Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Viktig å vite om parkett på hytta

Vil du ha parkett på hyttegulvet? Enten hytta ligger på fjellet eller ved sjøen, spiller lokalt klima en viktig rolle for hvordan parketten vil fungere.

cloud_download
fullscreen
 • <b>HYTTEGULV: </b>Enten hytta ligger ved sjøen eller på fjellet, så er det viktig å tenke på hva som påvirker gulvet av ytre faktorer.

  Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

 • – Vi anbefaler helliming av parkett som skal brukes i en hytte der det er store svingninger i temperaturen. Da vil muligheten til å bevege seg være mindre, og sprekker kan reduseres, sier Espen Josten, teknisk sjef hos Tarkett.

  Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

 • <b>LUFTFUKTIGHET: </b>Den relative luftfuktigheten i rommet skal ligge i intervallet 30-60 prosent for at et parkettgulv skal ha det bra.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>BEVEGELSER: </b>Legges parketten flytende, uten bruk av lim, må det være en bevegelsesfuge mellom gulvet og vegger og annen fast innredning, rundt hele rommet.

  Foto: Siri Møller/ifi.no

 • <b>SJØHYTTA:</b> Fuktig luft fra havet gjør at parketten på hytta kan svelle.

  Foto: Siri Møller/ifi.no

Annonse
HYTTEGULV:

HYTTEGULV: Enten hytta ligger ved sjøen eller på fjellet, så er det viktig å tenke på hva som påvirker gulvet av ytre faktorer.
camera_alt (Tor Henning Støldal/ifi.no)

Nordmenn er verdensmestere i mye – oppussing er bare en av grenene der vi briljerer. En god del hytteeiere vil delta i dette, ved å bruke deler av sommeren til å skifte gulv på hytta. Går du med slike planer, er det en god idé å tenke på hvilke ytre faktorer som påvirker gulvet. Luftfuktigheten er en viktig parameter, og noe som vil kunne variere stort etter sesong og hyttas beliggenhet.

– Sett opp et barometer, slik at du kan følge med på om luftfuktigheten er innenfor det som er anbefalt for legging av parkett. Den relative luftfuktigheten skal ligge på 30-60 prosent i rommet for at parkettgulvet skal trives, sier Tom Gravdal, teknisk konsulent hos Tarkett.

Oppdatert: 17.12.2019
Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
interiorkupp annons
[Some text some message]