Kategorier

Meny

Konto

Slik øker du verdien før hyttesalget

Skal du selge hytta i sommer? Dette bør du pusse opp for å få den beste prisen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik øker du verdien før hyttesalget

Foto: Scanox

Bente Holen Bergseng er eiendomsmegler og fagansvarlig hos Eiendomsmegler1 på Lillehammer. Hun mener det viktigste er å gjøre de tingene som kanskje tar litt tid, men som ikke koster mye. 

Dele på Pinterest HEVER INNTRYKKET: – En nybeiset fasade og terrasse hever inntrykket, sier hyttemegler Bente Holen Bergseng.

HEVER INNTRYKKET: – En nybeiset fasade og terrasse hever inntrykket, sier hyttemegler Bente Holen Bergseng.

Godt ivaretatt

− Selger du sent på året, er det alltid smart å beise fasaden og terrassen.  Det er også viktig å vise at du er nøye med vedlikeholdet. Skift vinduer som er punktert og sørg for at all listing er på plass. Gå også over med malerpensel og flikk på steder som krever det, sier hun.

Styr unna bad og kjøkken

Hyttemegleren anbefaler ikke selgere å gjøre store endinger på bad og kjøkken.

− Det vil normalt sett ikke lønne seg å pusse opp et bad eller et kjøkken. I verste fall vil ny eier ha en helt annen stil og du risikerer å gjøre jobben forgjeves.  

Mal over det personlige

Bergseng sier at interiørstilen i fjellhytter er preget av lune farger som grått og brunt.

− Har du malt en vegg i en synlig personlig farge, eller har veggene veldig typisk 90-tallsstil, vil jeg anbefale å male over i mer nøytrale farger. Generelt bør du tone ned det som er personlig. Se også om veggen ødelegger fargebildet for resten av hytta, sier hun. 

Det totale inntrykket

Når det gjelder hyttegulvet mener megleren at det sjelden er nødvendig å legge nytt.

− Men hvis alt annet er bra og gulvet er veldig slitt eller skjevt, ville jeg kanskje vurdert og gjort noe med det. Generelt handler hyttesalg om en totalvurdering av hele eiendommen. Din jobb som selger er å få hytten til å fremstå så pen og attraktiv som mulig, sier hun. 

Dele på Pinterest LØNNSOMT: Bente Holen Bergseng mener det viktigste er å gjøre de tingene som kanskje tar litt tid, men som ikke koster mye.

LØNNSOMT: Bente Holen Bergseng mener det viktigste er å gjøre de tingene som kanskje tar litt tid, men som ikke koster mye.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]