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>BEVEGELSER: </b>Legges parketten flytende, uten bruk av lim, må det være en bevegelsesfuge mellom gulvet og vegger og annen fast innredning, rundt hele rommet.

  Foto: Siri Møller/ifi.no

 • <b>SJØHYTTA:</b> Fuktig luft fra havet gjør at parketten på hytta kan svelle.

  Foto: Siri Møller/ifi.no

Annonse
Annonse
HYTTEGULV:

HYTTEGULV: Enten hytta ligger ved sjøen eller på fjellet, så er det viktig å tenke på hva som påvirker gulvet av ytre faktorer.
(Tor Henning Støldal/ifi.no)

Nordmenn er verdensmestere i mye – oppussing er bare en av grenene der vi briljerer. En god del hytteeiere vil delta i dette, ved å bruke deler av sommeren til å skifte gulv på hytta. Går du med slike planer, er det en god idé å tenke på hvilke ytre faktorer som påvirker gulvet. Luftfuktigheten er en viktig parameter, og noe som vil kunne variere stort etter sesong og hyttas beliggenhet.

– Sett opp et barometer, slik at du kan følge med på om luftfuktigheten er innenfor det som er anbefalt for legging av parkett. Den relative luftfuktigheten skal ligge på 30-60 prosent i rommet for at parkettgulvet skal trives, sier Tom Gravdal, teknisk konsulent hos Tarkett.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]